Šta je novo?

Hrvatski automobil na sajmu u Ženevi

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.574
Hrvatski automobil na sajmu u Ženevi

Vesti 05.02.2010 10:27Zagrebačka firma DOK-ING, poznata po proizvodnji mašina za deaktivaciju mina, uskoro kreće na posustalo tržište automobila. Na salonu automobila u Ženevi, početkom sledećeg meseca, ova firma će predstaviti svoj mali gradski trosed koji radi na struju.

Model XD još uvek je u fazi prototipa. Dug je svega 2,8 metara, širok 1,7 i visok 1,6.

Njegovi tvorci kažu da je ovaj automobil, iako stvoren za svega nekoliko meseci, zahvaljujući naprednoj tehnologiji i inovativnom pristupu potpuno funkcionalan, a za nekoliko nedelja bi trebalo da pređe i prve kilometre.


Pored modernog "spejsi“ dizajna, proizvođači kao adute ističu "gullwing“ vrata, vazdušne jastuke koji zatvaraju ceo krug kabine, elektro-regenerativne kočnice s ABS-om, elektronski servo volan, sve delo inženjera DOK-ING-a.

Serijska proizvodnja ovog vozila će zavisiti od potencijalnih partnera, jer i sam proizvođač kaže da je u trenutnim uslovima u samom DOK-ING-u nemoguća. Od saradnje sa strateškim partnerom zavisiće i cena, koja bi prema procenama za osnovni model u uslovima masovne proizvodnje mogla biti oko 10.000 evra.
 
Top