Instaliranje navigacije na android

Član
Učlanjen(a)
28.05.2010
Poruka
4
Uz duzno postovanje svima na forumu koji ocigledno izuzetno dobro znaju kako se instaliraju, menjaju razne navigacije, dodaju mape i sl., kao potpuni laik u ovoj oblasti, moram da priznam da mi se zavrtelo u glavi od gomile informacija..
Ono sto sam uspeo da uradim je da:
downloadujem verziju iGO My way 8.4.3.179971, "teska" 2.4GB, ali od 17.02.2011.,
na PCju obrisem mape koje me ne interesuju (i da bi moglo da stane na 2GB karticu koju trenutno imam na Samsungu sa rez 320x240), pokrenuo aplikaciju na telefonu,
ali i naleteo na problem da, kada zelim da ukucam broj objekta u nekoj ulici, izbacuje gluposti kao npr, samo parne brojeve od 2 do 10 u ulici koja ima preko 200 brojeva, a i kad ukucam neki od ponudjenih, kaze da taj broj ne postoji...
Pretpostavljam da je neki bag u pitanju, ali sam bio resen da skinem noviju verziju..
Medjutim, kada god downloadujem neki od linkova za novije verzije iGO-a, skinem samo 100nak MB fajl. Nigde uputstva sta i kako dalje, jer uputstva koja postoje su ocigledno namenjena vec verziranijim clanovima foruma.
Moja molba je da neko, ko ima vremena i strpljenja, objasni laicima, kao sto sam ja, kako , gde, korak po korak, skinuti, kliknuti, uraditi ovo, ono..
Unapred zahvalan !

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.717
Бројеви не зависе од навигације него од мапа. Које си мапе скинуо?

Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
Uz duzno postovanje svima na forumu koji ocigledno izuzetno dobro znaju kako se instaliraju, menjaju razne navigacije, dodaju mape i sl., kao potpuni laik u ovoj oblasti, moram da priznam da mi se zavrtelo u glavi od gomile informacija..
Ono sto sam uspeo da uradim je da:
downloadujem verziju iGO My way 8.4.3.179971, "teska" 2.4GB, ali od 17.02.2011.,
na PCju obrisem mape koje me ne interesuju (i da bi moglo da stane na 2GB karticu koju trenutno imam na Samsungu sa rez 320x240), pokrenuo aplikaciju na telefonu,
ali i naleteo na problem da, kada zelim da ukucam broj objekta u nekoj ulici, izbacuje gluposti kao npr, samo parne brojeve od 2 do 10 u ulici koja ima preko 200 brojeva, a i kad ukucam neki od ponudjenih, kaze da taj broj ne postoji...
Pretpostavljam da je neki bag u pitanju, ali sam bio resen da skinem noviju verziju..
Medjutim, kada god downloadujem neki od linkova za novije verzije iGO-a, skinem samo 100nak MB fajl. Nigde uputstva sta i kako dalje, jer uputstva koja postoje su ocigledno namenjena vec verziranijim clanovima foruma.
Moja molba je da neko, ko ima vremena i strpljenja, objasni laicima, kao sto sam ja, kako , gde, korak po korak, skinuti, kliknuti, uraditi ovo, ono..
Unapred zahvalan !

tamo gde skidaš tamo i pitaš. zato ti predlažem da to obrišeš i posetiš ovu stranu

sve verzije iGO-a i karata 2013 --> Mobilni Svet

za ostale navigacije ovde --> Android

Član
Učlanjen(a)
28.05.2010
Poruka
4
Upravo zato sto sam 2 dana uzaludno potrosio citajuci predlozene linkove sam i postavio ovu temu, jer smatram da ljudima koji nemaju puno iskustva sa Android telefonima i instaliranjem iGO navigacije, 99% sadrzaja na ovim postovima su suvise komplikovane.
Moja molba se i odnosila na to da "neko, ko ima vremena i strpljenja, objasni laicima, kao sto sam ja, kako , gde, korak po korak.."
Nije problem da se ova tema obrise, dajte mi samo uputstvo kako..

Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
uputstvo ima za one koji traže. uputstva se nalaze u fajlovima koji treba da se skinu.

iGO nije navigacija instaliraj i vozi. ako tako misliš onda zaobiđi ovu navigaciju. iGO jeste komplikovan ali kad se savlada to je navigacija za 10 koraka ispred svih ostalih. Da si stvarno dva dana nešto pokušavao do sad bi nešto i uradio makar pokrenuo prvi put ovako tražiš od početka da ti neko objašnjava pa ćeš tako za milion sitnica da tražiš objašnjenje. Niko ovde ne radi za platu prema tome pokaži da se trudiš pa će ti se nešto i objasniti . Samo ne čekaj da ti neko od početka nešto objašnjava.

Ako nemaš volje i strpljenja ja ti je ne mogu usaditi.
zato imaš lakše varijante za koje ti ne treba uputstvo. Navigon, Navitel, Sygic, Copilot live, Tom Tom pa biraj instaliraj i vozi.

Član
Učlanjen(a)
28.05.2010
Poruka
4
U skoro svim postovima koje si pokrenuo nazire se ironija u tvojim komentarima kad god ljudi poput mene zatraze dodatna objasnjenja.

Nigde ne pise "Uputstvo kako zameniti karte" pa link..."kako instalirati korak po korak.."..pa link i sl. nego su tvoji postovi "dignuti" na stepen srednje i vise obavestenosti o ovim temama.

Sa strpljenjem i voljom nikad nisam imao problema, dokaz za to je sto sam na kraju skinuo iGO i instalirao sa drugog foruma, ali to je i dokaz da ti nikad ne bi mogao da radis kao pedagog ili nastavnik, na srecu onih koji bi ocekivali od tebe da im preneses neko znanje.

Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
ja nisam imao ni takva uputstva pa sam se potrudio ni iz čega da nešto naučim i uradim. još jednom kažem igo nije za one koji ne žele da stalno nešto podešavaju i nameštaju. za igo treba puno vremena i strpljenja jer za mnoge stvari ćeš morati sam da odradiš zato ti se od početka postavlja teži put da bi odustao odmah . ko pređe prvi korak ostalo ide lakše. ne postoji univerzalno uputstvo za iGO za svaki model, androida, telefona rezolucije ima nešto različito.

Natrag