Inspektor sprečio samoubistvo

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Inspektor sprečio samoubistvo

Milojko Babić, inspektor iz Ljubovije, spasio je život sugrađanki G. S, samohranoj majci maloletne devojčice, koja je htela da se ubije jer je ostala bez kuće.

1624361615506d2305d6fda847079242_640x416.jpg

On je u rejonu sela Donje Bukovice primetio ženu kako stoji, dva metra u koritu reke, sa prekrštenim rukama koja se opraštala od života, navode "Novosti".
"Kada sam prišao, prepoznao sam je i oslovio je imenom. Kao da se trgla i krenula dublje u Drinu. Hitro sam prišao, obuhvatio je levom lukom dok je ona vikala da joj ne treba život, jer su joj zelenaši uzeli kuću. Kukala je da joj je muž od tuge umro", priča Babić.

Ovaj iskusni policajac navodi da se žena teško pribrala. Tek u bolnici u Loznici došla je sebi. Plakala je i govorila da ipak želi da živi i odgaja devojčicu što joj je Bog podario.

Na obali Drine, u jakni, policajci su pronašli i oproštajno pismo koje je njihova sugrađanka ostavila. U njemu se, prema svedočenju inspektora Babića, nalazi poruka "onom ko pismo pronađe“ da pozdravi njeno dete, "koje u 11 časova dolazi iz škole“. Na tom parčetu papira piše da se "mora ubiti, jer je ostala na ulici bez igde ičega“. Sve su joj uzeli kamatari. Policiji poručuje da je vrednost kuće neuporedivo veća u odnosu na dug, koji je imao njen pokojni muž. Da su mešetari, očigledno, uz pomoć ljudi u nekim institucijama uspeli da na sebe uknjiže kuću navodeći da je u pitanju, tobože, kućerak osam sa sedam metara, a zapravo, reč je o zdanju površine od 320 kvadrata.

Izvor:
B92.net

Natrag