Imam jedan prilicno velik problem

Učlanjen(a)
13.10.2013
Poruka
8
Kao sto rekoh imam jedan prilicno veliki problem,naime komp mi je ocigledno nesto vrisnuo pa me zanima dali je nesto ozbiljno ili ne,jedan dan dodjem kuci sa posla ukljucim komp on se ukljuci dodje do onog logoa maticne i dalje neide,par puta ga restartujem on opet isto,pokusam da instaliram nov sistem on nece,onda primetim tamo na maticnoj neki rebrasti poklopac koji je namazan termo pastom i pricvrscen sadve one plasticne tiple za maticnu,jedna tipla je slomljena,skinem maticnu,skinem taj poklopac ili sta je vec,ocistim od paste,posto nemam tu drugu plasticnu tiplu vratim maticnu bez toga,ukljucim kad ono jos gore,komp se ukljuci,ventilatori rade ko ludi,nema slike i nemogu da ga ugasim na dugme nego ga moram izvuc iz struje,POMAGAJTE KO BOGA VAS MOLIM,unapred hvala.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2010
Poruka
69
Koliko sam shvatio iz tvog opisa,ti si mu razvalio cipset!!!
Nosi to u servis,ako ti se isplati,posto nisi naveo kakva ti je masina u pitanju.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Kao sto rekoh imam jedan prilicno veliki problem,naime komp mi je ocigledno nesto vrisnuo pa me zanima dali je nesto ozbiljno ili ne,jedan dan dodjem kuci sa posla ukljucim komp on se ukljuci dodje do onog logoa maticne i dalje neide,par puta ga restartujem on opet isto,pokusam da instaliram nov sistem on nece,onda primetim tamo na maticnoj neki rebrasti poklopac koji je namazan termo pastom i pricvrscen sadve one plasticne tiple za maticnu,jedna tipla je slomljena,skinem maticnu,skinem taj poklopac ili sta je vec,ocistim od paste,posto nemam tu drugu plasticnu tiplu vratim maticnu bez toga,ukljucim kad ono jos gore,komp se ukljuci,ventilatori rade ko ludi,nema slike i nemogu da ga ugasim na dugme nego ga moram izvuc iz struje,POMAGAJTE KO BOGA VAS MOLIM,unapred hvala.

Pastu nisi trebao da skidas mozes da napravis vecu stetu nego sto vec jeste!
Kupi pastu i nanesi je ponovo!
Kao sto TheMile66 rece razvalio si mu cipset nosi ga u servis
e sad ili ces morati da kupis drugi procesor ili i jedno i drugo maticnu i procesor ako ti zbog
skidanja paste vrisnula maticna ili procesor ili oba!

Učlanjen(a)
13.10.2013
Poruka
8
Imam ja novu pastu koju sam hteo da nanesem ali kada je nanesem nemogu da vratim onaj rebrasti poklopac zato sto nemam jednu plasticnu tiplu da je pricvrstim za maticnu,imam samo jednu a treba da bude dve,dali ima veze ako samo nanesem pastu,a nestavim poklopac?

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Imam ja novu pastu koju sam hteo da nanesem ali kada je nanesem nemogu da vratim onaj rebrasti poklopac zato sto nemam jednu plasticnu tiplu da je pricvrstim za maticnu,imam samo jednu a treba da bude dve,dali ima veze ako samo nanesem pastu,a nestavim poklopac?

Postuj sliku ovde od toga sto ti je slomljeno!
Znaci slikaj telefonom i aplouduj sliku da vidimo o cemu se tu tacno radi!
Koja je to ploca ?

Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
nb.jpg
Pretpostavljam da je u sklopu 'tiple' bila i mala opruga. Svejedno, jedino da zamoliš nekog servisera da ti skine sa neke stare ploče, a možda nađeš i kod nekog prijatelja, ako je menjao MB pa mu ostala stara. Kao što rekoše ljudi, obavezno termalnu pastu na bridz, i onda ga vratiti na matičnu. Nemoj da pokušavaš nekim žicama, spajalicama, oštetićeš štampu sa suprotne strane.

Natrag