Hristov dolazak na zemlju ili PRISUTNOST?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
И то је све што можеш да кажеш? Сигуран сам да није, али нема везе. Мада сам ти поставио баш из Посланице Тимотију, можда ниси обрати пажњу, и то два пута.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
A ja sam ti postavio sta Isus kaze o odnosu sa ocem i postavio sam ti njegove poslednje reci (barem jednu verziju).

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Имаш одговор и то обиман. Чак сам кратио превише да не изгледа као претеривање, мада имаш могућност да отвориш целу главу и прочиташ. Видећеш више од онога што сам ја изнео. Лакше ти је преко интернета.

http://www.
pravoslavna-srbija.com/Pravoslavlje/Sveto%20Pismo%20-%20Biblija/Sveto%20Pismo%20Biblija.htm

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Ma ok, mrzi me da citam, izneo sam par primedbi u vezi trojstva i citajuci jevandjelja mi je bilo jasno da Isus i bog nisu isto i da postoji hijerarhija.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
ОК, видимо се сутра, треба да устанем за 3 сата.:stupid:

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog je zajednica tri ličnosti, koji čine jednoga Boga, kao što tri članova jedne porodice - recimo braća čine jednu zajednicu, s time da su veze između Božanstva sveobuhvatnije i potpunije.
Bog nije hemofroditsko biće sa jednim telom a tri glave, ili recimo kao sijamski blizanci, tri ličnosti sa spojenim udovima.
To su tri fizički nezavisne ličnosti koje mogu fizički da se udalje jedna od druge, da imaju sopstvene misli, sopstvene akcije, itd, a opet da sve čine u znanju ove druge ličnosti i u obostranom dogovoru.

Oni čine jedno, jer su sveznajući, ništa ne rade bez dogovora, ništa ne može raditi jedna ličnost da to ne zna druga, jednomisleni su, fizički iste supstance, kao što su svi ljudi od kože i mesa i nijedno ljudsko biće nije rođeno od metala ili plastike, tako i oni imaju istu supstanciju u duhovnom smislu, večnu, nepropadljivu, besmrtnu.

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Ma ok, mrzi me da citam, izneo sam par primedbi u vezi trojstva i citajuci jevandjelja mi je bilo jasno da Isus i bog nisu isto i da postoji hijerarhija.
Ti si sad otkrio Arijevu jeres, sram te bilo. Davno se glasalo o tome kako Arije nije u pravu i je l te, sve je to fino spaljeno, prognano i pobijeno što je zastupalo tezu koju si izneo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Hijerarhija u smislu uloga koje tri lica Božanstva imaju u planu spasenja, ne po sustinskoj veličini, jer su sva tri lica božanstva jednaka, čine jednog Boga.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Ti si sad otkrio Arijevu jeres, sram te bilo. Davno se glasalo o tome kako Arije nije u pravu i je l te, sve je to fino spaljeno, prognano i pobijeno što je zastupalo tezu koju si izneo.

Ja sam mislio da su to resili na civilizovan nacin, debatom ili slicno...Ko zna, mozda je Arije bio u pravu, da su ga slusali mozda ne bi bilo 30000+ vrsta hriscanstva. Da su bili realni i priznali da je hriscanstvo mnogobostvo... Ovako je hriscanstvo kao kesica Nescafe 3 u 1 i jos tvrde da su kafa, mleko i secer isto. Da je Arije imao jacu ekipu pored sebe sada bi pricali drugu pricu. Ah, kako je biblija relativna.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Hijerarhija u smislu uloga koje tri lica Božanstva imaju u planu spasenja, ne po sustinskoj veličini, jer su sva tri lica božanstva jednaka, čine jednog Boga.

Možete do besvesti da se raspravljate o ličnosti Boga i na kraju opet da ne razumete i da se borite protiv kontradiktornosti koje vam stvaraju prepreke i sve tako dok ne pronađete jedinstvenu formulu koja obrađuje podatke i iznosi rešenje koje nema kontradiktornosti. Da bi došli do te formule treba shvatiti da biblija govori o Bogu kao jedinstvu više jedinki. Govori se o Hristovom telu koje se sastoji od osoba koje se uziđuju u to telo. Postoje živi organizmi koji se sastoje od samo jedne ćelije naše telo je višećelijski organizam ( organizacija ) i opet to telo je stvoreno po slici Božijoj. Na dalje nisu samo ljudi Hristovo telo nego i duhovi. Njegovih sedam očiju su duhovi koji obilaze svu zemlju kako se kaže u otkrivenju. Ti duhovi su individue za sebe ali svi zajedno su deo Hristovog tela kao što i ljudi treba da budu deo Hristovog tela a ne tela koje se suprotstavlja Hristu. Sve to zajedno sačinjava Hristovo telo a to telo je ugrađeno u jedan još višlji oblik organizma za koji može da se kaže da je Bog. Tako da trojstvo može da nasluti jedinstvo koje sačinjava Boga ali te jedinke su ipak individue za sebe s tim što se ne radi o tri entitete nego mnogo više. Bog je oblik života koji je organizam u koji smo ugrađeni. Ako se pobunimo slični smo čeliji raka koji razara taj organizam.

Natrag