Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Gornji Milanovac: Peške do Hilandara

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

Gornji Milanovac: Peške do Hilandara


Izvor:
Novosti.rsTaksista Vladimir Pavlović odlučio da prepešači 1.100 kilometar do Hilandara. Iako narušenog zdravlja, odlučan da krene na put i poziva donatore.


GORNJI MILANOVAC - Iz manastira Blagoveštenje u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, svojevrsne male Svete gore, polovinom marta, krenuću pešice na put dug 1.100 kilometara, do manastira Hilandar, na Svetoj gori - najavljuje Vladimir Pavlović (52), objašnjavajući kako na grčki Atos planira da stigne na Đurđevdan, svoju krsnu slavu, i tamo osvešta porodičnu ikonu Svetog Georgija Velikomučenika, koju će nositi sa sobom.
Iako će njegov naum mnogima biti čudan, Vladimir kaže da pešačkim mučeništvom i žrtvovanjem želi da povrati veru u sebe, u porodicu, u ljude... da nađe novu snagu za ovaj život, za praštanje, da okaje svaki greh, ako ga je ikada počinio.


- Verujem da ću imati snage, a voleo bih da krenem iz manastira Blagoveštenje, jer se u njemu zamonašio počivši patrijarh srpski Pavle, svetac za života i moralni uzor svakom poštenom Srbinu - objašnjava Pavlović, kojeg život baš i nije štedeo, pa danas, iako je narušenog zdravlja, zarađuje vozeći taksi u milanovačkoj privatnoj firmi „Šumadija“.

Otac tri sina - Nikole (28), Mihaila (15) i Filipa (13) - najpre je radio kao magacioner Modne konfekcije „Rudnik“, zatim u tadašnjoj Hemijskoj industriji „Zvezda“, ali je postao alergičan, odnosno neotporan na hemijska isparenja.

- Loše zdravstveno stanje neće me sprečiti da krenem svojom pokajničkom stazom, do Hilandara, ali je časni naum teško ostvarljiv bez novca. Nadam se, zato, da će mi pomoći neki imućniji sponzori. Jer, ja nemam para za skromnu ishranu usput, te sokove i slično, a morao bih da kupim i mali šator, pa vreću za spavanje... Ko god mi se nađe, po povratku, pokazaću račune za svaki potrošeni dinar koji mi daju - obećava Pavlović.
 
Top