Format Windowsa

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
format ili reinstal, isto ti dodje, uzmi instalacioni disk windowsa, ubaci u dvd rom, restartuj komp, pritisci F12 da ti izbaci boot loader i izaberi cd ili dvd rom, svejedno, ako ti ne izbaci, ponovo restartuj, pokreni bios tako sto ces pritisnuti del tipku, kad udjes u bios nadji boot sekciju i podesi da ti first device bude cd ili dvd rom, F10 i snimi, komp ce se restartovati, onda ce ti ponuditi da se loaduje disk, pritisnes enter i cekas da se odradi svoje, dobices neke ponude za recovery konzolu i sl, ti nadji da instaliras system ponovo (cini mi se da je prva ponuda, da trazi enter da pritisnes), onda ti izbaci microsoft-ova prava bla bla, ides F8 sto znaci da se slazes sa njihovim pravima itd, onda ti izbaci nove ponude, da uradis repair sistema ili da formatiras diskove, pritisnes esc tipku, obrises particije kreiras nove i ides na enter pa format (obavezno na full format a ne na quick) i pustis da radi svoje, kad isformatira, restartovace se, opet nista ne diraj, ne vadi disk, i ide onda instalacija wina, dalje ces se snaci

Član
Učlanjen(a)
16.02.2010
Poruka
23
Format ili samo brisanje Windowsa mozes uraditi sa bilo kojim programom za rad sa particijama ( Partition Magic ,Acronis ,Paragon ...... ) a druga je prica posle podizanje novog sistema . Ti si pitao sam za format . Mozes ga i odraditi na pocetku instalacije novog sistema kad ti ponudi format NTFS file system

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
bas me interesuje kako uraditi format na vec aktivnom windowsu.mozes jedino ako pomenuti programi bootabilni kao acronis i to da pobrises particiju, napravis novu i onda reinstal, i sto bi radio dupli posao , ako vec radi format hdd-a logicno je da ce odmah zatim i instalirati novi win. tako da si u pravu samo u krajnjem slucaju, prilikom reinstalacije

Natrag