Šta je novo?

iGO Primo 2.4 Windows Mobile CE

Član
Učlanjen(a)
15.04.2011
Poruka
1.334
Slazem se sa tobom. Da ga nisam dobio na poklon nikada ga sam ne bih kupio. Probao sam pre mesec dana kingo root i uopste ga nije prepoznavao. Probacu kasnije da vidim da li ga novi kingo root prepoznaje i da li moze da ga rootuje
 
Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
@WOB slažem se da smo otišli u debeo offtopic ali mi to ne smeta jer je ova diskusija vrlo kvalitetna i korisna za zajednicu a pošto odgovarajuću temu (koja je uzgredbudirečeno vrlo opširna i neodređena) i nemamo, pa onda nikako nije loše što smo razmenili mišljenja. Drago mi je što je staff imao razumevanja i što se nije držao pravila k'o pijan plota jer bi u suprotnom ugušio odnosno umanjio informativnost na forumu ... Što nikome od nas ne bi trebalo da odgovara ... Valjda?!

Malo o PDA, PNA, Phone i Ph(one)(T)ablet podelama uređaja ... Personal Digital Assistant je PROŠLOST a bila je oličena u uređajima koji su imali portrait orijentaciju, wince OS, izvorno nisu imali ni SIM ni GPS mogućnost a dobijali su ih preko CF card slota odnosno korišćenjem data konektora za vezu sa eksternim GPS prijemnikom... Htc je bio jak igrač ali je hp bio jači a pošto sam oduvek voleo smart gedžete ja sam promenio po jedan monohromatski i jedan kolor iPaq klasičan PDA, jedan kolor sa eksternim GPS i jedan monohromatski alcatel sa SIM mogućnošću. Ovakve uređaje su nosili zaljubljenici i poslovni ljudi a onda se pojavio Personal Navigation Assistant, zasnovan takođe na wince, ima landscape orijentaciju, ima sve mogućnosti kao i PDA ali je korisniku dostupan samo meni uređaja na kome najvažnije mesto ima navy prečica.

Sad pravim malu pauzu koliko da te pitam koja je bitna razlika između potonjeg PNA i spominjanog iPaq-a sa eksternim GPS-om ;)

A onda se vraćamo u sadašnjost u kojoj još uvek imamo klasične PNA uređaje, telefone sa GPS-om, tablete i FABLETE sa GPS-om... a šta je zajedničko za sve te uređaje ako ne GPS prijemnik? Pa ako je tako i ako svi oni imaju GPS prijemnik onda su sasvim logično svi oni i Personal Navigation Assistanti?! ... A to su valjda ovi uređaji koji nisu na oskudnom wince tim više jer nas mogu navoditi i koristeći online informacije i servise, zar ne?

I onda mi još ostaje da primetim da ti bez ikakvog meni prihvatljivog razloga praviš bitnu razliku u funkcionalnosti smartfona i fableta... Mislim razlika postoji ali samo u defaultnoj portrait ili landscape orijentaciji ... Što nikako ne treba da bude bitno jer i jedan i drugi su sposobni da rade u suprotnoj orijentaciji od defaultne. A inače, sem dual SIM fableta koristim i dual SIM smartfon a ako je tvoja tvrdnja da je moj stari cybernav android tablet PNA a da Tesla fablet nije PNA ozbiljna moram da ti kažem da grešiš ... Jer u zavisnosti od kriterijuma koji koristiš izlazi da su ili oba uređaja PNA ili oba uređaja to nisu.

@toda81 probao sam uređaj posle izmene gps.conf i promena ima ali nisu dovoljno dobre - uređaj se sada brzo kači na satelite ali i dalje ne ume da čuva kontakt s njima već i dalje neprestano ispada. Inače za rutovanje sam koristio win 10 64bit enterprise lbpt ali tebe to uopšte ne uslovljava, čak ćeš na sedmici znatno lakše instalirati potrebne drajvere jer nećeš imati obavezu reboota u modu bez verifikacije drajvera. Kad skockam pictorial otvorićemo posebnu temu da ne bismo bili brisani.

@vladcepesh ma kakvi, ne može Tesla da se rutuje sem iz adb konzole.
 
Član
Učlanjen(a)
15.04.2011
Poruka
1.334
@vladcepesh, probao sam kongo root apk za koji si ostavio link i nije prosao root, na zalost.
@marxista, vazi, sacekacu tvoj tutorijal. Ja imam win 10 na kompu i laptopu, ali mi uopste ne radi stampac hp 1102, a ni skener lexmark x2670 pa cu cim budem imao vremena da vratim windows 7
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
treba da vidiš sa kojim uređajima je taj tesla blizanac hardverski pa onda da eventualno nađeš način za root
 
Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
Tako je vladcepesh!
Upravo tako sam se i ja snašao a "blizanac" je Chuwi Vi7 ... Eto toda81 ideje koja će mene spasiti zezanja oko unroot-a i pravljenja tuta ... Probaj pa javi kako ide.
 
Član
Učlanjen(a)
15.04.2011
Poruka
1.334
@marxista, prijatelju, posle ovako detaljnog objasnjenja covek jedino moze da ostane bez teksta i da bude odusevljen. HVALA TI PUNO na ovako detaljnom objasnjenju. Ja sam na odmoru i trenutno pored sebe imam laptop sa windows 10 pa cu probati ovo da uradim i javljam da li sam uspeo. VELIKI POZDRAV I HVALA PUNO JOS JEDNOM!
 
Učlanjen(a)
19.12.2013
Poruka
74
Navigacija kasni sa navođenjem, recimo ja sam na raskrsnici a ona kaže za 50 metara skrenite. Jel postoji neko podešavanje možda za lokaciju, traženje satelita ili već čega??
 
Top