Šta je novo?

Hyundai i-Flow - koncept sportskog sedana spreman za Ženevu

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.300
Hyundai i-Flow - koncept sportskog sedana spreman za Ženevu


20100214053935_photo_0.jpg


Sajam automobila u Ženevi, svake godine je mesto gde svetsku premijeru imaju mnogobrojni serijski automobili, ali i mesto gde se otkrivaju značajni koncepti budućih produkcijskih modela. Izuzetak neće biti ni ovogodišnje izdanje sajma u Ženevi. Hyundai polako otkriva svoje adute...


Hyundai će na predstojećem sajmu automobila u Ženevi predstaviti novi koncept, koji najavljuje izgled novog sportskog sedana. Automobil se svojim dimenzijama može uporediti sa Ford Mondeom, Toyotom Avensis ili Citroënom C5. U odnosu na aktuelnu Sonatu, novi Hyundai koncept imena i-Flow, donosi novu dozu sporta i dinamike. Prilikom stvaranja ovog koncepta, korišćen je potpuno novi dizajnerski jezik „fluidic sculpture“, koji bi mogao karakterisati buduće Hyundai automobile.

Pri izradi koncepta, korišćeni su kompozitni materijali, a neobičan detalj je i stakleni krov, sa integrisanim solarnim panelom. Iako Hyundai nije potvrdio da će ovaj koncept biti transformisan u serijski automobil, sigurno je da će mnogobrojna rešenja iz ovog automobila, biti iskorišćena u proizvodnji novih Hyundai modela.


Izvor: Automagazin
 
Top