Šta je novo?

Godinama nudili 800 radnih mjesta, nitko nije reagirao

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Godinama nudili 800 radnih mjesta, nitko nije reagirao

Danas.hr 04.03.2011.

0957007.48.jpg

Projekt švicarskih ulagača, unatoč tome što nudi 800 radnih mjesta i milijune u državnom proračunu, stoji već tri i pol godine. Hrvatska se sve dosad nije sjetila osigurati zakonske okvire po kojima bi on zaživio.

Švicarski ulagači već tri i pol godine na pustom bračkom kamenu žele sagraditi medicinsko-turistički kompleks. U sklopu njega bi se trebale naći četiri bolnice, hoteli, šoping-centri te čak i kasino. Riječ je o ulaganju vrijednom 270 milijuna eura, iz kojeg bi se u državnu blagajnu slilo više od 60 milijuna na račun PDV-a, a Bračanima donijelo 800 novih radnih mjesta.

Ulagači upozoravaju da u Lijepoj našoj za investiranje u medicinski turizam još uopće ne postoje zakonska pravila.


"Osnovi je problem što ne postoji ukupna regulativa, ukupan potrebni pravi okvir da bi se takva djelatnost [COLOR=#FF3300 ! important][/COLOR] mogla započeti. Ne postoji riješenost imovinsko-pravnih odnosa i ne postoji riješenost prostorno planske dokumentacije", detaljnije je pojasnio stanje direktor švicarskog projekta
Željko Holik iz tvrtke Medis investments.

Nakon tri i pol godine Hrvatska je konačno dobila sluh za nakane ulagača u medicinski turizam, na temelju kojeg Turska već zarađuje stotine milijuna.


Naime, u Vladi su shvatili važnost medicinskog turizma, pa je potpredsjednik za investicije
Domagoj Milošević u četvrtak izjavio kako je to način da se produži turistička sezona, dok je ministar turizma Damir Bajs kazao kako Hrvatska konačno želi napraviti iskorak u tom smjeru i omogućiti većem broju investitora da uđe u taj posao. Veseli to načelnika male bračke Općine Nerežišća, koji, kako prenosi Dnevnik.hr, smatra da bi projekt švicarskih ulagača preporodio otok. 
Top