Šta je novo?

Francuski ministar posetio Zavod

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Francuski ministar posetio Zavod

Izvor. B92, Tanjug | MJ


Francuski ministar sporta, dvostruki olimpijski šampion u džudou David Duje, obišao je Republički zavod za sport i sportsku medicinu u Beogradu.

6930371544f3ce7e5e00b7413238683_orig.jpg

Duje je u društvu direktora Zavoda Jasminka Pozderca prošetao Nacionalnim olimpijskim centrom i upoznao se sa sportistima koji su u tom trenutku trenirali.

"Drago mi je što je Srbija uspela da okupi sve bitne sportove na jednom mestu i što nije zaboravljena medicinska i naučna strana sporta", rekao je Duje.

On će u četvrtak učestvovati na 12. Konferenciji ministara zaduženih za sport Saveta Evrope, koju će otvoriti potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović.

"Upoznat sam sa potencijalima srpskog sporta. Srbija je poznata po dobrim rezultatima u toj oblasti i nadam se da će nastaviti da postiže uspehe", dodao je Duje.

Francuski ministar zahvalio je domaćinu što mu je omogućeno da se sretne sa srpskim džudistima, kojima je podelio nekoliko saveta.

"Mogu da vam poručim da onog trenutka kada stavite pojas oko struka možete da ostvarite sve, pa čak i da postanete ministar jedne zemlje. Svi snovi su ostvarivi i nemojte da odustajete od plasmana na Olimpijske igre i osvajanja medalja", poručio je Duje džudistima.

Duje je jedan od najpoznatijih francuskih sportista, osvajač dve zlatne olimpijske medalje, u Atlanti 1996. i Sidneju 2.000, i jedne bronzane u Barseloni 1992. Četvorostruki je svetski šampion u pojedinačnoj i dva puta u ekipnoj konkurenciji.
 
Top