Frmware upgrade kaonmedia kstb 6020 (EON BOX)

Član
Učlanjen(a)
13.12.2009
Poruka
76
Može li pomoć? Imam EON BOX od SBB*-a proizvođač je kaonmedia model kstb 6020 imam ideju kako da mu zamenim firmware, ali ne znam kako da odredim koji firmware da skinem za njega. Kako to mogu da saznam?? On ima neki Android TV instaliran na sebi, ali ima i njihovu EON aplikaciju koja iritira i vodi se kao sistemska i ne može da se briše. Isto tako nema opciju WIFI konekcije, ne verujem da box nema wifi karticu, možda je samo softverski ugašena. Cromecast koji kažu da ima built-in ne radi.
Ako vam znači informacija:
Model
KSTB6020
Version
8.0
Kernel version :
4.1.45-1-15pre
Firmware version
0.7.7
Source version
180411.AB2PLUS
Build
OTT1.180411.001 release-keys
 
Član
Učlanjen(a)
07.12.2011
Poruka
460
Imam EON BOX...
...
kako da mu zamenim firmware...
...
On ima neki Android TV instaliran na sebi, ali ima i njihovu EON aplikaciju koja iritira i vodi se kao sistemska i ne može da se briše.
Od "EON BOX" uređaja se očekuje da mu je primarna aplikacija "EON aplikacija" i da će se ista ponašati kao jedina, tj. automatski će se startovati sa podizanjem sistema.
Stoga, zamenom firmvera nećeš dobiti to što želiš. Dobićeš istu situaciju sa novijm verzijama programa, sistema, kernela ili sl.

Takođe, sa novim firmverom ti neće biti omogućeno brisanje EON aplikacije. Za ukljanjanje EON aplikacije prvo treba "rutovati" EON BOX.
Inače, ako ne želiš da koristiš EON aplikaciju, zašta ćeš koristiti EON BOX?!

ali ne znam kako da odredim koji firmware da skinem za njega. Kako to mogu da saznam??
Firmveri se skidaju sa sajta proizvođača uređaja.

ne verujem da box nema wifi karticu,...
Možeš da ne veruješ, ali postoje uređaji koji nemaju ugrađen wifi. Možda je tvoj baš takav?
 
Član
Učlanjen(a)
13.12.2009
Poruka
76
Ja tv gledam preko IPTV-a imam m3u listu koju plaćam nekim hrvatima već 2 godine i jako sam zadovoljan, prošle godine sam kupio xiaomi box s i u dnevnoj sobi na njemu gledam Tv, instalirao aplikaciju ProgDVB i na njoj m3u listu + serbian forum EPG, sve radi savrseno. EON box sam video kod drugara i to je ista masina kao xiaomi isti android TV, pa sam ovaj moj EON kupio na buvljaku , instalirao na njega iste alikacije kao na xiaomi i dobio istu stvar za 5k din manje. EON aplikacija mi ne treba jer ja kod mene nemam SBB mrežu tako da nemam mogućnosti za priključenje. Ovde sam pisao za savet kako nešto da uradim, a ne da mi ti objasniš kako je to glupo i čemu služi EON box.
 
Član
Učlanjen(a)
07.12.2011
Poruka
460
EON box sam video kod drugara i to je ista masina kao xiaomi isti android TV
Ista na nivou hardvera ili ista na nivou operativnog sistema?

... pa sam ovaj moj EON kupio na buvljaku ... ja kod mene nemam SBB mrežu ... Ovde sam pisao za savet kako nešto da uradim, a ne da mi ti objasniš kako je to glupo i čemu služi EON box.
Mislim da nemaš potrebe da se vređaš na krajnje dobronameran odgovor.

Kada neko napiše SAMO: "Imam EON BOX od SBB*-a", šta ćeš pomisliti? Da je EON BOX kupio od SBB-a ili da ga je kupio na buvljaku?
S obzirom na to da si tek u drugom postu napisao informacije koje su trebale da budu u prvom, odgovor je bio adekvatno primeren.

EON aplikacija mi ne treba
Kao što je već spomenuto, za njeno uklanjanje je potrebno prvo "rutovati" uređaj.

Posle svih novih informacija, nije mi jasno šta želiš da postigneš sa tim uređajem, tj. koja mu je namena? Od toga šta će uređaj radititi, zavisi kako ga treba spremiti.
 
Učlanjen(a)
04.08.2021
Poruka
1
Lepo vas molim,ako ko zna ?Kako rutovat kaon 6020??Provao sam sa king root i sličnimi programi!Ali neuspešno..Puno hvala za svak odgovor. Hans Mayer.
 
Učlanjen(a)
09.01.2024
Poruka
1
Ovako, znam da je ovo pre 3 godine bilo al eon ili bilo koji android koji nije iz kamenog doba neš rutovat kingo rootom, jedina šansa je magisk i to da neko portuje twrp na eon ali je i to teško jer je u njemu Broadcom 7268 (ja mislim) i to je zatvorena platforma. al vdecu ja pa javim
 
Natrag
Top