Šta je novo?

Gornji Milanovac: Direktori odgovorni za nerad

  • Začetnik teme Golden red
  • Datum pokretanja
Golden red

Golden red

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.873
Direktori odgovorni za nerad

Izvor: Beta
Gornji Milanovac -- Direktori osnovnih i srednjih škola u Gornjem Milanovcu najodgovorniji su zato što su đaci i dalje na raspustu, jer nisu ništa preduzeli na čišćenju snega.Predsednik opštine Milisav Mirković najavio je da će se od Ministarstva prosvete tražiti hitna smena direktora i druga odgovornost za nerad u vanrednim situacijama ukoliko se do četvrtka ne stvore uslovi za normalnu nastavu.

Predsednik Skupštine opštine Mihailo Vučetić ocenio je da ne postoji razlog što đaci sa gradskog područja i danas nisu na časovima.

"Direktori moraju da odgovaraju što škole nisu spremne za nastavak rada. Morali su da organizuju čišćenje snega i pripremu za nastavu, pošto druga posla nemaju a ni to nisu odradili", rekao je Vučetić.

Prema njegovim rečima, pojedine seoske škole imaju opravdanja što i danas ne rade, jer po zavejanim putevima do njih nije moglo da se dođe, ali za četiri osnovne i tri srednje škole u gradu, sve je očišćeno do ulaza, ali dvorišta i krovovi nisu.

A za to zna se ko je krivac, poručio je Vučetić.
 
Golden red

Golden red

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.873
G.Milanovac i dalje bez nastave

Izvor: B92Gornji Milanovac -- U većini škola u Srbiji juče je nastavljena redovna nastava, ali ne i u Gornjem Milanovcu.


Roditelji smatraju da su i njihovi školarci mogli da krenu na nastavu i da je nepotrebno dodatno produžiti raspust. Krovovi milanovačkih škola nisu oštećeni, pa nijedan objekat ne prokišnjava, a i ogreva, za sada, ima dovoljno.

Škole u Gornjem Milanovcu produžile su raspust do četvrtka. Predsednik opštine Milisav Mirković kaže da su razlozi za takvu odluku, ne zbog problema sa objektima, već zbog bezbednosti đaka.


"Veliki broj učenika putuje, da još uvek nisu svi putni pravci u dovoljnoj meri prošireni. Da ne mogu autobusi da bezbedno odlaze u sve sredine i da ne bi dovodili u pitanje bezbednost učenika sa seoskog područja, a i ovde u gradu, zbog pada snega sa većine stambenih zgrada smo zajednički dogovorili da se to odloži za tri dana", kaže Milisav Mirković, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Većina Milanovčana smatra da ipak nije bilo razloga da škole u ovom gradu produže raspust: "Užasnuta sam, ja kao roditelj jesam, jer ovo se ne može nadoknaditi".

Iako je bio raspust, škole su radi održavanja čitavog sistema i kako ne bi zaledile cevi, morale da i u ledenim danima greju, doduše prazne učionice.

B92 nezvanično saznaje da je većina prosvetnih radnika smatrala da je, umesto ovoliko dugog raspusta, rentabilnije bilo samo skratiti časove i održati normalnu nastavu.

Slobodan Pantić, direktor najveće osnovne škole u Milanovcu, kaže da su oni još 16. februara bili spremni za početak nastave, jer nijedan objekat ne prokišnjava i ima dovoljno ogreva.

"Problem je samo sa tri četvororazredne škole u selu Semedraži, Jablanici i Lunjevici, koje su udaljene i van grada su, imaju mali broj učenika, od četiri do sedam učenika se nalazi zavisno u kako kom objektu", kaže Pantić.

Međutim, do tih škola problem je stići i kad nema snega, pa to nije razlog da škola ne radi, kaže direktor Pantić.

Izgubljeni časovi u milanovačkim školama biće nadoknađeni subotama. Možda je došlo vreme i da se u opštim reformama obrazovanja izmene i stihovi Duška Radovića da je zima, bar kada je reč o Srbiji, ipak lav.

Mnogi članovi kriznih štabova sećaju se i težih zima i većih snegova, ali su tada škole radile, komunalci i druge potrebne službe nisu praznovale, život se normalno odvijao. O tome se šuška i na sastancima štabova, ali niko to neće i javno da kaže.
 
Top