Šta je novo?

Gene Wilder kolekcija

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
53.859
gene-wilder.jpg
 
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
53.859
Another You (1991)


screen.png


AnotherYou1991f9a27.pnginfo.png


Džordž je bio u mentalnoj bolnici 3 godine i konačno je spreman da ponovo izađe u stvarnom svetu . Eddie crtica,treba da ga drže podalje od nevolja ,ali kada ljudi počinju da prepoznaju George kao nestalog milionera Abe , Eddie bi da iskoristi situaciju .

Glumci:

Richard Pryor
Gene Wilder
Mercedes Ruehl
Stephen Lang
Vanessa Williams
Peter Michael Goetz


Režiser:

Maurice Phillips

screen.png


Another.You.1991.DVDRip.XviD-Nile.avi9fdb8.jpg
Download.pngRich (BB code):

 
Poslednja izmena od urednika:
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
53.859
Blazing Saddles (1974)


screen.png


BlazingSaddles197422a3a.png
info.png


Vulgarno, neukusno i urnebesno... Ova klasična parodija na vestern filmove u režiji Mela Bruksa izvrće ruglu sve i svakoga. Korumpirani guverner odobrava ukidanje smrtne kazne afroameričkom osuđeniku ako ovaj prihvati da bude šerif u gradiću na Divljem zapadu, ubeđen da će novi šerif poživeti taman toliko da posluži potrebama guvernera i njegovog beskrupuloznog železničkog magnata.
Parodija na klasične holivudske vestern filmove u stilu ludog šeširdžije, film „Usijana sedla“ je jedan od najveselijih antipolitički korektnih filmova koje je producirao neki od velikih holivudskih studija. Kada je ubijen šerif Rok Ridža, udaljenog gradića na Divljem zapadu, zli Hedli Lamar (Harvi Korman), koji se nada da će isterati stanovnike gradića iz njihovih domova, postavlja osuđenika Barta (Klivon Litl) kao prvog crnog šerifa u potpuno belačkom okruženju. Naivni šerif Bart će vrlo brzo shvatiti, na osnovu više nego hladnog dočeka meštana (koji se, izgleda, svi redom prezivaju Džonson), da oni nisu spremni za crnog šerifa i da nikad nije ni postojala namera da on u tome uspe. Uposlivši za svog pomoćnika gradsku pijanicu (Džin Vajlder), nekada čuvenog revolveraša znanog kao Vako Kid, Bart pokreće svoj plan da spasi Rok Ridž. Surova parodija koja se bavi rasizmom, seksizmom i telesnim funkcijama, film „Usijana sedla“ nudi šokantan, subverzivan i urnebesan kontrast između slike i reči. Reditelj Mel Bruks se u filmu pojavljuje i u dve nezaboravne glumačke uloge – kao ljigavi guverner i kao poglavica Sijuksa sa jidiš akcentom – dok je Madlen Kan briljantna u imitaciji Marlen Ditrih kao gradske prostitutke. Uz fantastične komične preokrete Aleksa Karasa i Slima Pikensa, film „Usijana sedla“ je vulgarna, urnebesna i neodoljiva komedija.


screen.png


Blazing.Saddles.1974.1080p.BluRay.x264.YIFY.mp48bf84.jpg
Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
Poslednja izmena od urednika:
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
53.859
Haunted Honeymoon (1986)


screen.png


kO31aBL52d85.png
info.pngLarry Abbot i njegova zaručnica Vickie odluče se vjenčati i to u dvorcu na Abbotovom obiteljskom imanju. No uz njih i obitelj na svečanossti odluče sudjelovati i dvorski duhovi..

