Šta je novo?

"HM" na jesen otvara prvu radnju u Beogradu

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.873
"HM" na jesen otvara prvu radnju u Beogradu


Izvor: 24sata.rs

Svoju prvu radnju u Srbiji na jesen otvoriće i poznati svetski modni lanac „H&M”, saznaje „24 sata”. Jasenka Stekić, direktor korporativnih poslova u „Fešn kompaniju”, kaže da prema njihovim saznanjima modna kuća „H&M” na ovdašnje tržište ulazi sama. Takođe, ovdašnji potrošači će od sutra imati priliku da garderobu svetski poznate marke „C&A” nabavljaju u TC-u „Ušće” u Beogradu.

330003-13.jpg

Prodavnice ovog brenda su popularne svuda u svetu


ŠOPING - Kako su zakasnili s otvaranjem za ovu sezonu, njihova prva radnja kod nas će najverovatnije biti otvorena početkom sledeće sezone, jesen /zima, i to u „Delta sitiju” - kaže Stekićeva.

Ona dodaje da je srpsko tržište željeno kada su u pitanju strani modni brendovi, i da će u naredne četiri sezone svoje radnje u Srbiji otvoriti sve velike kuće koje do sada nisu poslovale kod nas.


- Osim širenja broja prodavnica „C&A”, i „H&M”, u tom periodu u Srbiju će doći i „Top šop”, kao i veliki britanski lanci kao što su „Primark” ili „River ajlend” koji su poslovanje počeli po uzoru na „Zaru” - kaže naša sagovornica.


Stekićeva, koja je i jedna od odgovornih za dolazak „Zare” na tržište Srbije, objašnjava da su jedine prepreke za otvaranje objekata poznatih modnih kuća u Srbiji do sada bile lokacije.


- Te kuće traže isključivo A+ lokacije ,što u stvari znači da prva lokacija za početak njihovog poslovanja mora da bude recimo na početku Knez Mihailove ulice u Beogradu. Objekat treba da bude veliki sa velikim izlozima, i treba da ima rešene sve papire. Veliki giganti se ne usuđuju da dođu dok se sve te stvari ne usaglase. Svi oni rade petogodišnje planove, i jednom kada vas izostave morate da čekate na sledeći investicioni period, što opet odugovlači njihovo pozicioniranje i ulazak na neko tržište - priča Stekićeva.


Ostale željene lokacije u Srbiji su tržni centri .


- Kapacitet "Ušća" je 100 odsto popunjen jakim brendovima, tako da svi koji na početku nisu ušli ostaju na listi čekanja. „C&A” je uspeo da dođe do lokala u ovom centru, a „H&M” je odmah ušao u pregovore sa „Delta sitijem”, i trenutno je na stendbaju Otvaranje njihovog objekta treba očekivati na jesen - kaže Stekićeva.Poznati kreatori rade za "H&M"

IMENA - "H&M" je lanac koji je pored niskih cena poznat i po pozatim kretorima koji svake godine lansiraju po jednu liniju limitiranog broja artikala, koja bude rasprodata u svega nekoliko dana. Donatela Versaće, Karl Lagerfeld, Stela Mekartni su neka od imena koja su radila za ovaj brend.Veće cene nego u inostranstvu

SKUPO - Sve je to odnos ponude i tražnje. Trgovačke marže su visoke jer postoji potražnja za tim artiklima i po visokim cenama. Za razliku od nas, Slovenci nisu opterećeni modom, pa se kod njih cipele neke poznate robne marke mogu kupiti po duplo nižoj ceni nego u Srbiji - kaže Vesna Vasiljevićev, sekretar Udruženja tekstila u PKS.
 
Top