Šta je novo?

Gene Wilder kolekcija

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
53.859
Willy Wonka & the Chocolate Factory (1971)


screen.png


5390_front62375.jpg


info.pngBritanski književnik Roald Dahl već je bio poznati pisac kratkih priča i filmskih scenarija kad je počeo pisati romane za djecu i po njima ostao zapamćen. Napisao ih je četrnaest, a prema nekima od njih snimljeni su filmovi za djecu. Najproslavljeniji mu je roman Charlie and the Chocolate Factory, prema kojemu je snimljeno desetak filmova i TV serija. Uz ovaj, Tima Burtona, najpoznatiji je film iz 1971. godine "Willy Wonka and the Chocolate Factory", također nominiran za Oscara, ali za glazbu, koji je režirao Mel Stuart, a ulogu Willyja Wonke tumačio Gene Wilder.

Charlie Bucket (F. Highmore) živi u trošnoj kućici izvan grada s mamom, tatom, dvije bake i dva djeda. Tata mu je slabo plaćeni izumitelj, a djedovi i bake po cijeli dan leže u jednom krevetu, jer ih više i nemaju, pokriveni dekama. Mama se brine o svima i nastoji ih prehraniti unatoč neimaštini. Charlie pomaže koliko može, a životni mu je san da jednog dana uđe u najslavniju tvornicu čokolade na svijetu, čiji je vlasnik Willy Wonka (J. Depp).

Jednog dana cijeli je svijet doznao da je Willy Wonka među svoje čokolade stavio pet koje se razlikuju od drugih: u njima je zlatna karta. Dijete koje nađe zlatnu kartu može doći u tvornicu čokolade, a onaj tko između petorice sretnika bude pobijedio, dobit će čudesnu nagradu. Nakon dva neuspješna pokušaja, Charlie je izgubio svaku nadu. I baš kad više ništa nije očekivao, na ulici u snijegu vidi novčanicu, otrči u trgovinu i kupi čokoladu. Ispod omota, bila je zlatna karta. I tako se našao u slatkom raju Willyja Wonke. Tamo je upoznao i djecu koja su se, kao i on, došla natjecati. Među njima je bio jedan proždrljivi debeljko koji je odmah počeo trpati u sebe sve što je vidio, zatim mali nasilnik kojemu je jedino zadovoljstvo da sve uništava, umišljena djevojčica koja je bila sigurna da će upravo ona pobijediti i jedna razmaženka koja je tjerala svog tatu da joj pribavi sve što poželi. Oni će to doznati tek na kraju, a mi smijemo odati odmah: pobijedit će dijete koje ima najbolje srce...

Tim Burton možda je jedan od najoriginalnijih i najotkvačenijih američkih redatelja danas, što je vidljivo i iz najpovršnijeg nabrajanja nekih njegovih filmova (Bubimir, Batman, Batman se vraća, Edward Škaroruki, Ed Wood). Njegova filmska verzija te priče bila je svjetski hit u kinima, a film je bio i u nominaciji za Oscara za scenografiju. Osvojio je niz nagrada, a za animirani film "Corpse Bride" (2007) nominiran je za Oscara. Među nagrađenim su mu filmovima "Vincent", "Sweeney Todd: The Demon Barber of the Fleet Street", "Edward Škaroruki"...

screen.png


Willy.Wonka..the.Chocolate.Factory.1971.Blu-ray.720p.x264.YIFY.mp4abffe.jpg

Download.png
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 
Poslednja izmena od urednika:
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
53.859
Young Frankenstein (1974)


screen.png


youngfrankensteinc32a8.jpginfo.png


Mladi Frankenstein (eng. Young Frankenstein) američka je filmska komedija iz 1974. koju je režirao Mel Brooks. Glavne uloge tumače Gene Wilder, Marty Feldman, Peter Boyle, Teri Garr, Madeline Kahn, Cloris Leachman i Gene Hackman. Scenarij su zajedno napisali Brooks i Wilder. Radnja se odvija oko doktora Fredericka Frankensteina, koji ne želi imati ikakve veze sa svojim slavnim djedom Frankensteinom, ali silom prilika ipak završi u jednom dvorcu u kojem kreće stvarati čudovište od leša.

