Šta je novo?

Internet Radio i Televizija - Kutak za druzenje

Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
2.682
EU traži od Srbije manje konzumiranje ruske salate

ruska-680x430.jpg


BRISEL, 2. januar 2018, (Njuz) – Evropska unija zatražila je od Srbije da smanji konzumiranje ruske salate na godišnjem nivou, a posebno tokom novogodišnjih praznika, navodi se u dokumentu koji je iz Brisela stigao u Beograd, a u koji je Njuz imao uvid.

Kako se navodi u dokumentu, smanjenje konzumiranja ruske salate postaće uslov na putu Srbije ka EU i razmatraće se u okviru poglavlja 31 koje ima naziv “Spoljna, bezbednosna i odbrambena politika”.

– EU izražava zabrinutost zbog uticaj i okrenutosti građana Srbije ka ruskoj salati što je u suprotnosti sa spoljnom politikom koju EU ima ka Rusiji. Udeo konzumiranja drugih salata, poput francuske, nemačke ili mađarske, je na nivou statističke greške što otvara pitanje iskrenosti Srbije na putu evrointegracija – stoji u obrazloženju.

– Kada Srbija već nije htela da uvede sankcije Rusije, EU zahteva da makar uvede sankcije ruskoj salati – navode iz Brisela.

U Vladi Srbije za sada ne žele da komentarišu novu zahtev iz Brisela, ali kako nezvanično saznajemo, već se radi na strategiji.

– Dve opcije su u igri. Prva, da Srbija vodi politiku konzumiranja neutralnih salata, druga, da se vodi politika “I EU i ruske salata” – kratko objašnjava izvor Njuza i navodi da za sada ne razmatraju da rusku salatu stave u preambulu Ustava.

Bane Grković
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.03.2010
Poruka
17.416
GO4YU

Uz HRT 1, HRT 2, HRT 3, HRT 4 od danas ekskluzivno za vas i HRT 5 - kanal Hrvatske radiotelevizije za dijasporu.

Pozdrav
 
Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
2.682
Bregović uspeo da nagovori Tifu i Alena da se za novac biju po celoj bivšoj Jugoslaviji
alen-i-tifa.jpg

BEOGRAD, 4. januar 2018, (Njuz) – Poznati muzičar Goran Bregović najavio je danas da će tokom 2018. godine širom bivše Jugoslavije biti organizovane tuče pevača Bijelog dugmeta, Alena Islamovića i Mladena Vojičića Tife.

Popularni Brega kaže da je tuča pevača posle nastupa u Budvi došla u pravo vreme jer već dugo razmišlja o tome da fanovima Bijelog dugmeta ponudi nešto novo.

– Prvo sam imao ideju da snimimo neke nove pesme, ali teško da bi one privukle ljude kao što može da ih privuče njihova tuča. Odmah posle nastupa u Budvi razgovarao sam sa Alenom i Tifom, objasnio sam im da je njihov sukob izazvao veliku pažnju javnosti i predložio sam da se sledeći put biju pred publikom pošto ima ljudi koji bi platili da vide kako neko od njih dvojice dobija batine. Morao sam brzo da reagujem jer sam se plašio da bi mogli da se pomire što bi ozbiljno ugrozilo ovaj projekat – ispričao je Brega.

– Oni su se u početku nećkali, ali kada sam im objasnio da sa ovim nastupom možemo da obiđemo celu bivšu Jugoslaviju pristali su. Obojici sam rekao da je onaj drugi dobio veći honorar za tuču kako bih održao postojeću tenziju. Turneju smo nazvaliSanjao sam noćas da te lemam” i čim se Tifa i Alen oporave od povreda zadobijenih u Budvi krećemo sa prvom tučom – reao je Bregović.

On je dodao i da mu je palo na pamet da, za par godina kada interesovanje publike splasne, organizuje oproštajnu tuču Alena i Tife.

-Bilo bi zaista lepo i kada bi nam se Bebek priključio. Trenutno nije zainteresovan, ali ako neko želi da mi plati ja sam spreman da ga bijem sve dok ne pristine – istakao je Brega.

Soko Sokolović
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.03.2010
Poruka
17.416
Polako kreće, i sve je bliže
uskoro badnjak u kuću stiže.
Sa sobom nosi darove mnoge,
uspeha, sreće, zdravlja i sloge.
U Hrista veruj, želje su moje,
jer Gospod čuva, sve verne svoje.
Srećno Badnje jutro!


Pozdrav
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.03.2010
Poruka
17.416
Od 1. januara 2018. godine regionalni muzički kanal MTV Adria prestao je da emitira pod tim nazivom. Kanal će i dalje biti lokalizovan na jezicima naroda bivše Jugoslavije, samo više neće biti lokalne produkcije iz regiona i emitovće pod nazivom MTV Europe. Pozicija kanala ostaje ista u svim platformama.

MTV Adria je počela s emitiranjem 1. septembra 2005. godine, po uzoru na tipični MTV kanal, s mnogo projekata zabavnog i zabavno-informativnog tipa ciljanih na na mladu publiku, a popunjena i muzičkim video spotovima domaće i strane produkcije.

IMG-76d7455d71196ca70175a1dcc266992d-V.jpg

Pozdrav
 
Top