Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Filmovi Sa prevodom

  • Začetnik teme bane74
  • Datum pokretanja
Torrent Maniak

Torrent Maniak

MODERATOR
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999)
Zvezdani ratovi — epizoda I: Fantomska pretnja (engl. Star Wars Episode I: The Phantom Menace) je naučnofantastični film iz 1999. scenariste i reditelja Džordža Lukasa. To je četvrti film iz serijala Zvezdanih ratova, ali prvi po hronologiji događaja.

Film započinje uvodnim tekstom u kojoj se navodi da nemiri potresaju Galaktičku republiku. Kao odgovor na uvođenje poreza određenih trgovačkih puteva, Trgovački savez organizovao je blokadu ratnih brodova oko planeta Nabu. Vrhovni kancelar Finis Valorum je poslao dva Džedaj viteza – Kvaj Gon Džina i njegovog učenika Obi Van Kenobija - na pregovore sa Trgovačkim savezom kako bi se blokada završila.

Međutim, tajni savetnik Trgovačkog saveza, Dart Sidijus (gospodar Sita) naređuje zapovedniku da ubije Džedaje i izvrši invaziju na planet Nabu sa vojskom droida. Dvojica Džedaja uspevaju da pobegnu i ukrcavaju se na jedan od brodova sa droidima na Nabu. Tamo Kvaj Gon spašava život prognanom Ganganu Džar Džar Binksu koji njega i Obi Vana odvede u podvodni grad Oto Gunga gde oni neuspešno pokušavaju da nagovore Gangance da pomognu Nabuu; ipak, Ganganovci svu trojicu puštaju i daju im vozilo kojim će doći do glavnog grada Tida na površini planete Nabu. Kraljicu Nabua, Padme Amidalu, uhodi vojska Saveza, ali ju Džedaji spašavaju. Kraljica potom beži sa planete u svom svemirskom brodu uz Džedaje; međutim, budući je brod oštećen nakon probijanja kroz blokadu koja okružuje planetu, prisiljeni su da slete na planetu Tatuin kako bi ga popravili. Kvaj Gon zajedno sa Džar Džarom i droidom R2-D2 odlazi u Mos Espu kako bi pronašao prodavnicu u kojem bi kupio novi generator. Njima se pridružuje i kraljica koja se pretvara da je sluškinja, nakon što je potajno zamenila mesta sa svojom sluškinjom Sabė pre odlaska s planete Nabu.

Dok su hodali, susreli su devetogodišnjeg dečaka-roba Anakina Skajvokera, nadarenog pilota i inžinjera koji je napravio svog vlastitog droida C-3PO-a, a koji mu pomaže oko kućnih poslova. Kvaj Gon u njemu oseti snažno prisustvo Sile i posumnja da bi on mogao da bude "izabrani" (Džedaj vitez koji će prema drevnom proročanstvu doneti ravnotežu u Sili). Kvaj Gon se opkladi s Anakinovim vlasnikom, Vatom, oko nadolazeće trke; ako Anakin pobedi, biće oslobođen. Kvaj Gon laže Vatoa da je brod kojim će se Anakin trkivati njegov vlastiti. Anakin pobeđuje u trci i pridružuje se Kvaj Gonu i ostatku ekipe i krene na obuku za Džedaja, ali je zbog svega toga prisiljen da ostavi svoju majku Šmi. Uskoro ih napada učenik Dart Sidiusa, Dart Mol, koga su poslali da bi ponovno uhvatio kraljicu Amidalu.

Nakon što su uspeli da pobegnu od napada, Džedaji dovedu kraljicu na glavnu planetu Republike, Korusant kako bi ona zamolila za pomoć svom narodu u Galaktičkom senatu. Kvaj Gon za to vreme obaveštava Veće džedaja o napadu na njega koji se dogodio na planeti Tatuin pa izražava sumnju da je napadač Sit. Kvaj Gon takođe pita veće hoće li mu dozvoliti da obučava mladog Anakina kao Džedaja, ali veće, budući je zabrinuto za dečakovu budućnost koja je obavijena strahom, njegov zahtev odbija. U međuvremenu senator Palpatin s Nabua uverava kraljicu da u senatu predloži glasanje za nepoverenje trenutnom vrhovnom kancelaru Valorumu kako bi izabrali novog, jačeg kancelara koji će pomoći da konflikt završi. Ona to i učini, pa se zajedno sa Džedajima vrati na Nabu.

Nakon dolaska na planetu Nabu, Padme otkriva da je ona prava kraljica. Uspeva da nagovori Gangance na savezništvo protiv Trgovačkog saveza. Dok Džar Džar vodi svoj narod u bitku protiv vojske droida, kraljica pokušava da uhvati vođu saveza u gradu Tid, a Anakin glumi pilota u jednom od borbenih brodova (u kojem se nađe potpuno slučajno) pa se pridruži pilotskoj borbi protiv velikog svemirskog broda Saveza koji kontroliše sve droide. Pokušavajući da pronađe način kako bi napustio bitku, on slučajno uleti u brod i razori ga iznutra što uzrokuje onesposobljavanje senzora i brodskih mašina, a što kao posedicu ima potpuno uništenje vojske droida na planetu Nabu.

