Šta je novo?

"Geografičari" bojkotovali ispit

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
[h=1]"Geografičari" bojkotovali ispit
[/h] Izvor: BlicBeograd -- Više od sto studenata Geografskog fakulteta koji godinama pokušavaju da polože ispit kod profesorke Mile Pavlović bojkotovali su njen ispit.

19034878504f8586dfdf7e6619730124_368x221.jpg
Naime, ona je posle četiri meseca pismenog polaganja, bez prethodne najave, odlučila da održi usmeni ispit.
Studenti su potpisali peticiju sa zahtevima da se ispit i dalje polaže pismeno, da svako pitanje nosi određeni broj bodova i da se tačno zna iz koje knjige se uči za njega.

Posle preporuke Univerziteta, a kako bi povećala izuzetno nisku prolaznost na ispitima, profesorka Pavlović je u decembru 2011. počela da drži pismene ispite.

Posle četiri pismena roka u kojima je ispit u proseku položilo 30-ak studenata, što je u odnosu na prethodne usmene rokove i 10 puta više, profesorka je samoinicijativno vratila usmena odgovaranja.

"Ona kaže da polaganje pismenih ispita nije bilo po statutu fakulteta i da je u prethodnim rokovima kršila zakon. Taman nas je posle desetak godina ogrejalo sunce kada su ispiti počeli pismeno da se polažu i taman smo povratili davno izgubljeni elan, a sada smo ponovo u bezizlaznoj situaciji, jer je usmene ispite kod nje skoro pa nemoguće položiti", priča student Geografskog fakulteta.

Studenti su demonstrativno napustili ispit i uputili se ka Rektoratu sa peticijom i nizom zahteva, a posle su razgovarali o rešenju ovog višedecenijskog problema sa rektorom Brankom Kovačevićem, prorektorom za nastavu Nedom Bokan i dekanom Geografskog fakulteta Miroljubom Milinčićem.

Prema evidenciji studentske službe Geografskog fakulteta, u decembru prošle godine bilo je oko 900 studenata koje je godinama samo ispit ove profesorke delio od diplome.
 
Top