Šta je novo?

"Golf 6" najbezbedniji u 2009.

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.300
"Golf 6" najbezbedniji u 2009.


Najbezbednji automobil za 2009. godinu u Evropi bio je "golf 6". To je utvrđeno testovima u okviru programa Euro NCAP (The European New Car Assessment Programme - Evropski program za procenu novih automobila).Na drugom i trećem mestu po bezbednosti u sudaru su "honda insajt hibrid" i "tojota prius", a na četvrtom mestu je "hujndai i20".

Prema testu Euro NCAP, peto mesto dele tri automobila - "tojota avensis", "volvo XC60" i "opel astra".

Svi automobili rangirani od prvog do petog mesta na listi dobili su po pet zvezdica za bezbednost na osnovu novog načina ocenjivanja Euro NCAP-a.

Bezbednosti automobila utvrđuje se testiranjem zaštite odraslih i dece u vozilu i zaštite pešaka prilikom sudara, kao i testiranjem bezbednosne opreme vozila, piše u saopštenju.

Na sajtu Euro NCAP - For safer cars | HOME se navodi da najveću bezbednost odraslih putnika u vozilu od 97 odsto pruža "golf 6", najbolju zaštitu dece, od 86, odsto ima "tojota avensis". Za zaštitu pešaka je, sa 76 odsto, najbolja "honda insajt hibrid".

Najslabilje rezultate u protekloj godini imali su "suzuki alto" i "tojota urban kruzer" koji su dobili po tri zvezdice.

U 2009. godini Euro NCAP je testirao 33 modela automobila, koristeći u testovima tri vozila po modelu, tri prednja sedišta, četiri sedišta za decu i veliki broj rezervnih delova.

Da bi se dobio ukupan rezultat, model automobila je testiran četiri puta u testovima sudara, jednom u testu komponenti, a ocenjivali su ga i inspektori koji se bave izračunavanjem rezultata sa testova i bezbednosnom opremom i karakteristikama vozila.

Biće uvedeni stroži zahtevi tako će u 2010. godini uslov da se dobije maksimalnih pet zvezdica, biti rezultat od 80 odsto zaštite odraslih putnika (umesto sadašnjih 75 odsto) i 75 odsto zaštite dece (umesto sadašnjih 70 odsto).

Prvi rezultati prema ovom strožem sistemu ocenjivanja biće objavljeni 3. marta 2010. godine, navodi se u saopštenju.Izvor: Beta
 
Top