U međuvremenu se Obi Van i Kvaj Gon susreću sa Dart Molom i počinje njihova borba svetlosnim sabljama. Uprkos Molovim neverojatnim veštinama, Obi Van i Kavj Gon ga prisiljavaju na privremeno povlačenje; međutim Obi Van u jednom trenutku zaostane za njima dvojicom nakon što ga Mol baci sa platforme, ali kada ih sustigne privremena energetska barijera onemogućava mu da se pridruži u borbi. Boreći se samo sa Kvaj Gonom, Mol mu zabija mač kroz grudi i smrtno ga rani. U tom trenutku dolazi Obi Van i u sukobu besa preseče Molovu dvostruku svetlosnu sablju, a uskoro i samog Mola. Na samrti Kvaj Gon zamoli Obi Vana da bude učitelj Anakinu. Palpatin je izabran za novog vrhovnog kancelara Republike, a vođa saveza je poslan na suđenje za svoje zločine. Obi Van postaje Džedaj učitelj, a veće Džedaja prihvata Anakina kao njegovog učenika. Međutim, Džedajima još uvek nije jasna iznenadna pojava Sita pa se oni na Kvaj Gonovoj sahrani pitaju je li Dart Mol bio Sit lord ili samo njegov učenik budući se oni uvek pojavljuju u paru. Na završnoj ceremoniji, Padme donosi dar zahvalnosti i prijateljstva Ganganovcima.


1080p
1.80 GB

Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 

Prilozi

Poslednja izmena:
Torrent Maniak

Torrent Maniak

MODERATOR
Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002)

Zvezdani ratovi — epizoda II: Napad klonova je naučno-fantastični film iz 2002. godine koji je režirao Džordž Lukas. To je peti nastavak sage o Zvezdanim ratovima, ali je drugi po hronologiji događaja.

Film započinje uvodnim tekstom koja govori da je prošlo deset godina od invazije na planetu Nabu od strane Trgovačkog saveza i da se Galaktička republika nalazi pred raspadom. Anakin Skajvoker sada je učenik Obi Van Kenobija, a bivši Džedaj vitez grof Duku organizovao je separatistički pokret protiv Republike; u isto vreme galaktički senat vodi debate oko kreiranja vojske za Republiku koja će pomoći Džedajima protiv separatista. Senatorka Padme Amidala, bivša kraljica planeta Nabu, vraća se na glasanje na planetu Korusant. Odmah nakon sletanja njenog broda, na nju je organizovan atentat, ali uspeva pobeći. Vrhovni kancelar Palpatin dodeljuje joj Kenobija i Anakina kao čuvare. Obi Van i Anakin uskoro uhvate ubicu, Zam Vesel, tokom još jednog njenog pokušaja atentata. Međutim, pre nego što je uspela da im da bilo kakve informacije, otrovnom strelicom iz daljine je ubija njen poslodavac. Obi Van uskoro saznaje da je strelica proizvedena na udaljenoj okeanskoj planeti Kamino na koju odlazi u istragu, dok je Anakinu u potpunosti poveren zadatak čuvanja Padme dok ona putuje natrag na svoj planetu Nabu; vremenom se njih dvoje zaljubljuj jedno u drugo. Dok istražuje sve informacije o planeti Kamino, Obi Van otkriva da je ona uklonjena iz navigacionih mapa koje se nalaze u arhivima Džedaja. Joda mu govori da je tako nešto mogao da napravi jedino Džedaj pa njih dvojica posumnjaju u postojanje zavere.

Obi Van odlazi na Kamino gde otkriva da je za Republiku u tajnosti stvorena vojska klonova, a koja je napravljena iz genetike lovca na glave imena Džango Fet. Shvativši da je upravo Džango poslodavac atentatorke koju je ranije uhvatio, Obi Van prati njega i njegovog sina Bobu do Geonosisa, kamene planete na kojem se stvara nova vojska droida. U međuvremenu na planeti Nabu, Anakina započnu da muče noćne more u kojoj vidi svoju majku Šmi u bolovima. Protivno Obi Vanovim naredbama, Anakin i Padme otputuju na planet Tatuin. Nakon što se susretne sa svojim očuhom Kligom Larsom i svojim pobratimom Ovenom, Anakin otkriva da su Šmi oteli jahači iz Tuskena nekoliko nedelja ranije. Anakin dolazi do kampa plemena kako bi spasio majku, ali shvata da je prekasno i ona mu umire na rukama. Potom besam Anakin ubija sve pripadnike plemena i vraća se sa telom svoje majke i o svom zločinu obaveštava Padme koja ga teši.

Otkrivši da je grof Duku odobrio pokušaj atentata na Padme i da separatisti razvijaju novu vojsku borbenih droida, Obi Van šalje te informacije putem holograma Anakinu koji ih prosleđuje veću Džedija. Međutim, Obi Van se uskoro nađe u zatočeništvu nakon što ga Duku uhvati. Duku neuspešno pokušava da na svoju stranu pridobije Obi Vana pa mu otkriva da Republiku potajno kontroliše mračni lord Sita pod imenom Dart Sidius. Dok se Anakin i Padme nalaze na putu za Geonosis kako bi spasili Obi Vana, Palpatinu senat daje izvršne ovlašćenja da organizuje vojsku klonova i pošalje ih u bitku. Nedugo nakon dolaska na planetu Geonosis, Anakina i Padme zarobljava Džango i osuđuje ih na kaznu javnog pogubljenja zajedno sa Obi Vanom. Pre ulaska u gladijatorsku arenu, Anakin i Padme jedno drugom izjavljuju ljubav, a nakon toga se u areni susreću sa Obi Vanom gde ih napadaju ogromne zveri. Međutim, Mejs Vindu se pojavljuje skupa sa timom Džedija pa pokreću jaku obranu protiv zveri i separatista. Tokom veličanstvene bitke koja sledi, Vindu ubija Džango Feta, ali uskoro se Džediji nađu opkoljeni bezbrojnom vojskom droida separatista. Baš u trenutku kada Duku zahteva da se predaju dolazi Joda s pojačanjima - vojskom klonova.

