Šta je novo?

Hrvatskoj i Italiji zlato na turniru u rukometu na pesku

Učlanjen(a)
24.07.2010
Poruka
6.014
Hrvatskoj i Italiji zlato na turniru u rukometu na pesku

fa79e08be37abab40a69242da02f8258.jpeg


Muška reprezentacija Hrvatske i italijanska ženska ekipa osvojili su prvo mesto na međunarodnom turniru u rukometu na pesku koji je održan ovog vikenda u Novom Sadu.

Kako se navodi u saopštenju, drugo mesto u konkurenciji muškaraca zauzela je ekipa Salgotarjan Strandepitok iz Mađarske, dok je njihov nacionalni tim osvojio bronzu.

U konkurenciji rukometašica srebro su osvojile Agenta grls iz Mađarske, a treće mesto Kontesa grls iz Hrvatske.

Turnir je 10. godinu uzastopno organizovao Gradski rukometni savez Novi Sad. Ove godine okupile su se najbolje rukometašice i rukometaši na pesku iz Italije, Mađarske, Rusije, Rumunije, Hrvatske i Srbije.

Cilj turnira je promocija i popularizacija rukometa na pesku kod dece, omladine, trenera i ostalih rukometnih radnika, kao olimpijske discipline koja se nalazi na programu Olimpijskih igara za mlade.

Prvi put u istoriji ove godine održan je turnir za mlađe kategorije, a treneri su imali priliku da saznaju nešto više o trenažnom procesu u rukometu na pesku na predavanjima koja su održali selektor ženske italijanske reprezentacije Tamaš Neukum i direktor italijanskog državnog tima Marko Trespidi, koji je i prvi čovek EHF za velika takmičenja u rukometu na pesku.

(Beta)


Izvor: sport.blic.rs
 
Top