Šta je novo?

"Hrvatska će izbeglice slati u Mađarsku"

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.327
"Hrvatska će izbeglice slati u Mađarsku"
Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je u Splitu da će se izbeglice koje dolaze u Hrvatsku sigurno upućivati prema Sloveniji i Mađarskoj.

IZVOR: BETA
97039948455e8c22d3ac44110458247_v4_big.jpg

Foto: Beta, AP

"U Hrvatskoj izbeglice neće ostati, oni već prolaze kroz našu zemlju. Ovo nije nikakva opasnost za Hrvatsku, a koliki ćemo broj primiti ne znamo. Sigurno ćemo ih upućivati prema Sloveniji i Mađarskoj, a mi već dva dana pokazujemo da smo civilizovana i organizovana država", rekao je Milanović poslepodne novinarima u Splitu.

Milanović je naglasio da je Hrvatska ima punu kontrolu situacije, koja nije dramatična, ali je ozbiljna, prenosi portal Večernjeg lista.

Hrvatski premijer je rekao da su izbeglice u problemu i da žele da dođu do Beča ili Minhena.

"Naša srca su velika, ali mogućnosti nisu. Nećemo zaustavljati nikoga batinama, žicom ili psima. Oni će proći kroz Hrvatsku, mi ih nećemo zaustavljati, a daćemo sve od sebe da ih popišemo", naglasio je premijer.

On je dodao da Slovenija može da zatvori granične prolaze, ali da ne zna, kako je rekao, kako će zatvoriti granicu koja je duga stotine kilometara.

"Granice se ne mogu zatvoriti", poručio je hrvatski premijer i zaključio da izbeglice nisu "nikakva opasnost za Hrvatsku".

Pojedni mediji izveštavaju da se deo izbeglica smeštenih u Zagrebu već uputio prema Sloveniji.

Prema poslednjim zvaničnim podacima, do podneva je u Hrvatsku ušlo oko 7.300 izbeglica. U Zagrebu je trenutno oko 500 i smešteni su u hotelu Porin, gde je i inače prihvatilište za azilante.
 
Top