Bitka između Republičke vojske klonova i separatističke vojske droida doživljava svoj vrhunac, a Obi Van i Anakin prate Dukua i pokušavaju da spreče njegov beg. U okršaju svetlosnim sabljama, Duku ih obojicu porazi, ranivši Obi Vana i odsekavši Anakinovu desnu ruku; ipak uskoro dolazi Joda kako bi ih obojicu spasio od smrti i na borbu izaziva grofa Dukua. U nemogućnosti da pobedi Jodu, Duku pobegne svojim brodom na planetu Korusant, a sa sobom ponese nacrte super-oružja. Tamo se susretne sa Sidiusom koji mu govori da sada kada se galaksija nalazi u ratu sve ide po planu. I dok Džediji takođe priznaju početak ratova klonova, Palpatin nadgleda slanje nekoliko odreda vojske klonova. U međuvremenu, Anakin - kojem je na mesto odsečene ruke stavljena nova robotska - i Padme se venčaju u tajnosti na planeti Nabu, a kao svedoci im se pridružuju C-3PO i R2-D2.


1080p
1,90
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 

Prilozi

Torrent Maniak

Torrent Maniak

MODERATOR
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

Zvezdani ratovi — epizoda III: Osveta sita je naučnofantastični film iz 2005. godine koji je napisao i režirao Džordž Lukas. To je šesti film u sagi Zvezdanih ratova, ali treći po hronologiji događaja.

Radnja filma je smeštena tri godine nakon početka Ratova klonova u kojima su plemeniti Džedaj vitezovi predvodili veliku Vojsku klonova u mnogim bitkama protiv separatista širom galaksije. Nakon kidnapovanja kancelara Palpatina, Džedaj učitelj Obi-Van Kenobi dobija dužnost da eliminiše zlog generala Grivusa. Red Džedaja ne odobrava sve jače prijateljstvo kancelara i Džedaj viteza Anakina Skajvokera koje postaje opasno po samog Anakina. Kada se hiljadugodišnja zavera reda Sita o vladavini galaksijom otkrije, sudbina Anakina Skajvokera, reda Džedaja i cele galaksije visi o koncu.

Film je premijerno prikazan 19. maja 2005. godine i imao je, generalno, dobre kritike, pogotovo u poređenju sa prethodne dve epizode. Procenjuje se da zarada ostvarena u 2.900 ponoćnih projekcija u SAD nakon premijere iznosi 16.5 miliona dolara. Ukupno, Osveta sita je zaradila rekordnih 50 miliona dolara prvog dana prikazivanja. Film je prikazan u 115 država. Širom sveta zarada je dostigla 848.797.674 dolara, čime je Osveta sita postala 12. film sa najvećom zaradom uopšte, a drugi u 2005. godini (iza filma Hari Poter i vatreni pehar).

U ovoj epizodi se zatvara krug, i priča zvezdanih ratova postaje potpuna. Rat postaje sve izvesniji i stvarniji. Anakin se sve više približava mračnoj sili...

Uvodni titlovi filma govore da je galaksija u ratu. Za vreme Bitke za Korusant general Grivus, drugokomandujući separatista, otima kancelara Palpatina. Vitez Džedaj Anakin Skajvoker i učitelj Džedaj Obi-Van Kenobi polaze u spasilačku misiju. Spasavajući kancelara, ubijaju Grofa Dukua, ali vitezove Džedaje pri pokušaju bekstva hvata Grivus i odvodi na komandni most. Anakin i Obi-Van uspevaju da se oslobode, ali Grivus beži i ostavlja ih u teško oštećenom brodu koji Anakin uspeva da spusti na jednu od pisti planete Korusant. Posle povratka, Anakin sreće svoju ženu, Padme Amidalu, koja mu saopštava da je trudna. Uprkos Padminoj zabrinutosti zbog njihovog tajnog braka, Anakin je presrećan kad čuje vest i njih dvoje prave planove za podizanje deteta. Međutim, Anakina muče vizije Padme koja umire na porođaju, vizije slične onima koje je imao o svojoj majci pred njenu smrt. Kasnije, Obi-Van nasamo govori Anakinu da Savet Džedaja želi od njega da špijunira kancelara jer veruju da je korumpiran. Anakin je uvređen ponudom jer je kancelar njegov pokrovitelj. Kao kancelarov telohranitelj, Anakin polako gradi prisne odnose sa Palpatinom, koji vešto manipuliše Anakinom navodeći ga da izgubi poverenje u Džedaje. U jednom razgovoru, Palpatin tvrdi da poznaje moć koja sprečava smrt. To zaintrigira Anakina, koji je spreman da učini sve kako bi sprečio ponovno ostvarivanje svojih vizija.

