Golubović: Bio sam protiv narkotika

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Golubović: Bio sam protiv narkotika

Na ponovljenom suđenju Aleksandar Kristijan Golubović, izlažući odbranu, negirao da je ikada trgovao drogom tvrdeći da je on poznat kao borac protiv narkotika.

207814005650dc55d11f451826115897_368x271.JPG

"Nikada nisam prodavao drogu, najveći sam protivnik svakog poroka i kajem se jedino što sam iz dobročinstva pomagao Feratu Skenderovskom, koji je, takođe, optužen", istakao je Golubović tokom dvočasovong izlaganja koliko je i prošle sedmice trajalo njegovo negiranje optužbi za trgovinu drogom.

Goluboviću se ponovo sudi, pred Višim sudom u Beogradu, zbog optužbi za organizovanje grupe koja je trgovala heroinom od početka avgusta 2009. godine do 16. januara 2010. na području Novog Pazara i Beograda, pošto je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo presudu kojom je bio osudjen na ukupno sedam godina zatvora.

On je rekao da mu je žao zbog svega i da se najviše kaje što je "neke ljude pustio u svoj život i dao im koru hleba i posao".

"To je moja najveća greška. I ako me, časni sude, osudite, ja sam ponovo satanizovan i na meni stoji beleg da sam trgovao drogom, što je za mene ponižavajuće. Poznat sam kao borac protiv narkotika, propagirao sam borbu protiv droge, pokušavao da mlade uvlačim u teretane i ring i da ih sklanjam sa ulice", tvrdi Golubović.

Pored ostalog ispričao je da se bavio prodajom "hot dogova" sa pokretnih kolica ispred Kalemegdana i Zoološkog vrta u Beogradu i da protiv njega u ovom postupku ne postoji ni jedan dokaz, koji bi pokazao da je on organizator grupe koja trguje drogom.

Golubović je uhapšen ispred Crkve svetog Marka u Beogradu 16. januara 2010. kada je policija prilikom hapšenja zaplenila 125 grama heroina. Od tad se nalazi u pritvoru koji mu je produžen prošle sednice. Danas je, međutim, preko advokata podneo žalbu Apelacionom sudu na odluku krivičnog vanpretresnog veća Višeg suda u Beogradu kojom mu je produžen pritvor za još do dva meseca.

Odlukom Apelacionog suda iz februara ove godine Golubovićeva majka Milanka i Uroš Vuković su pravosnažno oslobođeni optužbi, dok je deo prvostepene presude kojom je Golubović i još trojica njegovih saradnika osuđeno na višegodišnje kazne zatvora ukinut, tako da im je danas počleo novo suđenje.

Na optuženičkoj klupi osim Golubovića su Safet Ibrović, Mirsad Fujaljkić i Ferat Skenderovski.

Ukinutom presudom Golubović je bio osuđen na ukupno sedam i po godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i trgovine heroinom. Apelacioni sud je međutim potvrdio deo presude kojom je osuđen zbog nedozvoljenog držanja oružja i pravosnažno ga osudio na dve godine i tri meseca zatvora, a za drogu je naložio da se suđenje ponovi.

Od mladih dana poznat je u kriminalnim krugovima, hapšen je više puta, pored ostalog u akciji "Sablja", a suđeno mu je i kao vodji kriminalne grupe koja je iznudila 15.000 evra od Petra Zečevića, vlasnika agencije iz Sremske Mitrovice.

Poznat je i po bekstvu iz grčkog zatvora Malandrino, u kojem je služio kaznu od 14 i po godina zbog oružane pljačke. U pritvoru je od hapšenja 16. januara 2010.

Izvor:
B92.net

Natrag