Šta je novo?

Gadafi kupuje odmaralište u HR

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Gadafi kupuje odmaralište u HR

Izvor: Makarska Kronika

Igrani -- Porodica libijskog vođe Moamera Gadafija kupuje zemljište i nekretnine u Igranima, a radi se o nekadašnjem odmaralištu novosadskog Komunalnog preduzuzeća.

2395589184e674b63e92c6751458664_orig.jpg


Prema pisanju lista Makarska kronika, nekretnina je namenjena Gadafijevoj supruzi Safiji Farkash Gadafi, koja je poreklom Hrvatica iz Mostara. List navodi da pregovori sa vlasnicima traju već oko mesec dana.
List navodi i da su već kontaktirani pojedini katastarski vlasnici zemljišta na kojem se nalazi nekadašnje novosadsko odmaralište, poput predsednika tamošnjeg Mesnog odbora Emila Talijančića koji je vlasnik oko 900 kvadratnih metara zemljišta.

Uz Talijančića, deo zemljišta u vlasništvu je Ante Macana, zatim Ivice Ribarevića kao naslednika imovine pokojnog fra Tomislava Duke, dok je veći deo zemljišta na južnom delu parcele na kojoj se nalazi to sada urušeno odmaralište u vlasništvu Hrvatskog fonda za privatizaciju.

List nema zvaničnu potvrdu, ali na osnvou više neimenovanih izvora tvrdi da su mogući posrednici u poslu sarajevska kompnaija Blueprint ( inače regiostrovana kao knjigovodstvena firma), odnosno porodica Maghrabi, koji su navodno vlasnici nekoliko nekretnina u Makarskoj i Igranima.

Neimenovani izvori tvrde i da je u pitanju poslovna operacija koja je počela nedugo nakon eskalacije nemira u Libiji i da su zemljište i nekretnina namijenjeni Gadafijevoj, kako mediji govore, 'najmilijoj supruzi'.
 
Top