Larry Abbot (Gene Wilder) i Vickie Pearle (GIlda Radner) su radijske zvijezde manhattanskog kazališta misterija, koji se odluče vjenčati. No odkad ju je zaprosio Larry u eteru ima neočekivane napadaje panike i velike govorne smetnje. Vickie smatra da je to samo nervoza prije vjenčanja, no svjesna je kako bi ih njegov problem mogao stajati radnog mjesta. Larryjev stric, dr. Paul Abbot (Paul L. Smith) smatra kako se Larry mora izliječiti i odluči ga izliječiti šok terapijom.
Larry za mjesto vjenčanja odabere stari obiteljski dvorac u kojem je odrastao. Tamo Vickie upozna njegovu ekscentričnu obitelj: pratetu Kate (Do DeLuise) koja planira Larryju u nasljeđe ostaviti sav novac; strica Francis Sr. i rođake Charlesa, Noru, Susan i Francisa Jr., koji se voli problačiti u ženu.
Paul odluči da je ta lokacija idealna da se Larry izliječi te obavijesti ostatak obitelji o svom planu. Na njihovu nešto potpuno neočekivano i poprilično zlobno izviruje sa imanja Abbot. Slavlje prije vjenčanja se pretvori u stvarnu priču koja više izgleda kao radijski misterij iz Larryjeve emisije.


reditelj: Gene Wilder
scenario: Gene Wilder, Terence Marsh
snimatelj: Fred Schuler
muzika: John Morris
producent: Susan Ruskin
montažer: Christopher Greenbury

uloge:
Gene Wilder (Leri Ebot)
Gilda Radner (Viki Perl)
Jonathan Pryce (Čarls)
Dom DeLuise (teta Kejt)
Bryan Pringle (Fister)screen.png


NYojt6A1c8ca.jpg
Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
Poslednja izmena od urednika:
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
53.859
See No Evil, Hear No Evil (1989)


screen.png


wVLYWgPc7833.png
info.png


Zbilo se ubojstvo! Slijepi ga je čovjek čuo, gluhi vidio, a policija je okrivila njih dvojicu. Nezaboravni Gene Wilder i Richard Pryor još će nas jednom nasmijati do suza u legendarnoj komediji 'Niti vidim, niti čujem'.
Wally (Richard Pryor) i Dave (Gene Wilder) rade u novinskom kiosku u New Yorku te odlično jedan drugome pomažu u prevladavanju poteškoća. Naime, jezičavi i arogantni Wally je slijep, a pristojni Dave je gluh. Kada čovjek bude ubijen ispred njihovoga kioska, njih su dvojica jedini svjedoci: Dave je vidio prekrasne ženske noge, a Wally je namirisao ženski parfem, ali policajci su uvjereni kako su ubojice zapravo njih dvojica. Wally i Dave moraju pobjeći i naći prave kriminalce, koje predvodi prekrasna Eve (Joan Severence) i hladnokrvni Kirgo (Kevin Spacey).
Legendarni komičarski duo Gene Wilder i Richard Pryor ovom je fantastičnom, iznimno originalnom komedijom nastavio svoj zavidan niz suradnji osamdesetih godina, pokazujući kako je komedija žanr u kojem je najteže prikriti nedostatak talenta. Rođeni zabavljači, imitatori i šaljivdžije, a uz to i odlični glumci, Wilder i preminuli Pryor bili su u stanju u zlato pretvoriti i slabije razrađen scenarij, a kada im je ponuđen izvrstan, kao što je ovaj za 'Niti vidim, niti čujem', onda je rezultat prava antologija žanra. Uz njih, u filmu možemo uživati i u nastupu tada još nedovoljno poznatoga Kevina Spaceya, koji će se u narednom desetljeću profilirati kao jedan od najboljih glumaca svoje generacije.
screen.png


2vkxuLN49ab9.jpgDownload.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 
Poslednja izmena od urednika:
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
53.859
Silver Streak (1976)


screen.png


cb-176b7ee59.jpginfo.png


Opis:
George Caldwell (Gene Wilder) kreće na putovanje od Los Angelesa do Chicaga sporim, ugodnim vlakom, u kojem upoznaje zgodnu Hilly Burns (Jill Clayburgh). Iako je dugačkim putovanjem planirao svoj um očistiti od stresova i nepotrebnih misli, Caldwell se uskoro nađe usred ogromne zbrke koja uključuje ubojstvo, ispadanje iz vlaka, policijsku istragu i što sve ne. Kako bi spasio svoju novu ljubav, George će se morati udružiti sa sitnim lopovom Groverom Muldoonom (Richard Pryor).

