Šta je novo?

Golem: Vlada neće dekriminalizirati lake droge

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Golem: Vlada neće dekriminalizirati lake droge

Izvor: Index.hr
joint-pusenje625.jpg"VLADA nije pokrenula postupak dekriminalizacije lakih droga, niti bilo koje vrste droge", demantirao je sve učestalija nagađanja Ante Zvonimir Golem, državni tajnik Ministarstva zdravstva.
Već neko vrijeme se kroz medije provlači priča kako će državni organi uskoro zatvoriti jedno oko na posjedovanje manjih količina marihuane, ali Golem je na saborskoj raspravi o Izvještaju o provedbi plana i strategije za suzbijanje droga kazao kako država ne želi povlačiti razliku između lakih i teških droga.
"Na taj način ne možemo mladima dati poruku što je prihvatljivo, a što nije. Nema lake i teške ovisnosti, ovisnost ili postoji ili je nema", rekao je Golem. Generalni zaključak rasprave bio je da što veći naglasak treba staviti ne prevenciju droge i edukaciju mladih, s obzirom na to da recentni statistički podaci pokazuju kako se sve više smanjuje dob u kojoj mladići i djevojke prvi put probaju opijate.
 
Član
Učlanjen(a)
18.12.2011
Poruka
1
A u kakvu ovisnost spada alkohol? Postoji li ili je nema? Prema toj njihovoj logici... Tko je ovdje lud?
Koliko ja znam, prema zdrvastvenoj podjeli, postoji ovisnost o alkoholu, odnosno alkoholizam kao bolest. Ali je alkohol i dalje u slobodnoj upotrebi, iako spada u skupinu opijata, točnije depresora središnjeg živčanog sustava. Po toj logici i on bi trebao biti zabranjen.
Kakva se to poruka šalje mladima ako se neće praviti razlika između lakih i teških droga, ali će se zato praviti razlika između droge i alkohola, a dobro je poznato da alkohol godišnje uzme daleko više života nego bilo koja droga, bila ona laka ili teška.
Ili je samo razlika u fokloru, pa je uobičajeno da otac dijete počasti njegovom prvom pivom ili rakijicom, ali ne i da mu smota joint?!?
 
Top