Obi-Van biva poslat na Utapau, gde se suočava sa Grivusom i ubija ga. U međuvremenu, na Korusantu, Palpatin otkriva Anakinu da je on Sit lord Dart Sidijus, koji kontroliše i Republiku i separatistički pokret. Anakin na to upozorava Savet Džedaja. Mejs Vindu i ostali članovi Saveta Džedaja odlaze kod kancelara sa namerom da ga privedu, ali Sidijus ubija većinu članova i upušta se u duel svetlosnim sabljama sa Vinduom. Anakin dolazi u momentu kada Vindu hoće da ubije Sidijusa i sprečava ga, jer veruje da Sidijus zna jedini način da spasi njegovu ženu. Sidijus to koristi da ubije Vindua gromom. Sidijus uzima Anakina za svog Sit učenika i daje mu ime Dart Vejder. Zatim mu naređuje da pobije sve Džedaje u hramu Džedaja, a zatim ode na Mustafar i pobije vođe separatista. Palpatin Naredbom 66 naređuje vojnicima-klonovima širom galaksije da se okrenu protiv Džedaja. Mnogi Džedaji su pobijeni, međutim, Joda i Obi-Van preživljavaju. Dart Vejder započinje ubijanje u hramu Džedaja, a zatim odlati kod Padme i govori joj da su Džedaji pokušali da preuzmu vlast, zatim odlazi na Mustafar, gde ubija vođe separatista. Senator Bejl Organa spasava Obi-Vana i Jodu i odvodi ih u hram Džedaja pre nego što krene u Senat. U Senatu, Palpatin obaveštava senatore o zaveri Džedaja protiv Republike. Kao odgovor, najavljuje da će Republika biti reorganizovana u galaktičku imperiju. U hramu Džedaja, Obi-Van i Joda izmene signal da upozorava Džedaje da se klone Korusanta. Obi-Van pregleda sigurnosne snimke i vidi Vejdera kako ispunjava Sidiusova naređenja. Iako odbija u početku, na kraju pristaje da pronađe i ubije Vejdera. Obi-Van odlazi kod Padme, koja odbija da mu poveruje da je Anakin prešao na Tamnu Stranu. Kada Padme krene za Mustafar, Obi-Van tajno kreće sa njom.

Po dolasku na Mustafar, Padme moli Vejdera da napusti javni život sa njom, ali on odbija, verujući da može da zbaci Palpatina a da će njih dvoje zajedno vladati galaksijom. Kada ugleda Obi-Vana kako izlazi iz Padminog broda, Vejder pomisli da ga je Padme izdala i onesvesti Padme gušeći je Silom. Obi-Van i Vejder započinju duel svetlosnim sabljama koji ih odvodi iz postrojenja na nezaštićena područja vulkanske planete. Na kraju, Obi-Van dobija prednost višeg terena, i kada Vejder pokuša da ga napadne odseca mu obe noge i levu ruku u dva brza poteza. Vejder pada na nasip na ivici lave; hvata ga vatra i zadobija skoro smrtne opekotine i ozbiljnu povredu pluća. Obi-Van napušta Mustafar sa teško povređenom Padme i Anakinovom svetlosnom sabljom. Kasnije, Dart Sidius pristiže na Mustafar i spašava Vejdera sa ivice smrti.

Padme dobija medicinski tretman, i iako je fizički zdrava, njena želja za životom je nestala i ona umire. Međutim, medicinski droidi uspevaju da spase njenu decu; ona donosi na svet blizance, dečaka i devojčicu. Pre nego što umre, Padme im daje imena Luk i Leja i kune se Obi-Vanu da još uvek ima dobra u Anakinu. Na Korusantu, Vejderovi izgoreli udovi i povređeni delovi tela se zamenjuju protezama i implantima. Vejdera smeštaju u puno crno oklopno odelo koje je zapečaćeno maskom za disanje koja će mu omogućiti da preživi povrede koje je zadobio. Kada Vejder pita Imperatora Palpatina o Padme, on mu odgovara da je, ponesen svojim besom, Vejder sam ubio Padme. Vejder ispušta krik pun besa kojim uništava droide i opremu u okolini dok ga Sidius gleda sa zločinačkiom osmehom. Na Tantivu 4, Obi-Van, Joda i Bejl Organa se dogovaraju da Vejderova deca budu razdvojena i sakrivena, a Obi-Van i Joda će ih nadgledati i čekati dok ne dođe vreme da Skajvokerova deca ispune svoju ulogu u borbi protiv Sita. Leju usvaja Bejl Organa i odvodi na Alderan, dok Luka odvode na Tatuin da živi sa svojim stricom Ovenom i strinom Beru Lars. Film se završava scenom u kojoj Oven i Beru drže Luka dok gledaju zalazak dvostrukog sunca na Tatuinu.


1080p
1.90 GB

Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 
Torrent Maniak

Torrent Maniak

MODERATOR
Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977)

Zvezdani ratovi — epizoda IV: Nova nada (originalni naslov Zvezdani ratovi) je naučnofantastični film iz 1977. scenariste i reditelja Džordža Lukasa. To je prvi film iz sage Zvezdanih ratova, ali je četvrti po hronološkom redu. Film je imao veoma realistične vizuelne i zvučne efekte za to vreme i dobio je sedam Oskara za: scenografiju (2), montažu (3), zvučne efekte (1) i vizuelne efekte (1).

Premijera filma bila je 25. maja 1977, a kao specijalno izdanje objavljen je 1997. U specijalnom izdanju dodate su neke računarski obrađene scena koje su bile izbačene u montaži premijerne verzije. Godine 2007. objavljena je 3-D verzija filma.

Roman po kojem je snimljen film objavljen je 1976, a radio-drama, snimljena po filmu, emitovana je na Nacionalnom radiju 1981. Snimljen je i praznični specijal sa likovime iz Nove nade koji je 1978. emitovan na televiziji.

Galaksija se nalazi usred građanskog rata. Špijuni su za Pobunjenički savez ukrali planove za najmoćnije oružje Galaktičke Imperije, Zvezdu smrti, ogromnu svemirsku stanicu koja može da uništi čitavu planetu. Vođa pobunjenika princeza Leja ima planove za Zvezdu smri, ali njen brod su zarobile Imperijalne snage pod komandom zlog Dart Vejdera. Pre nego što su je uhvatili, Leja je sakrila planove u memoriji droida, R2-D2, zajedno sa a hologramskim snimkom. R2-D2 je sleteo na peščanu planetu Tatuin sa droidom C-3PO.

