Šta je novo?

Francuzi zaintersovani za „Železnice Srbije“

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Francuzi zaintersovani za „Železnice Srbije“

FoNet | 05. april 2011. 18:22 |
Generalni direktor Železnica Srbije Milovan Marković razgovarao sa predstavnicima desetak renomiranih francuskih kompanija

BEOGRAD - Generalni direktor Železnica Srbije Milovan Marković razgovarao je danas u Beogradu sa predstavnicima desetak renomiranih francuskih kompanija, koji su izrazili zainteresovanost za projekte srpskih železnica i za vidove saradnje koje srpske železnice planiraju da ostvare sa drugim železničkim upravama.
Zamenik generalnog direktora za infrastrukturu i prevoz srpskih železnica Predrag Janković upoznao je goste iz Francuske sa položajem srpske železnice u jugoistočnoj Evropi i značajem Koridora 10, aktivnostima na poboljšanju stanja železničke infrastrukture, kao i nabavci voznih sredstava.

Kao prioritete Janković je naveo modernizaciju deonice pruge Gilje-Ćuprija-Paraćin i izgradnju novog mosta na Moravi, zatim modernizaciju pruge od Beograda do Novog Sada, kao i modernizaciju i elektrifikaciju pruge Niš-Dimitrovgrad, uz pomoć Češke Vlade.
Pomenuti su i dogovori sa Ruskom Federacijom oko realizacije tri projekta, sa Vladom Španije o nabavci voznih sredstava, kao i sa Vladom Nemačke o modernizaciji pruge Pančevo-Vršac-Temišvar.
Delegacija francuskih privrednika obišla je podzemnu železničku stanicu „Vukov spomenik“, stanicu Beograd Centar i gradilište u Zemunu, saopštile su Železnice Srbije.
 
Top