Šta je novo?

Ibra obradovao švedske Balkance

  • Začetnik teme Tranda
  • Datum pokretanja
Tranda

Tranda

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Ibra obradovao švedske BalkancePrelaskom Zlatana Ibrahimovića u Barselonu nije profitirao samo Inter. Doduše, "neroazuri" su kao vlasnici ugovora švedskog fudbalera zaradili najveći deo novca, a "sića" je otišla u Švedsku. Deda mraz (čitaj Barselona) je nedavno, sa 144.000 evra, obradovao mali FBK Balkan, klub u kome je prve fudbalske korake savladao čuveni Ibrakadabra. Ali, trebalo je dokazati Ibrino fudbalsko poreklo...

- Morrali smo da šaljemo isečke iz novina, fotografije i video materijal kako bi smo dokazali da je Zlatan ponikao kod nas - izjavio je Saša Vejzović, direktor FBK Balkana, kluba koga su, samo mu ime govori, osnovali iseljenici sa ovih prostora.

Deo kolača od astronomskog transfera Ibrahimovića želeo je da prisvoji i Rozengard, jer su predstavnici ovog kluba tvrdili da je Zlatan fudbal počeo da igra kod njih. Međutim, dokazi koje su Barseloni dostavili ljudi iz Balkana otklonili su svaku sumnju, pa je Rozengardu pripala tek simbolična suma, kao klubu u koji je Ibra prešao iz Balkana.

- Zlatan je nebrojeno puta do sada, u svojim izjavama, naglašavao da je ponikao kod nas. Prošle godine nam je, recimo, poslao garnituru dresova za prvi tim. Na taj način se zahvalio klubu koji je učinio mnogo za njega dok je bio dečak - rekao je Vejzović i dodao: - Drago nam je što smo dobili novac, mnogo nam znači, to nam je petogodišnji budžet.

Ipak, najveća suma, skoro dva miliona evra, pripala je Malmeu, švedskom prvoligašu, čiji su skauti svojevremeno zapazili Ibrahimovića i potpisali ugovor sa njim, a ostalo je istorija.

Kao što je poznato, prema FIFA pravilniku, svaki klub koji je odgajio igrača starosti od 12-23 godine polaže prava na pet procenata sume od njegovog kasnijeg transfera ili jedan deo od pet procenata u zavisnosti od toga koliko je godina igrač proveo u klubu.
 
Top