Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

GPS navigacije, GPS Mape, uređaji, uporedivanje i analiza mapa - here, tom tom, topmap

  • Začetnik teme vladcepesh
  • Datum pokretanja
I

iGO_Viktor

DA LI JE JOŠ NEKO IMAO OVAKVO NEGATIVNO ISKUSTVO sa rutom koja sadrži međutačke u iGO NextGen navigacijama ?
Ja nisam a neko možda i jeste isto kao i ti ali to onda samo znači da taj neko možda, A TI SVAKAKO ne umete ili ne želite da koristite aplikaciju koja nudi više mogućnosti od ijedne slične.
Da li se može iGO podesiti da ne mora baš da "preseče traku" na lokaciji međuodredišta, tj. da NASTAVI sa NORMALNIM NAVOĐENJEM iako sam samo prošao pored...
Može i to prvo naučiš da radiš pa se tek onda prihvatiš poređenja jer u suprotnom svojim neznanjem činiš da čitaoci izvlače pogrešne zaključke. A kada već ne znaš da koristiš iGO i kada ti on već toliko ne odgovara, zašto već jednom ne prestaneš da ga koristiš i da o njemu pišeš ružno i netačno? Kada si video da neko od nas "iGO-ista" pljuje po ostalim aplikacijama? Pokušaj barem da nas oponašaš ako već ne umeš sam po sebi da budeš pristojan.

... i nikome ne prigovaraj "desetarski" i "policijski" pristup s obzirom da ga SAMO TI KORISTIŠ iako već dugo službeno nisi policajac.
 
navigas

navigas

Pametnije je bilo da ste vas dvojica "eGO-ista", umesto udaranja packi meni, napisali kako se to iGO podešava da bi se prevazišao ovaj problem. Posebno me zanima da li to zna "mladi" član @iGO_Viktor kada je na forumu svega 2 meseca...Ustvari, svi znamo ko je on. Večiti buntovnik i kažnjenik, koji se i sada trudi da me natera da ponovo bude banovan. "Navigacija da blista, Mapkce".
Inače, nažalost i TomTom GO Mobile pokazuje isti problem. Jutros sam kreirao rutu do Belih Voda sa međutačkom M'C Donalds koju sam samo koristio kao orjentir. Sve navigacije su insistirale na vraćanju. Jedino je Google Maps "čitala misli" i shvatila da mi cilj nije kupovina hamburgera. Pošto sam nastavio da vozim ka Ibarskoj magistrali, GMaps je izbacila informaciju da sam neđutačku prošao i nakon "Nastavi" jedina nastavila da me vodi ka cilju.
Dakle, iGO Primo, GO Mobile, iGO Israel su me bezuspešno prisiljavale da se vratim u M'C... Ponavljam pitanje "Kako koristiti međutačke u iGO navigacijama samo kao orjentir a ne kao mesto koje želimo da posetimo. Verujem da još neke članove ovo interesuje...
 

Prilozi

J

JaSamBG

Član
Navigacija i treba da insistira na vracanju. Ono sto si pisao u prethodnom postu je besmisleno. Znaci ubacis medjuodrediste, nesto si se zapricao ili sl. i promasio si medjuodrediste, i sta, navigacija treba da se ponasa kao da se nista nije desilo? Da nastavlja dalje da te navodi kao da si svratio u to medjuodrediste? Pa ne, naravno, nego kada si vec obelezio medjuodrediste navigacija treba da te navodi tamo.
Taj "problem" koji ti pominjes se resi u tri klika. Jednostavno obrises medjuodrediste i nastavis dalje.
 
navigas

navigas

"Taj "problem" koji ti pominjes se resi u tri klika. Jednostavno obrises medjuodrediste i nastavis dalje". Tako sam i ja mislio. Ipak, nije baš tako jednostavno. Ako ne gledaš stalno u ekran, već voziš, da li ćeš biti siguran da si prošao pored međuodredišta jer te navigacija ne obaveštava. Posebno ako si u nepoznatom gradu. Jedno vreme ti se ta mogućnost nudi na ekranu, "Precrtana ikonica međuodredišta". Kasnije se i ona izgubi... Na kraju, kada sam izbrisao međuodredište, navigacija je nastavila korektno da vodi do cilja...Nadam se da slike u prilogu sve ilustruju !
 

Prilozi

WOB

WOB

Član
iGO, kao i sve ostale navigacije, ne čita misli i ne zna šta si ti zamislio. Kao i svaki program, radi tačno ono što si mu zadao. A u postavkama iGO možeš da zadaš na kom rastojanju od označene tačke i pri kojoj max. brzini kretanja vozila iGO smatra da si došao na cilj. Zadaj ono što si zamislio i prepoznaće ti prolazak kroz međuodredište.
Probaj, nije teško ...
Da ponovimo... zavisno od skina, u postavkama kabine (pongo) ili direktno u postavkama skina (arimi), nalaze se postavke za dolazak na odredište, gde je moguće podesiti rastojanje i brzinu...

Još mi nije samo jasno ono "ako si u nepoznatom gradu..." Čekaj, ako ne poznaješ grad, kako si znao gde treba da postaviš međuodredište, pored koga treba samo da projuriš, da bi ruta išla tuda kuda želiš? Zašto misliš da ruta treba baš tuda da prođe, ako ne poznaješ grad?!?
P.S. Taster za brisanje međuodredišta se pojavljuje u zavisnosti od postavke rastojanja, koje sam naveo... Ako staviš 100 ili 200 metara, biće ti dovoljno dugo na ekranu...
 
