Šta je novo?

Galaksi-Milan 2:2, Beksu zviždali

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.538
Galaksi-Milan 2:2, Beksu zviždali
20. jul 2009.

17639293874a642b3bbd69f450093166_big.jpg


Engleski fudbaler Dejvid Bekam nije imao toplu dobrodošlicu po povratku u ekipu Los Andjeles Galaksija.

On je izviždan već na prvom meču pred domaćom publikom, prijateljskom susretu sa italijanskim Milanom. Meč je završen bez pobednika 2:2, ali je rezultat ostao u senci protesta navijača razočaranih što je Bekam propustio polovinu sezone u Mejdžor (MLS) ligi SAD, jer je bio na petomesečnoj pozajmici upravo u Milanu.

"Nisam razočaran. Ne dotiču me ovakve stvari. Ne možete svima da se dopadate", kazao je Bekam, iako je bio vidno uznemiren.

Navijači Galaksija su Bekama vredjali brojnim transparentima. Na jednom je pisalo: "Idi kući prevarantu", a Bekamov dres sa brojem 23 bio je precrtan crvenom linijom.

Drugom parolom pristalice Galaksija Bekamu su poručile: "Pokaj se". Vidljiva je bila i parola: "Hej Beks, ovde pre tebe, ovde posle tebe, ovde i pored tebe". "Zlo je to što si... ili to što radiš", navedeno je na jednom od transparenata.

Bekam je na poluvremenu, isprovociran uvredama, jednog navijača i pozvao da mu se približi. Čovek je sa sedišta skočio ka fudbaleru, ali ga je obezbedjenje odmah zaustavilo i izvelo sa terena, a policija potom privela.

"Jedan od momaka je govorio stvari koje nisu bile baš pristojne. Preterao je. Rekao sam mu da mora da se smiri i pozvao ga da se rukujemo, a on je skočio", naveo je Bekam, koji je do kraja meča uspeo i da donekle smiri situaciju.

Pre svega zato što je u 65. minutu centaršutom iz kornera namestio drugi, izjednačujući gol za Galaksi. Potom se raširenih ruku okenuo ka publici.

Prethodno je sa kapitenom ekipe Lendonom Donovanom, koji ga je javno kritikovao i nazvao neprofesionalcem, kreirao i napad Galaksija za prvi gol tima iz Los Andjelesa.

"U ovoj ligi ne postoji igrač koji može da odigra kao Bekam", priznao je posle utakmice Donovan, iako je Bekam već najavio da će pokušati da se po završetku sezone u SAD ponovo vrati u Milan.

Teren je napustio u 75. minutu meča aplaudirajići publici, koja mu je delom zviždala, a delom ga pozdravljala ovacijama.

Izvor: B92, Beta
 
Top