Šta je novo?

Hirosima - Dan poslije (2010)

  • Začetnik teme steven80
  • Datum pokretanja
steven80

steven80

Član
Učlanjen(a)
13.05.2010
Poruka
1.065


Format: Mkv (PDTV - CROwn)
Time: 0:50
Titlovi: Zaljepljeni


Dana 6. kolovoza 1945., kada je na Hirošimu bačena atomska bomba, promijenio se svijet. Otkrivene su mračne tajne prirode. Oslobođena je energija koja je pokretala zvijezde i pretvorena u ubitačnu tehnologiju.
Žestina eksplozije bombe nazvane "Little Boy" toliko je puta prikazana da su mnogi smetnuli s uma kolika su joj snaga i razornost. Cilj ovog novog dokumentarca jest promijeniti tu predodžbu i ispričati priču o prvoj atomskoj bombi iz osobnih i posve različitih perspektiva; iz iscrpnih ispovijesti onih koji su teško stradali od tog oružja i preživjeli eksploziju, odnosno izvještaja znanstvenika američke vlade i vojske koji su poslani u Hirošimu kako bi na licu mjesta analizirali snagu novog oružja.
Priče o iskustvu preživjelih isprepletene su s izjavama stručnjaka za nuklearno oružje kao što su fizičar Theodore Postol s MIT-a i autor knjige "Nastanak atomske bombe", Richard Rhodes koji obuhvaća vojna izvješća s kojih je skinuta oznaka tajnosti, a zatim prelazi na analizu razornih posljedica. Iz znanstvene i antropološke perspektive jednako se tako razmatra i drugo nasljeđe Hirošime: dugotrajne posljedice radijacije, cenzura i trajne implikacije novootkrivene sile koja može razoriti svijet.
"Hirošima: dan poslije" s posebnim zadovoljstvom objavljuje i posljednji razgovor s Morrisom "Dickom" Jeppsonom, artiljerijskim časnikom koji je dobio zadaću ugraditi upaljač u prvu atomsku bombu koja je bačena iz zrakoplova Enola Gay na svoj povijesni cilj. Jeppson je umro 31. ožujka 2010. dok je film još bio u fazi produkcije.Kod:
[CENTER]
Depositfiles
http://depositfiles.com/files/gu9lgqmgj


Turbobit
http://turbobit.net/s6ysdteb0ank.html[/CENTER] 
Top