Droide su potom uhvatili peščari-trgovci, koji su ih prodali farmerima Ovenu i Beri Lars i njihovom nećaku Luku Skajvokeru. Dok je čistio R2-D2-a, Luk je slučajno video deo Lejine poruke, u kojoj ona traži pomoć Obi Van Kenobija. Sledećeg jutra, Luk nalazi R2-D2-a kako traži Obi Vana, i sreće Ben Kenobija, starca koji živi u brdima i govori im da je on Obi Van. Govori Luku da je bio jedan od Džedaj vitezova, bivših čuvara Galaktičke Republike sa natprirodnom moći iz energije koje se zove Sila, koje je uništila Imperija. Suprotno priči njegovog strica, Luk je saznao da se njegov otac borio zajedno sa Obi Vanom kao Džedaj. Obi Van govori Luku da je Vejder bio njegov bivši učenik koji je prešao na tamnu stranu Sile i ubio Lukovog oca. Obi Van tada daje Luku oružije njegovog oca – svetlosnu sablju.

Obi Van vidi Lejinu poruku, u kojoj ga ona moli da odnese planove Zvezde smrti na planetu Alderan, njenom ocu da ih analizira. Obi Van poziva Luka da krene sa njim na Alderan i nauči kontrolu Sile. Luk odbija, ali se predomišlja kada otkrije da su Imperijalni stormtruperi tražeći C-3PO-a i R2-D2-a uništili njegovu kuću i ubili njegovog strica i strinu. Obi Van i Luk unajmljuju krijumčara Han Soloa i njegovog kopilota vukija Čubaku da ih odvezu na Alderan na Hanovom brodu, Millenijumski soko.

Kada Soko stigne do mesta gde je Alderan, grupa otkriva da je planeta uništena od strane komandira Zvezde smrti, Grand Mof Tarkina, da bi pokazali njenu moć. Soko je tad uhvatila Zvezda smrti privlačeći je do hangara. Dok je Obi Van otišao da isključi privlačujući zrak, Luk otkriva da se Leja nalazi na stanici, i kreće sa Hanom i Čubakom, da je oslobodi. Nakon što su je spasili, grupa se vraća do Sokola. Obi Van isključuje privlačeći zrak, i na putu nazad do Sokola, sreće Dart Vejdera i otpočinju borbu svetlosnim sabljama. Kada se uverio da ostatak grupe može da pobegne, Obi Van je dozvolio da ga Vejder ubije. Soko je odleteo sa Zvezde smrti, ne znajući da je za njega zakačena sprava za praćenje, koju je Imperija pratila do skrivene baze pobunjenika na Javinu IV.

Pobunjenici analiziraju planove Zvezde smrti i saznaju da je slaba tačka glavni reaktor. Luk se pridružuje pobunjeničkoj eskadrili, dok Han uzima novac za njihov prevoz i namerava da ode, uprkos Lukovom zahtevu da ostane i pomogne. U borbi, pobunjenici gube mnoge brodove, ostavljajući Luka i još nekoliko pilota. Vejder vodi eskadrilu Imperijalnih brodova pripremajući se da napadne Lukov brod, ali Han se vraća i puca na Imperijalne brodove, poslavši Vejderov brod daleko od borbe. Luk čuje glas Obi Vanovog duha i koristi Silu i uspešno puca i uništi Zvezdu smrti, pre nego što je ona uniština pobunjeničku bazu. Na Javinu IV, Leja nagrađuje Luka i Hana sa medaljama za njihovo herojstvo.

1080p
1,70 GBHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 

Prilozi

Torrent Maniak

Torrent Maniak

MODERATOR
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)

Zvezdani ratovi — epizoda V: Imperija uzvraća udarac je naučnofantastični film iz 1980. koji je osmislio Džordž Lukas. Scenario su napisali Lorens Kasdan i Li Braket, a režirao ga je Irvin Keršner. Ovo je drugi snimljen film u sagi Zvezdani ratovi, a peti po hronologiji događaja.

Zbog teškoća tokom produkcije, Imperija uzvraća udarac je premijerno prikazana 21. maja 1980. i dobila je mešovite ocene kritike. Uprkos tome, film je zaradio više od 538 miliona dolara širom sveta i postao je 39. najuspešniji film svih vremena. Mnogi smatraju da je ovaj film najbolji od svih filmova o Ratovima zveda.

Tri godine nakon uništenja Zvezde smrti, Galaktička Imperija prognalo je pobunjenički savez iz njihove bivše baze na Javinu. Princeza Leja predvodi pobunjenike (među kojima su Han Solo i Luk Skajvoker) na novoj bazi na ledenoj planeti Hot. Luk odlazi da istraži pali meteor u blizini kampa za kojeg se ispostavlja da je zapravo droid poslan od strane Dart Vejdera, ali ga uskoro napada krznato čudovište. Dok ga je Han traži, Luk se oslobodio iz pećine gde živi to čudovište uz pomoć svoje svetlosne sablje i uskoro se suočio sa naglim padom temperature. U tom trenutku priviđa mu se njegov stari učitelj Obi Van Kenobi koji mu govori da treba da ode u Dagoba sistem gde će ga učiti Džedaj vitez Joda. Uskoro Luka pronalazi Han koji iskorištava toplinu mrtvog tauntauna kao sklonište i vraća ga u kamp na oporavak.