Izvor: MojTV

Žanr: akcija, komedija, kriminalistički, romantika, triler
Zemlja: SAD
Jezik: engleski
Trajanje: 114 min
Režija: Arthur Hiller
Scenarij: Colin Higgins
Glumci: Gene Wilder, Jill Clayburgh, Richard Pryor, Patrick McGoohan, Ned Beatty, Clifton James, Ray Walston, Stefan Gierasch, Len Birman, Valerie Curtin...

screen.png
Silver.Streak.1976.720p.BluRay.x264.YIFY.mp4be954.jpg
Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 
Poslednja izmena od urednika:
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
53.859
Stir Crazy (1980)


screen.png


KJX8afx.pnghttp7e270.png
info.png


"Stir Crazy" je komedija u kojoj glavne uloge igraju Gene Wilder i Richard Pryor kao dvojica muškaraca kojima pljačkaši smjeste pljačku banke zbog koje svaki od njih dobije 125 godina u strogom zatvoru. 2000. godine, Total Film magazine proglasio je film 22 komedijom svih vremena...

Kad neuspješan brodvejski dramaturg Skip Donahue (Gene Wilder) i njegov najbolji prijatelj, glumac koji trenutno nema angažmana Harry Monroe (Richard Pryor) napuste Broadway i krenu u Hollywood tražiti slavu i sreću, na putu im se pokvari kombi pa su prisiljeni raditi kao djetlići koji plešu i promoviraju banku.

Nevolje tek počnu kad njihovi pernati kostimi dvojici kriminalaca posluže kao maske. Ubrzo Skip i Harry završe u zatvoru. Pokušavaju zadržati svoj zdrav razum i zaštititi živote dok se obračunavaju sa sadističkim upraviteljem zatvora, krupnim masovnim ubojicom i zatvorskim rodeom, što bi im moglo pomoći da pobjegnu iz zatvora, ali uz određene žrtve.

Glumci
Gene Wilder, Richard Pryor, Georg Stanford Brown, Jobeth Williams, Miguel Ángel Suárez, Craig T. Nelson, Barry Corbin, Charles Weldon, Nicolas Coster, Joel Brooks, Jonathan Banks, Erland Van Lidth


screen.png


Z6mPXa73daae.jpg
Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
Poslednja izmena od urednika:
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
53.859
The Frisco Kid (1979)


screen.png


ghc8Fk6.jpginfo.pngRabbi Avram Belinski (Wilder) arrives in Philadelphia from Poland en route to San Francisco where he will be a congregation's new rabbi. He has with him a Torah scroll for the San Francisco synagogue. Belinski, an innocent, trusting, and inexperienced traveler, falls in with three con men, the brothers Matt and Darryl Diggs and their partner Mr. Jones, who trick him into helping pay for a wagon and supplies to go west, then brutally rob him and leave him and most of his belongings scattered along a deserted road in Pennsylvania.

Still determined to make it to San Francisco, Belinski spends time with some Pennsylvania Dutch (whom at first he takes for Jews). Because he was injured when he was dumped out of the speeding wagon, the Amish nurse Belinski back to health and give him money for the train west to the end of the line. When he reaches the end of the line in Ohio, the rabbi manages to find work on the railroad. On his way west again after saving up enough money to buy a horse and some supplies, he is befriended and looked after by a stranger named Tommy Lillard (Ford), a bank robber with a soft heart who is moved by Belinski's helplessness and frank personality, despite the trouble it occasionally gives him. For instance, when Lillard robs a bank on a Friday, he finds that Belinski (an Orthodox Jew) will not ride on the Shabbat — even with a hanging posse on his tail. With some luck, however, they still manage to get away, mainly because with the horses rested from having been walked for a full day, they are fresh and able to ride all night, outdistancing their pursuers. On another occasion, due to Belinski's insistence on riding into foul weather, he and Lillard have to use an old Indian trick and snuggle up next to their horses, which they have gotten to lie on the ground, to wait out a snowstorm. While traveling together, the two also experience American Indian customs and hospitality, disrupt a Trappist monastery's vow of silence with an innocent gesture of gratitude, and learn a little about each other's culture.