Poslednja izmena:
WOB

WOB

Član
Pametnije je bilo da ste vas dvojica "eGO-ista", umesto udaranja packi meni, napisali kako se to iGO podešava da bi se prevazišao ovaj problem.
Napisao sam kako, ali si to izignorisao
Jedino je Google Maps "čitala misli" i shvatila da mi cilj nije kupovina hamburgera. Pošto sam nastavio da vozim ka Ibarskoj magistrali, GMaps je izbacila informaciju da sam neđutačku prošao i nakon "Nastavi" jedina nastavila da me vodi ka cilju.
Šta bi bilo da nisi kliknuo na "Nastavi"? Prekinula bi navigaciju? Vodila te u McDonalds?
Isto radi i iGO
Ponavljam pitanje "Kako koristiti međutačke u iGO navigacijama samo kao orjentir a ne kao mesto koje želimo da posetimo. Verujem da još neke članove ovo interesuje...
U postavkama navigacije podesiti parametre dolaska na odredište.
 
S

spasoje4

Napisao sam kako, ali si to izignorisao

Šta bi bilo da nisi kliknuo na "Nastavi"? Prekinula bi navigaciju? Vodila te u McDonalds?
Isto radi i iGO

U postavkama navigacije podesiti parametre dolaska na odredište.
Da li ova mogućnost podešavanja parametara dolaska na odredište postoji i u običnom NextGen, bez montiranog skina?
 
J

JaSamBG

Član
Ako ne gledaš stalno u ekran, već voziš, da li ćeš biti siguran da si prošao pored međuodredišta jer te navigacija ne obaveštava.
Je l' ti ovo ozbiljno pitas ili...trolujes? Sudeci po nekoliko tvojih poslednjih postova - od Predejana, tebi je izgleda cilj da provociras ljude, da odu sa foruma ili budu banovani i da pretvoris forum u svoj blog. U redu, sudeci po stavu modova, admina, na dobrom si putu.

Ali, za svaki slucaj da ti odgovorim. Posao navigacije nije da te obavestava da si prosao pored medjuodredista, vec da te dovede do tacke koju si ti zadao, do tog medjuodredista. Ne svidja ti se, ne zelis tu da svratis. Tri klika. Bukvalno - Meni, Brisanje medjuodredista, Potvrdi. Tri sekunde. Kao da menjas tri predefinisane radio stanice.
 
navigas

navigas

@WOB, hvala na savetima. Nisam ignorisao. Zašto bih to radio !? Sada sam slobodan i probao sam da nađem podešavanje kabine. Nisam našao ništa na šta si mi ukazao. Moguće da mi je Pongo skin previše bajat i ne podržava pomenuta podešavanja... Naravno, ne isključujem da ne vidim ono što je očigledno. Nisam previše familijaran sa podešavanjem skina. Jednostavno, nije me intetesovalo...
U prilogu su slike da vidiš gde sam pokušao da nađem...
Što se tiče međutačke u nepoznatom gradu, mislio sam na to da ti prijatelj kaže svoju lokaciju ali napomene da bi trebalo da prođeš pored, recimo, Spensa u Novom Sadu...

Da u navigaciji GMaps nisam kliknuo na "Nastavi", ona bi taj ekran zadržala sve vreme. Navigacija miruje, ne navodi ni do međutačke koju sam prošao a ne vodi ni prema odredištu. GMaps čeka da se izjasnim ! U prvom postu koji se tiče međutačaka sam i napisao da je to "manji problem". Jedino je zgodnije u poređenju sa iGO NextGen što je uočljivija informacija da sam prošao pored međuodredišta. Inače, ako i kasnije tapneš na "Nastavi", GMaps nastavlja sa korektnim navođenjem do sledeće međutačke ili do odredišta. iGO-u sam "zamerio" što ne informiše da sam prošao pored međuodredišta. iGO nastvlja da vodi, ali ne mogu znati da li sam ja izazvao rerutiranje ili je ono zbog toga što sam "promašio" međutačku... Nadam se da sam ovim odgovorio i kolegi @JaSamBG koji je povod da ubacujem međutačku. Ne da ja kreiram rutu već da poslušam nekog ko mi je da savet da u Solunu prođem putem pored Bele kule ako želim do parkinga i šoping zone...
 

Prilozi

Poslednja izmena:
WOB

WOB

Član
Da li ova mogućnost podešavanja parametara dolaska na odredište postoji i u običnom NextGen, bez montiranog skina?
Kroz postavke ne, samo preko sys.txt (ako @iGO_Viktor želi da ti objasni)

@navigas , dobro simtražio, samo umesto "ništa" odaberi nešto... Dobićeš postavke za rastojanje.
Arimi i Vicewandel su to malo detaljnije "odradili", u Postavkama skina => Dolazak na odredište
115323
Možeš odabrati i prikaz dodatnog ekrana sa lokacijom odredišta/međuodredišta, koje će ti definitivno skrenuti pažnju na ekran, da ne pominjem upotrebu TTS, gde će ti Lana na svakih 100 metara probijati mozak sa objavom, da je međuodredište sa ... strane!

Jbg, hajde da se ne lažemo... ne gledaš stalno u ekran, ali gledaš veoma često... Mnogo češće nego što bi trebalo... Pa nije ti navigacija u kaseti, već takoreći ispred nosa!
 
Top