U međuvremenu imperijalna flota dobija informaciju o novoj lokaciji pobunjeničke baze koju ubrzo uspešno napada uz pomoć ogromnih Snegohotki. Han i Leja uspevaju da pobegnu u Milenijumskog Sokola zajedno sa C-3PO-om i Čubakom, ali se njihov brod ubrzo pokvario. Tad su se sakrili u polju asteroida gde se Han i Leia zaljubljuju. Vejder poziva nekoliko lovaca na glave uključujući i poznatog Boba Feta koji će mu pomoći da pronađe Sokola. Luk je sa planete Hot otišao zajedno sa R2-D2-om u svom brodu i uskoro se srušio na planetu Dagoba. Tamo upoznaje malenog Jodu koji prihvata Luka za svog učenika nakon razgovora sa duhom Obi Vana. Tokom Lukovog treninga, Joda ga šalje u pećinu u kojoj je snažno prisutna mračna strana Sile. Luk u njoj doživljava viziju tokom koje se bori s Dart Vejderom kojem odseče glavu. Međutim, nakon što pogleda u slomljenu Vejderovu masku, Luk vidi svoje vlastito lice unutar nje. Tokom jednog od intenzivnijih treninga sa Jodom, Luk predoseti da su Han i Leja u opasnosti i protivno Jodinim željama on odlazi kako bi pokušao da spasi svoje prijatelje.

Za to vreme se Han (koga prati Boba Fet) upućuje prema Gradu u oblacima, rudarskoj koloniji smeštenoj na nebu na planetu Bespin kojom upravlja Hanov stari prijatelj Lando Karlisijan. Nedugo nakon njihovog dolaska, Lando ih odvodi u prostoriju u kojoj se nalaze Vejder i Boba Fet. Protivno Landovim prigovorima, Vejder Hana i Leju koristi kao mamac i muči Hana u kako bi naterao Luka da dođe. On takođe dogovara predaju Hana Boba Fetu koji se nada da će dobiti puno novca od Džabe Hata koji je raspisao nagradu za Hana usled ogromnih dugova koje je on imao prema njemu. Vejder namerava da namami Luka u prostoriju gde će ga zamrznuti, a uprkos Boba Fetovim protestima koji se pribojava da bi ga zamrzavanje moglo ubiti, on izabire Hana kao zamorca za proces zamrzavanja. Leja u tom trenutku govori svoju ljubav prema Hanu, nakon čega on biva zamrznut u velikom bloku karbona. Ipak preživljava proces pa ga Vejder daje Boba Fetu koji nakon toga kreće prema planeti Tatuin. Iako je u početku obećao da će ostaviti Čubaku i Leju kod Landa, Vejder krši i taj dogovor i naređuje da njih dvoje krenu sa njim. Lando, kojeg je do tog trenutka grizla savest zbog svega što je učinio protiv svog starog prijatelja Hana, oslobađa Leju i ostale i svi zajedno očajnički pokušaju da spasu Hana od Boba Feta; međutim, grupa stiže prekasno na platformu sa kojeg je on već odletio. Nakon toga svi zajedno ukrcavaju se na Milenijumskog Sokola i beže.

U međuvremenu Luk stiže u Grad na oblacima i upada u Vejderovu zamku. Luk i Vejder započinju borbu svetlosnim sabljama tokom koje Vader odseče Lukeovu desnu ruku i na taj ga način razoruža pa mu u tom trenutku priznaje da je on pravi Lukov otac, suprotno Obi Vanovim tvrdnjama da je Vejder ubio njegovog oca. Užasnut ovim otkrićem, Luk odbija Vejderovu ponudu da mu se pridruži, pa se baca u otvoreno okno iznad kojeg su se do tada borili. Uz pomoć svojih telepatskih mogućnosti, on pozove Leju koja oseti njegov poziv u pomoć i koja nagovara Landa da se vrate po Luka. R2-D2 popravlja Sokolov pogon pa oni na taj način uspevaju pobeći.

Luk od medicinskog osoblja dobija mehaničku ruku, a Lando i Čubaka sa Sokolom kreću prema planeti na kojem se nalaze Džaba i Boba Fet kako bi pokušali da spasu Hana. Luk, Leja, R2-D2 i C-3PO gledaju za njihov brod očekujući nove informacije od Landa i Čubake.


1080p
1.70 GB
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 

Prilozi

Torrent Maniak

Torrent Maniak

MODERATOR
Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983)

Zvezdani ratovi — epizoda VI: Povratak džedaja je naučnofantastični film iz 1983. u režiji Ričarda Markvanda. To je bio treći film iz sage Zvezdanih ratova, ali šesti po hronološkom redu.

Luk Skajvoker smišlja plan kako da spasi Han Sola iz ruku kriminalca Džabe Hata uz pomoć princeze Leje, Landa Kalrisijana, Čubake, C-3PO-a i R2-D2-a. Leja se infiltrira u Džabinu palatu na planeti Tatuin prerušena u lovca na glave koja predstavlja Čubaku kao svog zatvorenika dok se Lando već od ranije nalazi u palati prerušen u čuvara. Leja uspeva da dođe do Hana i da ga odmrzne, ali uskoro oboje bivaju uhvaćeni. Potom dolazi Luk koji nakon kratke bitke takođe biva uhvaćen. Džaba osuđuje Luka i Hana na smrt, ali pre nego što ih bace čudovištu, Luk se oslobađa i nastaje bitka u kojoj pogibaju Boba Fet i Džaba - kojeg uguši Leja. Grupa preživelih nakon toga uspeva da pobegne nakon što Luk uništi Džabin brod. I dok Han i Leja odlaze do pobunjeničkog saveza, Luk se vraća na planetu Dagoba gde pronalazi Jodu na samrti. Sa svojim poslednjim uzdasima, Joda priznaje Luku da je Dart Vejder, nekad znan pod imenom Anakin Skajvoker, njegov pravi otac; takođe uspeva da kaže da postoji još jedan Skajvoker. Uskoro duh Obija Van Kenobija koji se pojavljuje Luku potvrđuje da je taj drugi Skajvoker o kojem je Joda pričao zapravo Lukova sestra bliznakinja LeJa. Obi Van govori Luku da se ponovno mora suočiti sa Vejderom ako želi da porazi Imperiju.