While stopping in a small town not too far from San Francisco, Belinski encounters the Diggs brothers and Jones again. He gets into a fight with the three of them and, after taking a beating, is rescued by Lillard, who takes back what they had stolen from Belinski. Seeking revenge, the three bandits follow the pair and ambush them on a California beach where they have stopped to bathe. Belinski experiences a crisis of faith when he is forced to shoot Darryl Diggs in self-defense. Lillard restores his faith by an eloquent argument with simple language, reminding him that he still is what he is inside, despite what he had to do on the beach.

When Matt Diggs, sole survivor of the ambushing trio, prepares to avenge his brother by killing Belinski and Lillard springs to his friend's defense, Belinski regains his composure and shows his wisdom and courage in front of the entire community. He exiles Diggs from San Francisco. The film ends with Belinski marrying Rosalie Bender, younger daughter of the head of San Francisco's Jewish community, with Lillard attending the ceremony as his best man.
Gene Wilder as Avram Belinski
Harrison Ford as Tommy Lillard
Ramon Bieri as Mr. Jones
Val Bisoglio as Chief Gray Cloud
George DiCenzo as Darryl Diggs (as George Ralph DiCenzo)
Leo Fuchs as Chief Rabbi
Penny Peyser as Rosalie Bender
William Smith as Matt Diggs
Jack Somack as Samuel Bender
Beege Barkette as Sarah Mindl Bender
Shay Duffin as O'Leary
Walter Janovitz as Old Amish man (as Walter Janowitz)
Joe Kapp as Monterano
Clyde Kusatsu as Mr. Ping (railroad work crew)
Clifford A. Pellow as Mr. Daniels (as Cliff Pellow)
Eda Reiss Merin as Mrs. Benderscreen.png


kEGIwqS.jpg
Download.png
Rich (BB code):
 
Poslednja izmena od urednika:
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
53.859
The Producers (1967)


screen.png


o8MvMpH8cf8e.jpg


info.pngThe Producers (sh. Producenti) je američka muzička filmska komedija snimljena 1967. godine u režiji Mela Brooksa, poznata kao debitantsko ostvarenje njegove filmografije, ali i jedno od najkontroverznijih ostvarenja svog vremena koje je, usprkos toga, sa vremenom doživjelo brojne pohvale te se danas smatra jednom od najboljih hollywoodskih komedija i uživa kult reputaciju.

Naslovni likovi, koje tumače Zero Mostel i Gene Wilder, su pokvareni brodvejski producent Max Byalistock i stidljivi računovođa Leopold Bloom koji dolaze na ideju da zarade gomilu novca tako što namjerno produciraju predstavu koja će doživjeti fijasko i tako im omogućiti da pronevjere novac od investitora. Radnja prikazuje kako u tu svrhu otkupljuju autorska prava na tekst poludjelog nacista Franza Liebkinda (čiji lik tumači Kenneth Mars) te produciraju mjuzikl o Adolfu Hitleru, povjerivši naslovnu ulogu mladom hipiku Lorenzu St. Duboisu (čiji lik tumači Dick Shawn), te, kako na njihov užas, predstava doživljava neočekivani uspjeh.

Brooks, koji je imao iskustava na Broadwayu (te je, po njegovim riječima lik Byalistocka bio temeljen na stvarnom producentu) je The Producers originalno zamislio kao teatarsku predstavu pod naslovom Springtime for Hitler (sh. Proljeće za Hitlera), prije nego što je shvatio da će svoju zamisao moći adekvatno ostvariti tek kroz cjelovečernji film. Brooks je originalno ulogu Liebkidna namijenio Dustinu Hoffmanu, ali je Hoffmana, na nagovor supruge Anne Bancroft, zamijenio sa Marsom nakon što je Hoffman dobio angažman za The Graduate. Na samom snimanju se Brooks sukobljavao sa Mostelom te, iako su kasnije obojica hvalili jedan drugog, više nisu surađivali. Nasuprot toga, Brooks je ostvario dobru suradnju i sa kompozitorom Johnom Morrisom, koji će postati njegov stalni suradnik.

