Graficka,ram,maticna...?

Član
Učlanjen(a)
03.03.2012
Poruka
188
Poozzz svima.Moze mala pomoc.Prilikom paljenja kompa neko vrijeme me baca automatski u bios,mislio sam da je dugme na tastaturi pritisnuto ali nije(stavljao sam drugu tastaturu isto bude). onda nakon nekoliko puta kad sam resetovao preko dugmeta na kucistu pocne mi pokazivati da kabal nije povezan sa monitorom,provjerim i to je uredu. mislim da je nesto u kucistu,otvorim ga ocitim provjerim sve veze opet nista. zna li ko u cemu je problem.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2013
Poruka
105
Ukoliko si instalirao win8.On ima osobinu da automacki ulazi u Bios u slucaju velike greske koja je napravljena ili nastala.Takav je program i on daje naznake velikih problema.Tako da nemoras da sam ulazis u Bios.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2013
Poruka
105
Sta mislis da izvadis sistemsku bateriju iz rcunara na 10-tak sekundi.

Član
Učlanjen(a)
03.03.2012
Poruka
188
Ukoliko si instalirao win8.On ima osobinu da automacki ulazi u Bios u slucaju velike greske koja je napravljena ili nastala.Takav je program i on daje naznake velikih problema.Tako da nemoras da sam ulazis u Bios.
nisam ubacivao win 8.na njemu je win xpsp2. prije oko godinu dana je bio na velikom servisu i sve mu je uradjeno na novo,instaliran windows,ram zamjenut... i sad samo sluzi za djeciju igru,obicne(male) igrice,iprosto obucavanje na racunaru,onog sto treba za skolu.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2013
Poruka
105
postoji mogucnost ukoliko je baterija stara da je dotrajala pa je moras zamjeniti.

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Nisam primetio da win 8 ulazi u bios inače da ako baterija oslabi oće to da se desi.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2013
Poruka
105
vjerovatno nisi imao ozbiljan problem ima vremena prmimjetices.polako nov je sistem vjerovatno ce se kod nas korisititi do 2020 oa ces vidjeti.

Član
Učlanjen(a)
03.03.2012
Poruka
188
Vadio sam bateriju,zamjenio drugu i opet nece.Postoji li mogucnost da je otisao RAM? Iskopcavao sam sve komponente,pustao struju kroz maticnu,rekoh da nebi resetovalo ali opet nista.Uvijek isto pise (cable not signal). Na ploci je integrisana graficka. Naziv maticne je ASUS.

Natrag