Pobunjenički savez saznaje da Imperija gradi novu Zvezdu Smrti pod nadzorom Vejdera i njegovog gospodara, imperatora Palpatina. Savez smišlja novi plan zbog kojeg će Han povesti svoj tim na šumsku planeut Endor kako bi na njemu uništio bazu koja upravlja generatorom štita Zvezde Smrti i na taj način osigurati eskadrili borbenih letelica saveza da uđu i unište ju iznutra. Kako se brod u kojem se nalazi Luke približava imperijalističkim brodovima, on oseti Vejderovo prisustvo pa se boji da zbog toga ugrožava misiju. Na planeti Endor Luk i njegovi prijatelji susreću pleme Evoka i nakon početnog neslaganja i nerazumevanja oni uskoro formiraju savez. Kasnije Luk priznaje Leji da mu je ona sestra odnosno da im je Vejder otac i da ih napušta kako bi otišao da se suoči sa njim. Predavši se imperijalnim trupama, Luk je doveden do Vejdera koji neuspešno pokušava da ga preokrene na tamnu stranu Sile.

Vejder ga nakon toga odvodi na Zvezdu Smrti gde Luk konačno upoznaje Palpatina. On mu otkriva da je Zvezda Smrti, iako naizgled nedovršena, već sada potpuno spremna za operaciju i uništavanje savezničke pobune. U međuvremenu na planeti Endor, Hanov tim zarobljen je od strane imperijalnih snaga, ali iznenadan napad Evoka omogući pobunjenicima uništavanje štita. Za to vreme Lando, koji pilotira brodom Milenijumski Soko predvodi pobunjeničku eskadrilu do Zvezde Smrti, ali njen štit još uvek je aktivan. Palpatin u Luku pokušava da probudi bes kako bi se on priklonio tamnoj strani Sile pa se Luk nađe u borbi svetlosnim sabljama sa Vejderom. Vejder otkriva da Luk ima sestru i preti da će nju okrenuti na tamnu stranu. Besni Luk u tom trenutku napada Vejdera i odseče mu desnu ruku nakon čega ga Palpatin nagovara da ubije Vejdera i zauzme njegovo mesto. Međutim, Luk to odbija, proglašavajući sebe Džedaj vitezom. Besan, Palpatine iskorišćava svoje moći kako bi mučio Luka. Odlučan u tome da ne dopusti da mu ubije sina, Vejder prihvata Lukovu sudbinu, i baca Palpatina u okno, pa na taj način ispunjava proročanstvo da će on biti taj koji će uništiti Sitove i dovesti ravnotežu u Sili, iako je u tada smrtno ranjen. Na zahtev svog oca, Luk skida Vejderovu masku dopuštajući ocu da svog sina prvi put pogleda vlastitim očima pre nego mu umre na rukama.

U međuvremenu na planeti Endor Han i ostatak ekipe uspevaju pobediti imperijalne snage i uništavaju generator štita, na taj način omogućavajući pobunjeničkoj eskadrili napad na Zvezdu Smrti. Lando predvodi ostatak brodova u jezgro, gde uništavaju glavni reaktor. Luk beži u jednom od brodova zajedno sa očevim telom, dok Lando beži sa Sokolom par sekundi pre nego što Zvezda Smrti nestane u velikoj eksploziji. Na planeti Endor Leja priznaje Hanu da joj je Luk brat pa se njih dvoje poljube. Luk se vraća na Endor i spali očevo odelo. Dok pobunjenici slave pobedu nad
Imperijom, Luk vidi duhove Obi Vana, Jode i Anakina koji ga zadovoljno gledaju.


1080p
1.80 GB


Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 

Prilozi

Torrent Maniak

Torrent Maniak

MODERATOR
Star Wars Episode VII - The Force Awakens (2015)

Ratovi zvezda: Buđenje sile (engl. Star Wars: The Force Awakens); poznato i kao Ratovi zvezda — epizoda VII: Buđenje sile, američki je naučnofantastični film iz 2015. režisera, scenariste i producenta Džej-Džej Ejbramsa, koji predstavlja sedmi nastavak sage Ratovi zvezda. Glumačku ekipu čine Adam Drajver, Dejzi Ridli, Džon Bojega, Oskar Ajzak, Lupita Njongo, Endi Serkis i Donal Glison uz Harisona Forda, Marka Hamila, Kari Fišer, Entonija Danijelsa i Pitera Mejhjua koji ponovo tumače svoje uloge iz prethodnih nastavaka. Radnja se odvija 30 godina nakon događaja prikazanih u filmu Povratak džedaja i prati borbu između Pokreta otpora, koji predovde veterani Pobunjeničke alijanse i Prvog reda, naslednika Imperije.

Kompanija Lukasfilm je 30. oktobra 2012. zvanično najavila snimanje epizoda 7, 8 i 9,neposredno nakon što je Kompanija Volt Dizni otkupila Lukasfilm od Džordža Lukasa za četiri milijarde dolara.Prvobitno je kao scenarista angažovan Majkl Arnt, ali je nakon konsultacija sa režiserom i producentima odlučeno je da scenario preprave Džej-Džej Ejbrams i Lorens Kazdan, dok je konsultant na scenariju bio Džordž Lukas.