Nakon što je dovršen, film je imao problema sa producentima i distributerima, uvjerenih kako je korištenje nacizma kao motiva crne komedije neprimjereno s obzirom na relativno svježa zbivanja u Drugom svjetskom ratu i Holokaustu. Pod njihovim pritiskom je Brooks bio prisiljen promijeniti originalni naslov u The Producers (iako će pod njim biti distribuiran u Švedskoj i doživjeti ogroman uspjeh). Do opće distribucije je došlo nakon gotovo godinu dana zakašnjenja, i to najviše zahvaljujući lobiranju Petera Sellersa, koji je nakratko bio vezan uz projekt, ali ostao oduševljen početnom idejom. Nakon premijere, The Producers je dobio miješane kritike, pri čemu su mnogi izražavali gnušanje njegovom "vulgarnošću" i nedostatku ukusa i "senzibilnosti". Usprkos toga je uspio osvojiti Oscar za najbolji originalni scenario.

Brooks je godine 2001. The Producers preradio u istoimeni teatarski mjuzikl koji je postavljen na Broadwayu sa Nathanom Laneom i Matthewom Broderickom u glavnim ulogama. On je četiri godine adaptiran u istoimenu filmsku verziju, koja, međutim, nije doživjela uspjeh originala.

Zero Mostel - Max Bialystock
Gene Wilder - Leopold "Leo" Bloom
Kenneth Mars - Franz Liebkind
Dick Shawn - Lorenzo St. DuBois (L.S.D.)
Lee Meredith - Ulla
Estelle Winwood - "Hold Me! Touch Me!"
Christopher Hewett - Roger De Bris
Andreas Voutsinas - Carmen Ghia
Renée Taylor - Glumica koja tumači lik Eve Braun
Barney Martin - Glumac koji tumači lik Hermanna Göringa
Madelyn Cates[6] - Recepcionar ("I'm not a madam!")
Bill Macy - Predsjednik porote
William Hickey - Pijanac u baru
Mel Brooks - Pjevač "Springtime for Hitler" (cameo nenaveden na špici, samo glas)


screen.png


The.Producers.1968.DVDRip.H264.AAC.Gopo.mp4cd16b.jpg


Download.png
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
Poslednja izmena od urednika:
  • Sviđa mi se
Reactions: wip
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
53.859
The Woman in Red (1984)


screen.png


TheWomaninRed19848acb3.png


info.pngTedi Pirs (Džin Vajlder) je porodični čovek, zaposlen u marketinškoj agenciji, zadovoljan svojim sređenim životom. Međutim, sve se menja kada na parkingu ugleda zanosnu ženu u crvenoj haljini (Keli le Brok) koja mu postaje opsesija. Primetivši je posle u obližnjoj firmi, on odlučuje da je pozove na večeru, ali nehotice poziva svoju koleginicu koja mu prepoznaje glas i pristaje. Tedi nema puno iskustva u ovoj oblasti, pa zato traži savet od svog prijatelja koji neprestano vara svoju ženu. Ali Džo (Jožef Bolonja) nije raspoložen za davanje saveta, jer ga je supruga ostavila. Tedi ipak ne odlazi na dogovorenu večeru, što će razbesneti njegovu koleginicu koja odlučuje da mu se osveti. Ali, žena u crvenom ponovno će ući u njegov život i on neće moći da odoli iskušenju. "Žena u crvenom" je rimejk francuskog filma "Kad slonovi pošašave" iz 1976. koji je postigao veliki uspeh. Amerikanci često obraduju francuske filmove, a ovaj pokušaj smatra se jednim od najuspešnijih.


reditelj: Gene Wilder
scenario: Jean-Loup Dabadie, Yves Robert
snimatelj: Fred Schuler
kostimograf: Ruth Myers
muzika: John Morris, Stevie Wonder
dizajner scene: David L. Snyder
montažer: Christopher Greenbury

uloge:
Gene Wilder (Teodor Pirs)
Kelly LeBrock (Šarlot)
Judith Ivey (Didi)
Charles Grodin (Badi)
Joseph Bologna (Džoi)
Michael Huddleston (Majkl)screen.png


TheWomaninRed1984HDTVm-720px264-McClassick.mkv26062.jpg
Download.pngRich (BB code):


 
Poslednja izmena od urednika:
Top