Hoće da iskopaju Da Vinčija i otkriju tajnu Mona Lize!

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.034
25. 01. 2010. 03:54h foxnews.com, Vestionline

Hoće da iskopaju Da Vinčija i otkriju tajnu Mona Lize!

Naučnici italijanskog Nacionalnog komiteta za kulturno nasleđe traži dozvolu od francuskih vlasti da iskopaju ostatke Leonarda da Vinčija, kako bi rekonstruisali njegovo lice i utvrdili da li je njegovo remek-delo, Mona Liza, zaista autoportret kao što se vekovima spekuliše!

1538_leonardo-da-vinci_if.jpg

Leonardo da Vinči

Italijanski naučnici se nadaju da će moći da u kapeli zamka Amboaz, u istoimenom gradu u Francuskoj, otvore grob za koji veruju da u njemu počivaju ostaci Leonarda da Vinčija, koji je 1519. umro u 67. godini.

Antropolog Đorđo Grupioni kaže da bi ovakav projekat mogao da baci novo svetlo na najpoznatije delo renesansnog slikara (ali i pronalazača, matematičara, vajara, inženjera, muzičara, jednom rečju - genija).

“Ako uspemo da pronađemo njegovu lobanju, mogli bismo da rekonstruišemo Leonardovo lice i uporedimo ga sa Mona Lizinim“, oduševljeno primećuje Grupioni.

E pa da su se Italijani dosetili malo ranije, recimo početkom ’80-ih godina prošlog veka, mogao je sve to po noći, bez traženja dozvola i u pola cene, da im odradi i Zoran Radmilović... pardon, Bili Piton...

que te vayas con el viento, como siempre
LEGEND
Učlanjen(a)
30.07.2009
Poruka
5.276
Ne mogu da verujem šta sve neću čuti...skoro sam negde čula da je Mona liza imala lošu krvnu sliku i da joj se masnoća taložila oko očiju, pa je zbog toga njen osmeh zagonetan. Veću glupost u životu nisam čula

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.034
Da, to sam i ja čula, kao imala je valjda i bolesnu jetru, i ne ynam šta još. Kakvi zaludni mozgovi smišljaju takve stvari, stvarno mi nije jasno.

Natrag