Šta je novo?

"GSP karte jeftinije, nova stajališta i oznake"

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.327
"GSP karte jeftinije, nova stajališta i oznake"
Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je Beograd pokrenuo društveno odgovornu kampanju "Beograd je jedna velika porodica" o gradskom prevozu.

IZVOR: B92, BETA
1931578375565a4355c0e4597744064_w640.jpg

Foto: Thinkstock

Cilj je da se poboljšaju međuljudski odnosi i povrati poverenje građana u gradski prevoz.

"Želim da naglasim da gradska vlast svakodnevno radi na unapređenju gradskog prevoza. Uvodi se novi red vožnje i novi tarifni sistem koji će biti pravedniji prema korisnicima javnog prevoza", rekao je Vesić, a prenosi gradska služba za informisanje.

Kako je naveo, Beograd će biti podeljen na četiri zone i više neće biti razlika u ITS1 i ITS2, cene karata će biti jeftinije za 80 odsto za građane prigradskih naselja a nikome neće biti skuplja i biće jednake za iste destinacije bez obzira da li se građani voze vozilima GSP-a, Laste ili privatnih prevoznika, što danas nije slučaj.

Uvodi se novo obeležavanje stajališta, nove table i postojeće informacione table zameniće se novim tablama u bojama zone kojoj pripadaju, dodao je Vesić.

On je ocenio da je potrebno vratiti poverenje građana i promeniti sliku o komunalnom sistemu i da je zato pokrenuta kampanju.

Za potrebe kampanje grad Beograd uradio je TV spot, kao i oglase za novine i za gradska stajališta.

Vesić je kazao da kampanja nije koštala grad ni jedan dinar i da svi učestvuju u njoj besplatno, od učesnika u kampanji koji su pravi vozači i kontrolori, do onih koji su radili TV i radio spotove i oglase preko kompanija koje su pomogle projekta do medija koji učestvuju u kampanji.

Gradski menadžer pozvao je medije da podrže kampanju.
 
Top