Šta je novo?

Gde je i šta radi Kim Dotkom?

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.323
Gde je i šta radi Kim Dotkom? (VIDEO)
Na suđenju koje počinje u ponedeljak u Novom Zelandu biće odlučeno da li će kontroverzni preduzetnik Kim Dotkom biti optužen za reketiranje, povredu autorskih prava i pranje novca preko sada nepostojećeg sajta Megaupload.

IZVOR: B92
59394680560124900fefb166696599_v4_big.jpg

Foto: Tanjug / Jason Oxenham/New Zealand Herald via AP
Prošlo je gotovo četiri godine od “filmskog” hapšenja Dotkoma u njegovoj vili u Novom Zelandu, kada je policija spustila helikopter u njegovo dvorište. Posle svih ovih godina, osnivač Megauploada mogao bi konačno biti isporučen Virdžiniji (SAD) i suočen sa pravdom.Da bi bio isporučen, tužilaštvo mora da dokaže da je počinio krivično delo i u Novom Zelandu i u SAD, što bi pokrenulo sklapanje ugovora o isporučenju između te dve zemlje. Mnogi čelnici kompanija u kreativnoj industriji pratiće ovo suđenje u kom će verovatno biti postavljena nova definicija autorskih prava.

Šta je Dotkom radio od hapšenja do danas? Šta namerava?

Iako ga retko ko može sresti u javnosti, Kim Dotkom je i te kako prisutan na internetu. Tokom jedne nedelje u januaru prošle godine predstavio je album na striming servisu Baboom koji je sam stvorio, osnovao političku partiju u Novom Zelandu i pokrenuo čet servis za koji je tvrdio da će biti “ubica Skype”-a.

U jednom trenutku, 2011. bio je prvoplasirani igrač “Call of Duty: Modern Warfare 3”, što znači da se posvetio i gejmingu.

Takođe, više vremena je provodio sa svojih petoro dece koju ima sa sada već bivšom partnerkom Monom Vergom Dotkom.


Njegove komšije ga retko sreću, ali ga ponekad vide kako se vozi luksuznim sportskim kolima sa personalizovanim talbicama na kojima piše “GUILTY” (u prevodu: “kriv”).

Kim će po svemu sudeći još dugo čekati na razrešenje situacije. Uprkos ozbiljnim optužbama, Kim Dotkom i dalje tvrdi da je nevin, a na Twitteru ima mnoštvo odanih poštovalaca koji mu svakodnevno šalju poruke podrške.
 
Top