Film je parodija klasičnih filmova strave 1930-ih, 1940-ih i 1950-ih, poglavito raznih filmskih adaptacija slavnog romana Frankenstein Mary Shelley koje je producirao Universal. Većina laboratorijske opreme napravio je Kenneth Strickfaden za film iz 1931., Frankenstein. Kako bi pojačao ugođaj tog razdoblja, Brooks je film snimio u crno-bijelom, što je bila rijetkost za 1970-te, te stilizirao uvodnu špicu i prijelaze scena prema filmovima strave iz 1930-ih. Film također ima upadljivu glazbu koju je skladao Brooksov česti suradnik John Morris.

Mladi Frankenstein je bio i komercijalni i kritičarski uspjeh - zaradio je 86,27 milijuna $ u američkim kinima i bio treći najuspješniji film godine, - časopis Total Film ga je stavio na 28. mjesto na listi "50 najboljih komedija svih vremena",Bravo TV na 56. mjesto na listi "100 najsmiješnijih filmova",[dok ga je Američki filmski institut stavio na 13. mjesto na AFI-jevoj listi 100 godina... 100 smijehova. 2003., Državni filmski registar ga je uključio na listu očuvanja zbog "kulturnog, povijesnog i estetskog značaja".Nominiran je i za nekoliko nagrada.

Frederick Frankenstein je ugledni, ozbiljni doktor na jednom medicinskom sveučilištu, zaručen za Elizabeth, te koji se uvijek razbijesni čim netko spomene njegovog neslavnog djeda Frankensteina, sa kojim ne želi imati ikakve veze. Jednog dana dobije obavijest da je naslijedio imanje u Transilvaniji nakon smrti svojeg pradjeda. Frederick putuje do tog mjesta te upozna Igora i mladu pomoćnicu, Ingu. Oni ga odvedu do laboratorija njegovog djeda, a prostorija malo po malo probudi Frederickovo zanimanje. Nakon što pročita bilješke djeda, Frederick odluči nastaviti njegove eksperimente kako bi reanimirao jedan leš. Ipak, nespretni Igor je nabavio abnormalni mozak koji je usađen u leš. Udar munje reanimira leš.

U međuvremenu, mještani su uznemireni zbog nastavka čudnih pokusa jer već imaju loša iskustva sa prvim Dr. Frankensteinom. Među njima je i inspektor Kemp. No situacija izmakne kontroli kada iskre iz upaljača naljute biče koje pobjegne iz dvorca. Biće upozna mladu djevojku i slijepca. Frederick uspijeva uhvatiti biće te ga zatvoriti, te naposljetku prihvaća svoje nasljedstvo i sudbinu. Frederick održi predstavljanje bića u jednom kazalištu kako bi smirio publiku, ali svjetlost opet prestraši biće koje napadne ljude te ga policija stavi u lance. Biće opet pobjegne te nasrne na Elizabeth, koja je došla u posjetu. Elizabeth se potom zaljubi u biće zbog njegove neljudske snage i velikog penisa. Mještani pak kreću u lov na čudovište. Kako bi spasio situaciju, Frederick privuče čudovište glazbom violine te prebacuje dio svojeg intelekta na biće. Čudovište tako postane stabilno i sofisticirano, dok Inga sazna što je Frederick dobio zauzvrat od čudovišta - njegov penis.screen.pngYoung.Frankenstein.1974.720p.BRrip.x264.YIFY.mp4dcb69.jpg
Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
Poslednja izmena od urednika:
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
53.859
The Adventure Of Sherlock Holmes Smarter Brother (1975)

The Adventure Of Sherlock Holmes Smarter Brother (1975)

adventure_of_sherlock_holmes_smarter_brother.jpg


:download:

Kod:
http://rapidshare.com/files/252561335/taoshsb.75.part1.rar
http://rapidshare.com/files/252563049/taoshsb.75.part2.rar
http://rapidshare.com/files/252565124/taoshsb.75.part3.rar
http://rapidshare.com/files/252567010/taoshsb.75.part4.rar
http://rapidshare.com/files/252568764/taoshsb.75.part5.rar
http://rapidshare.com/files/252570513/taoshsb.75.part6.rar
http://rapidshare.com/files/252572408/taoshsb.75.part7.rar
http://rapidshare.com/files/252572940/taoshsb.75.part8.rar
 
Top