Šta je novo?

Gosti im stižu, a hotel u utorak zatvara vrata?!

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Gosti im stižu, a hotel u utorak zatvara vrata?!
Danas.hr 30.07.2011.

0298007.48.jpg'Bili smo prošle godine i dopalo nam se. Željeli bismo ostati ovdje jer je smještaj bio dosad vrlo dobar, a hotel je u neposrednoj blizini mora i ima svoju plažu. Sada smo zabrinuti i ne znamo što ćemo od utorka, kada je vlasnik najavio zatvaranje objekta!'

Kazala je to novinarima Njemica Kirsten Zumfeld iz Duesseldorf, koja je s obitelji u četvrtak došla u Hotel Marina u Selcu, ne znajući da u njemu mjesecima traje prava agonija radnika.

Naime, vlasnik hotela Ivan Klokočki za utorak je najavio zatvaranje objekta. Podsjetimo, hotelu je blokiran račun, a radnicima plaća nije isplaćena već mjesecima. Vlasnici za sve probleme optužuju Poreznu upravu Karlovac, koja je, tvrde, naplaćivanjem nepostojećeg poreza uništila firmu Izgradnja, u sklopu koje posluje hotel Marina.

"Radi se o poreznom dugu koji ne proizlazi iz posla turizma, ali je hotel u vlasništvu tvrtke koja je porezni dužnik. Vlasnik je u sporu s državom i bio je u kontaktu s nadležnim institucijama, ali se nije moglo iznaći rješenje, primjerice kroz založno pravo, da bi se deblokirao račun", komentirao je situaciju za Novi list ministar Damir Bajs.

Vlasnik: Ne ponašam se kao pijani milijarder

Vlasnik Ivan Klokočki pak napominje da se on ne ponaša kao pijani milijarder, i kako je Bajs opet zaboravio na obećanje da će na Vladi biti riječi i o njegovu problemu. "Ovaj hotel smatram svojim djetetom, a radnike ne želim oštetiti. Na moju ponudu da se uzme u hipoteku i hotel i najveći dio moje imovine, nitko ne odgovara, a ta je vrijednost pet puta veća od moje navodne porezne obveze. Koliko mi toga nisu priznali? Samo je, primjerice, trafostanica, što sam je izgradio, koštala 1,7 milijuna kuna, a priznato je svega 400 tisuća. Niti četvrtina", tvrdi Klokočki.

U svakom slučaju, novi gosti koji u utorak dođu u hotel Marina u Selcu, bit će smješteni u posebnim, reduciranim štrajkaškim uvjetima. Individualni posjetitelji, koji su već došli neovisno o posredovanju agencija, plaćaju vrijeme dosadašnjeg boravka i napuštaju hotel. Gosti koji su smješteni posredovanjem svojih agencija ostaju i dalje, a nekima je osiguran lanč-paket.
 
Top