Šta je novo?

Hloverka prijetila da će poništiti javni natječaj HTV-a zbog statusa na Facebooku?!

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Hloverka prijetila da će poništiti javni natječaj HTV-a zbog statusa na Facebooku?!

KLJUČNI PODACI
  • Marina Marinović, koja se javila na natječaj, na Facebooku je ostavila status kojim sugerira korupciju na HTV-u

Piše: P.Vidov
Izvor: index.hr
četvrtak, 4.11.2010 19:37hloverka_indexfotomontaza-625.jpg

Fotomontaža: Index
NOVI skandal je na pomolu u hodnicima Prisavlja, a glavna akterica ponovno je Hloverka Novak Srzić! V.d. direktorice programa u novinskim se naslovima znatno manje pojavljivala otkad više nije glavna urednica Informativnog programa, ali bilo je, očito, samo pitanje dana kada će Hloverkino ime biti uvučeno u novu aferu. A ovoga puta povod je - ni manje ni više nego - status na Facebooku!
Poruka koju je na svom Facebook profilu ostavila producentica Marina Marinović, jedna od kandidatkinja koja se javila na HTV-ov recentni natječaj za vanjsku produkciju, odnosno za budući TV show, razljutila je Hloverku Novak Srzić, do koje je došla indirektnim kanalima. Naime, Marinović i Novak Srzić na Facebooku nisu "frendice" pa je sljedeća poruka do v.d direktorice HTV-ovog programa stigla zaobilaznim kanalima:
"Šokirana sam iznova HRT-om, do njih još uvijek nije došlo ono - odlučni u borbi protiv korupcije! Naime, nakon sto godina raspisali su natječaj za privatnu produkciju, a onda čujem od člana žirija 'da Marinu baš ne vole'. Nigdje u natječajnoj dokumentaciji nije pisalo da me se treba voljeti, da trebam imati sise broj pet, da s HLO trebam piti kavu...", napisala je Marinović na svom Facebook profilu.
Kako je Marina Marinović prepričala u razgovoru za Index, Hloverka ju je nakon objave ovog statusa na Facebooku nazvala i zaprijetila poništavanjem natječaja. Razgovor je, tvrdi Marinović, okončan podignutim tonovima i spuštanjem slušalice, ali Novak Srzić ponovno se oglasila SMS porukom. U nastavku vam donosimo SMS prepisku koju su tu večer izmijenili Hloverka Novak Srzić i Marina Marinović.
Novak Srzić:
Žao mi je što sam te zvala, mislila sam da možemo razgovarati. A natječaj ću morati odgoditi jer nisam dobila budže, jer vodstvo samo čeka novi zakon koji određuje način financiranja HTV-a. Samo se o tome rad, a HTV će poštivati kvotu od 15, ne od 10 posto kako kaže novi zakon. Samo ćeš morati biti malo strpljiva kao i svi ostali. Zato nema razloga za bilo kakve priče, možeš me uvijek nazvati da provjeriš jer će biti pošteno, a ne da ti pogodujem. Pozdrav i nazovi kad se smiriš.

Marinović:
Kad si shvatila da nemaš budžet, s obzirom da ste preuzeli ponude? Pa kako će na to reagirati javnost?

Novak Srzić:
Kad je između dva čitanja zakona marketing pao sa šest na četiri minute, o čemu se ovih dana, posebno danas u Saboru, vodi dramatična rasprava u javnosti.

Marinović:
Ali taj natječaj vrijedi samo tri milijuna, a Vujićev zakon od deset posto je na snazi. Pa nećete valjda zbog tri milijuna ići protiv zakona. Hloverka, ako natječaj bude poništen, ja ću tužiti televiziju.

Hloverka: Sve je po zakonu
"Nemam nikakav komentar. O javnom natječaju odlučuje Povjerenstvo koje zasjeda sutra i tada ćete imati službenu izjavu oko svega toga. Sve nadgleda pravna služba, dokumentacija je svima dostupna i možete se uvjeriti da je sve po zakonu", rekla je Hloverka Novak Srzić u telefonskom razgovoru za Index pa dodala: "A što se tiče ovih pritisaka pojedinih ljudi koji su se javili na natječaj... Mislim da toga ne bi trebalo biti".
 
Top