Šta je novo?

Hleb: Odlazak u Barsu je bio greška

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Hleb: Odlazak u Barsu je bio greška
12. avgust 2009.


10972338154a82c5ebb7083577939710_big.jpg


Beloruski fudbaler Aleksandar Hleb izjavio je da žali što je prošlog leta napustio londonski Arsenal i prešao u Barselonu, gde se zadržao samo jednu sezonu.


Katalonski klub je, nezadovoljan njegovim igrama i radom u prošloj sezoni, Hleba pozajmila nemačkom Štutgartu, ekipi u kojoj je igrao do 2005. godine. "Žalim što sam otišao iz Arsenala. Tamo sam svake nedelje igrao sa najboljim ekipama Evrope. Arsenal je uvek bio među četiri najbolja tima u Premijer ligi, a borio se i za trofej u LŠ", izjavio je Hleb.


Belorus je dodao i da je trener Arsenala Arsen Venger značajno uticao na njegov napredak i razvoj u igri.

"U Arsenalu me je trenirao jedan od najboljih stručnjaka na svetu. Njemu dugujem mnogo. Kod Vengera sam se razvio i taktički i fizički, naučio sam bolje da dodajem loptu i da igram timski. Moram da priznam da mi je odlazak iz Arsenala bio loš potez"
, istakao je Hleb.

Hleb je reako da je Barsu napustio zbog male minutaže, iako je ekipa prošle sezone osvojila titule prvaka Evrope i Španije, kao i trofej Kupa Kralja.

"Kao dete sanjao sam o Barseloni, ali sam morao da napustim taj klub jer nisam dobio pravu priliku da igram. Imam 28 godina i ne znam koliko će trajati moja karijera. Moram da krenem dalje i srećan sam što ću u Štutgartu dobiti priliku da igram", ocenio je Hleb.

Hleb je prošle sezone za Barselonu odigrao 19 prvenstvenih utakmica, ali nije uspeo da se upiše u strelce.
 
Top