Hitovi iz tuš -kabine

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.020
PRESS

Hitovi iz tuš -kabine

Pesma „Bohemian Rhapsody" grupe „Kvin" nalazi se na prvom mestu top-liste pesama najpogodnijih za pevanje u kupatilu

TUSIRANJE.jpg

Jedno istraživanje pokazalo je da 55 odsto Britanaca peva pod tušem. Zbog toga je Dejn Čalfin, muzički stručnjak, napravio listu deset pesama najpogodnijih za pevanje u kupatilu uz poštovanje akustičkih parametara prostorije. Prema njegovom istraživanju, pesma „Bohemian Rhapsody" grupe „Kvin" nalazi se na prvom mestu top-liste najpogodnijih.
Stučnjak za solo pevanje Dejn Čalfin kaže da ljudi više vole pesme koje počinju lagano i potom postepeno dobijaju na intenzitetu što im omogućava da uhvate ritam pre nego što u poslednjoj strofi puste glas do kraja. Najbolji primer za to je pesma „Bohemian Rhapsody" grupe „Kvin" koja se nalazi na prvom mestu top liste pesama najpogodnijih za pevanje u kupatilu.
Na drugom mestu je pesma „Fight For This Love" koju izvodi Čeril Kol, a na trećem „I Gotta Feeling" grupe „Blek ajd piz".
Slede „I Just Called To Say I Love You" Stivija Vondera (4), „Bad Boys" Aleksandre Burk (5), „Candle In The Wind" Eltona Džona (6), „Love Is All Around" grupe „Vet Vet Vet" (7), „Meet Me Half Way" grupe „Blek ajd piz" (8), „She Loves You" slavnih „Bitlsa" (9) i numera „Haven't Met You Yet" koju izvodi Majkl Babl (10).
Istraživanje je pokazalo da polovina Britanaca voli da peva dok se tušira i to uprkos kvalitetu svojih vokalnih sposobnosti, pošto gotovo 43 odsto smatra da peva loše ili čak pogrešno, prenose britanski mediji. Upravo zato, u istraživanje je bio uključen i ovaj stručnjak za solo pevanje kako bi se utvrdilo koje pesme su najbolje za pevanje u kupatilu u funkciji akustike, odbijanja zvuka, njegove jačine i tona.
Inače, kupatilo sa zidovima pokrivenim pločicama je kao privatni studio za snimanje u kome topla vodena para omogućava vlaženje glasnih žica i njihovo vibriranje uz manje napora. Bitan momenat čini i odbijanje zvuka koje omogućavaju pločice kojima su najčešće pokriveni zidovi.
(AG.)

Da li Vi pevate u kupatilu? :)

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Prilično sam muzikalan, tako da ni jedno moje tuširanje ne prolazi bez pevanja...:yahoo::yahoo::yahoo:

Natrag