Šta je novo?

Firme "na akciji" kod Vlade Crne Gore

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Firme "na akciji" kod Vlade Crne GoreIzvor:
Mondo.rs
Savet za privatizaciju pri Vladi Crne Gore usvojio je plan da se proda 11 državnih kompanija ove godine, u neke uđu privatnici kao partneri, druge iznajme...

Putem javnog tendera privatizovaće se Novinsko-izdavačko preduzeće Pobjeda, Montekargo-Podgorica, nacionalna avio-kompanija Montenegroerlajnz, Kontejnerski terminal i generalni tereti Bar i Železnička infrastruktura Crne Gore.

Vlada Crne Gore planira da ove godine proda i Jadransko brodogradilište Bijela, mlekaru Zora - Berane, hotelsku grupu Budvanska rivijera, Ulcinjsku rivijeru, Institut crne metalurgije u Nikšiću, kao i Fabriku elektroda Piva u Plužinama.

Kako je saopšteno, modelom privatno javnog partnerstva u zakup će se ponuditi brojni lokaliteti, privredna društva i vojno-turistički kompleksi.

Vlada Crne Gore tako će u zakup ponuditi Adu Bojanu, Veliku plažu - Ulcinj, kao i turističke objekte na planinama Bjelasica i Komovi.

U zakup će biti ponuđeni i Montepranzo-Bokaprodukt iz Tivta, Pošta Crne Gore, kao i kasarna Orijenski bataljon u Kumboru i ostrvo Mamula.

Crnogorska vlada ponudiće u zakup i valorizaciju vojno-turistički kompleks Valdanos kod Ulcinja, ostrvo cveća i zemljište Prevlake kod Tivata, kao i Bigovo kod Kotora.

Osnovni cilj privatizacije predstavlja povećanje konkurentnosti i efikasnosti funkcionisanja društava, podsticanje stranih ulaganja i preduzetništva u svim oblastima, povećanje zaposlenosti i poboljšanje životnog standard, navodi se u saopštenju.
 
Top