Fifa naredila plati pa gledaj.

Učlanjen(a)
15.04.2010
Poruka
341
FIFA je naredila HRT-u da kafićima koji budu prenosili utakmice s SP-a naplati - od 1.000 do 14.000 eura, ovisno o kapacitetu objekta. FIFA je ovako odlučila kako bi zaštitila medijska prava. Ugostitelji bi pak, po ovome, morali prvo nabaviti licence za prikazivanje utakmica.

U HRT-u, zasad, nisu skloni provoditi ovu naredbu, no kažu da će doći po svoj novac ako netko bude organizirao masovno gledanje utakmica. U Crnoj Gori je ova odluka provedena i kafići moraju platiti po 300 eura za prikazivanje utakmica.

Izvor: Monitor.hr
Još malo kad se skupi ekipa od 4-5 ljudi da gleda kod kuće tekmu morat će da plati 200-300 eura koji kretenluk

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Nije mi jasno zašto bi neki objekat morao da plaća bilo šta? RTS je platila pravo prenosa utakmica, pojedinac ako je izmirio obaveze sa RTS-om (ne bitno da li preko kablovske ili redovne pretplate), nema logike da plaća još jednom? Ovo mu dođe kao neki dvostruki sistem oporezivanja, platiš i na mostu i na ćupriji... wacko2

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
pa u hrvatskoj moraju placati i muziku sto pustaju u kaficima. na autorska prava. i mora prijaviti od kojih pjevaca ima cd-ove i svi moraju biti originali.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
pa u hrvatskoj moraju placati i muziku sto pustaju u kaficima. na autorska prava.
Plaća se i u Srbiji, i to mogu da razumem. Ali ako plaćam svojoj televiziji mesečni "danak", šta me briga za FIFU? Da se razumemo, boli me uvo za kafiće i lokale, i koliko će morati da plate, prvo što nije fora, drugo što će kroz povećane cene pića takav bezobrazluk da se odrazi i na mene...

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
to si upravu, odletice cijene pica do neba

samo maznjavanje para i nista vise.

Natrag