Šta je novo?

HLADNO VAM JE? Evo kada će radijatori u Beogradu biti TOPLI

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.321
HLADNO VAM JE? Evo kada će radijatori u Beogradu biti TOPLI

Nadležni su posle jučerašnjeg dana u kome su se Beograđani smrzavali u svojim stanovima najavili da će danas početi tople probe, ali se situacija malo promenila u odnosu na jutro kada su se stanovnici prestonice probudili uz ledene radijatore! U "Beogradskim elektranama" su rekli da toplije radijatore Beograđani mogu očekivati već poslepodne. Međutim, za razliku od nekih Zemunaca koji su se već ogrejali, sugrađani sa Banovog brda, Dorćola, Novog Beograda, tvrde da se ništa nije promenilo.


scfktkpTURBXy9kOWIzMzc5M2YzMjM4Yzg3NTBmYTc3NDcxMTFhMzFiNy5qcGeTlQLNAxQAwsOVAs0B1gDCw5UH2TIvcHVsc2Ntcy9NREFfLzFkNzRjYjQxNzA1OTUwNDM2NjI5Y2FiZDYwNmY1MGY2LnBuZwfCAA

Foto: R.Ristić / RAS Srbija Hladno, baš hladno

- U Kijevskoj ulici na Banovom brdu su sada, usred oktobra našli da menjaju cevi za grejanje. Šta su radili celo leto - napisao je Beograđanin iz ovog dela prestonice.

H0SktkqTURBXy84ODlkNTg2Yjk3MTMzZjhjM2JlMjFhYzg4MWNkMmY2YS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Foto: Čitalac Blica / RAS Srbija Menjaju cevi na Miljakovcu, Kanarevom brdu, Banovom brdu...

Podsetimo, po Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu, koja je još na snazi, u prve dve nedelje oktobra stanovi Beograđana bi trebalo da se greju ako je prognozirana srednja dnevna temperatura ispod 12 stepeni.

U članu 43 ove odluke jasno stoji:

"U periodu od 1. do 14. oktobra i od 16. aprila od 3. maja objekti će se grejati u dane za koje u zadnjoj prognozi prethodnog dana ili u prvoj prognozi tog dana Republički hidrometeorološki zavod prognozira srednju dnevnu temepraturu 12 stepeni Celzijusove skale ili nižu".

"BEOGRADSKE ELEKTRANE": POPODNE TOPLIJE

- Zbog trenutne meteorološke situacije, svi toplotni izvori “Beogradskih elektrana”, od danas, 6. oktobra, prešli su u režim toplih-funkcionalnih proba sistema daljinskog grejanja, što znači da će potrošačima, pored provere funkcionalnosti sistema, biti isporučivana i toplotna energija. Prvi efekti ovih proba, kod većine potrošača, mogu se očekivati danas u poslepodnevnim časovima - poručuju iz “Beogradskih elektrana”.

"METEOS": DANAS OD PET DO 15 STEPENI

Prema prognozi "Meteosa", sa kojim su "Beogradske elektrane" u međuvremenu sklopile ugovor, danas će se temperatura kretati od pet do 15 stepeni, ali će srednja dnevna sigurno biti ispod 12.

U VRTIĆIMA PALE KLIME

U vrtićima sa dogrejavanjem prostorija počelo se pre nekoliko dana, sa prvim padom temperature.

- Danima uključujemo klimu u prostorijama gde su bebe. U onim drugima još nema potrebe, jer su prozori veliki a sunce sija, pa se temperatura nije mnogo spustila - kaže direktorka PU "Dečji dani" Jasna Vukliš.

Slično je stanje i na Voždovcu.

- U svim objektima imamo dodatna grejna tela, ali se potreba za paljenjem razlikuje od vrtića do vrtića - ističe direktorka PU "Čika Jova Zmaj" Lidija Hutović.

GREJANJE U PANČEVU POSLE 16.00

Toplane u Pančevu trebalo je da počne sa radom oko 16 sati, pa će se korisnici ogrejati tek u večernjim satima, dok će već sutradan tople probe krenuti od sedam sati ujutru. Ukoliko dođe do curenja instalacija i drugih problema, Pančevci treba da prijave na 0800/010013 ili na 315-400.PS


Tatini tast i tašta žive na Novom Beogradu,u blizini Palate Sportova,i javili mi da ceo kraj ima grejanje od 10 sat,kad su počele Tople probe,mi živimo u Sremčici,i prošle smo se godine "priključili" na centralno grejanje i imamo isto od 4 sata popodne

Možete se javiti na telefone,ako imate nekih reklamacija,ne samo grejanje,TOPLI pozdrav od Maje........


 
Poslednja izmena:
Top