Šta je novo?

Grad i kiša u Istri, gromovi izazvali požare. Bihać posle nevremena ostao bez struje

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.313
SLEDEĆA STANICA: SRBIJA Grad i kiša u Istri, gromovi izazvali požare. Bihać posle nevremena ostao bez struje
Tanjug, Index.hr, Faktor.ba
Deo Istre danas je pogodilo jako nevreme, na pojedinim mestima praćeno gradom, a udari groma izazvali su više požara, javili su hrvatski mediji. Jako nevreme zahvatilo je i Bosnu i Hercegovinu, a od udara groma bez struje je ostao Bihać.B0gK12qIEAIQGoU.png


Hladna fronta trenutno je zahvatila dobar dio Austrije i širi se prema nama... :)

U delu centralne Istre u 14 sati i trideset minuta došlo je do razvoja oblačnosti i grmljavine, javio je portal Istramet, a temperatura vazduha naglo je pala za 10 i više stepeni Celzijusa.


Udari gromova su izazvali nekoliko požara, a na pojedinim mestima pada razoran grad o čemu svedoče snimci građana, preneo je Index.hr.

Meteoalarm je izdao narandžasto upozorenje za veći deo Hrvatske.

Podsetimo, posle današnjeg sunčanog i veoma toplog vremena , meteoriolozi su i za Srbiju posle podne i uveče najavili lokalni razvoj oblačnosti, a očekuju se kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, i to uglavnom u jugozapadnim, zapadnim i severozapadnim predelima.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 22. avgusta, biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme sa grmljavinom i lokalnim pljuskovima, intenzivnijim u nedelju posle podne, tokom noći i u ponedeljak.Olujno nevreme i u BihaćuVesti o olujnom nevremenu stižu i iz BiH, Bihać je danas oko 13 sati zapljusnut gradom i kišom koju je nosio snažan vetar.

"Nevreme se dešava u intervalima. Malo stane, pa opet počne. U većem delu Bihaća nema ni električne energije. Do sada nam se niko nije obratio i prijavio da mu je pričinjena materijalna šteta," rekli su u Kantonalnoj upravi civilne zaštite Unsko-sanskog kantona za Faktor.ba.


STIŽE KIŠA Danas do 37 stepeni, uveče pljuskovi i grmljavina
 
Top