Oko 30 godina posle uništenja druge Zvezde smrti, poslednji džedaj, Luk Skajvoker, je nestao. Prvi Red koji je nastao iz pale Galaktičke Imperije nastoji da uništi Novu Galaktičku Republiku. Otpor, pod podrškom Republike, vodi Lukova setra Leja, koja pokušava da ga pronađe pre Prvog Reda.

Pilot Pobunjenika, Po Dameron se na planeti Džaku sreće sa Lor San Tekom koji mu daje mapu do Lukove lokacije. Jurišnici koje vodi Kajlo Ren dolaze na Džaku i hvataju Poa, dok Kajlo Ren ubija Teku. Poov droid BB-8 beži sa mapom i nailazi na kopačicu po đubretu Rej. Jurišnik FN-2187, koji ne želi da ubija za Prvi Red, oslobađa Poa, i oni beže ukradenim brodom. Po naziva jurišnika FN-2187 "Fin". Prilikom bežanja, oni se sruše na Džaku, i Fin preživljava, ali je izgledalo da Po nije. On nailazi na Rej i BB-8-a, ali Prvi Red ih napada svojim brodovima. Oni se ukrcavaju na Milenijumskog Sokola i koriste ga za bekstvo od snaga Prvog Reda.

Tokom leta, Sokola usisava veći brod kojim upravljaju Han Solo i Čubaka želeći da ga povrate. Dve rivalske bande se takođe ukrcavaju na Hanov brod želeći da im on vrati dugove. Međutim, Rahtari, vanzemaljska čudovišta koje Han prevozi na brodu se oslobađaju, ubijajući članove tih bandi, dok za to vreme Han, Čubaka, Rej, Fin i BB-8 beže Milenijumskim Sokolom. Preostali članovi bandi obaveštavaju Prvi Red o tim događajima. Na bazi Prvog Reda Ubici zvezda (planeta pretvorena u super-oružje) Vrhovni vođa Snouk naređuje da se Ubica zvezda upotrbi prvi put. Snouk ispituje Rena da li može da se sukobi sa svojim ocem Han Solom, na šta mu Ren odgovara da mu on više ništa ne znači i da neće biti zaveden na svetlu stranu.

Posada na Sokolu vidi deo mape koju BB-8 prikaže i zaključi da to nije cela mapa. Han objašnjava da je Luk osnovao Džedajsku akademiju, ali ju je njegov bivši učenik (Kajlo Ren) uništio i prešao na tamnu stranu. Oni putuju do planete Takodana i sreću se sa vlasnicom kafane Maz Kanatom, koja im nudi pomoć da preda BB-8-a pobunjenicima. Rej odlazi u podrum i nalazi svetlosnu sablju koja je pripadala Luku i njegovom ocu Anakinu. Ona kad je dotakne doživljava uznemirujuće vizije, i beži u šumu. Maz daje svetlosnu sablju Finu za zaštitu.

Ubica zvezda tada puca i uništava glavni grad Republike. Prvi Red tada napada Takodanu u potrazi za BB-8-om. Hana, Čubaku, i Fina spašavaju Pobunjenički brodovi koje vodi Po, koji je preživeo pad na Džaku. Leja stiže na Takodanu sa C-3PO-om. U međuvremenu, Ren hvata Rej i odvodi je na Ubicu zvezda. Međutim, kada je on upita za mapu, ona se odupire njegovom čitanju misli. Otkrivajući da može da koristi Silu, ona beži kontrolišući misli jednom Stormtruperu.

Na pobunjeničkoj bazi, BB-8 pronalazi R2-D2-a, koji ne radi od kad je Luk nestao. Kada se Prvi Red sprema da uništi pobunjeničku bazu, pobunjenici smišljaju kako da unište njihovu Ubicu zvezda. Leja moli Hana da vrati njihovog sina živog. Koristeći Sokola, Han, Čubaka i Fin odlaze na bazu i nalaze Rej, i postavljaju eksplozive. Han se susreće sa Renom, nazvavši ga njegovim pravim imenom (Ben) i moleći ga da napusti tamnu stranu, ali Ren odbija i ubija svog oca. Tada Čubaka pogađa Rena, dok u tom trenutku pobunjenici napadaju Ubicu zvezda.

Povređeni Ren tada nalazi Fina i Rej i napada ih. Ren pobeđuje Fina u borbi svetlosnim sabljama, teško ga ranivši. Rej onda uzima sablju i koristi Silu da pobedi Rena, i pre nego što krene da ga ubije, planeta se pocepa, razdvajajući ih. Snouk naređuje da mu dovedu Rena, da završi svoj trening. Rej i Čubaka odlaze sa Sokolom pre nego što Ubica zvezda eksplodira. Na bazi pobunjenika svi slave dok Leja, Čubaka, i Rej tuguju za Hanovom smrću. R2-D2 se tada budi i pokazuje im ostatak mape, koju Rej prati do jedne planete. Tamo nalazi Luka i nudi mu njegovu svetlosnu sablju.
1080p
2.11 GB


Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 

Prilozi

Torrent Maniak

Torrent Maniak

MODERATOR
The Young Messiah (2016)

Režija: Cyrus Nowrasteh
Scenarij: Betsy Giffen Nowrasteh
Žanr: Drama

Jezik: Engleski
Država: SAD
Trajanje: 1 h 50'


Uloge:

Sean Bean ... Severus
Adam Greaves-Neal ... Jesus
Sara Lazzaro ... MaryPriča o Isusu u dobi od 7 godina, kad je s obitelji napustio Egipat kako bi se vratili kući, u Nazareth. Ispričana iz njegove perspektive djeteta, priča prati mladog Isusa, dok izrasta u svoj religiozni identitet.


720p
819.89 MB


Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 

Prilozi

Poslednja izmena:
Top