Šta je novo?

Gone with the Wind (1939)

UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.101
Gone With The Wind (1939) aka Prohujalo sa vihorom
screen.png

wb8q7Yt.png
:info:ch8tf49ysup.png

Gone with the Wind (Prohujalo sa vihorom)
Prohujlo sa vihorom slavna je americka ljubavna povijesna drama iz 1939. godine koju je režirao Victor Fleming prema istoimenom romanu kojeg je napisala Margaret Mitchell.

Radnja se vrti oko razmažene južnjacke ljepotice Scarlett O’Hara (tumaci ju Vivien Leigh) koja odrasta tijekom i nakon americkog gradanskog rata te se zaljubi u Rhetta Butlera (Clark Gable).

Pocetak prikazivanja: 1. sijecnja 1939. (Sjedinjene Americke Države)
Nagrade: Oscar za najbolji film, Oscar za najbolju glavnu glumicu.

Technical Specs

Autor glazbe: Max Steiner
Trajanje: 238 minuta
Jezik Engleski
Color: Color (Technicolor)Radnja
Amerika usred gradanskog rata, 1861. Plantaža pamuka Tara u saveznoj državi Georgia mjesto je u kojem živi južnjacka ljepotica Scarlett O’Hara, najstarija od triju kceri u obitelji O’Hara. Ona je izgleda najpopularnija djevojka u okrugu koju obožavaju svi mladici, osim Ashleya Wilkesa koju ju ne primjecuje a u kojeg je zaljubljena. Stoga ju iznenadi kada cuje da ce se on oženiti za Melanie. Prije svadbe ona mu prizna ljubav, a on joj odgovori da ju takoder smatra atraktivnom, ali da se ipak odlucio za Melanie. Izbija rat a Scarlett se glavom bez obzira odluci udati za Charlesa, ali ubrzo postane udovica kada ovaj pogiba u bitci. Majka ju pošalje u Atlantu kako bi ju razveselila, makar sluškinja Mammy kaže da zna da Scarlett tamo samo želi ponovno sresti Ashleya. Tamo ju imucni, jednako uobraženi i cinicni Rhett Butler pozove na ples.
Ashley odlazi u rat dok se Scarlett prijavljuje kao medicinska sestra u Atlanti, kako bi uvijek bila blizu Melanie u slucaju da se on vrati. No u gradu izbija kaos tijekom opsade Sjevernjacke vojske 1864.. Melanie zatrudni a Scarlett joj pomogne pri porodu dijeteta. Zakljucno ih Rhett preveze u kociji kako bi ih doveo natrag u Taru. Kada se Scarlett vrati natrag kuci primjeti da ju je opljackala sjevernjacka vojska, da joj je majka preminula a da joj je otac izgubio razum. Tada se zakune da nikada više nece biti gladna, pa cak i ako bude morala lagati ili varati. Na plantažu se kasnije vrati i Ashley, a da bi nabavila 300 $ za porez polja, Scarlett se odluci udati za Franka, zarucnika njene sestre, koji je u meduvremenu otvorio uspješnu trgovinu. No i taj ubrzo umire. Na kraju se odluci udati za Rhetta. Iako je cesto govorio da je zaljubljen u nju, Rhett nije zadovoljan njihovim brakom jer ona i dalje mašta o Ashleyju. Rhett i Scarlett dobiju kcerku, no ta pogiba pri padu sa konja. Rhett više ne može podnijeti Scarlettinu razmaženost i egoisticnost, te ju napusti, a ona tek tada shvati da ga je voljela.
screen.png


30tq2fD.jpg
Download.png

Film možete skinuti sa torrenta........Gone with the Wind (1939)
i hvala od srca našoj koleginici Angelus...........njeni gusari,kauboji i indijaci


 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
13.12.2011
Poruka
873
Gone with the Wind / Prohujalo sa vihorom (1939)

Kod:
https://hexupload.net/xib1qhr61pmm
 
Top