Šta je novo?

FERRARI PICK-UP

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.323
FERRARI PICK-UP: Model 412 pretvoren u dostavno vozilo
Kada imate dovoljno novca, čak i najluđe ideje više se ne čine toliko neizvodljivim...


2-ferrari-pick-up-truck-created-by-the-london-motor-museum-on-the-bishops-avenue-london.jpg

Foto: Auto Express

Jedan od pomalo zaboravljenih Ferrarijevih modela, luksuzni sportski kupe 412, koji se proizvodio od 1985. do 1989. godine, zbog svog neobičnog dizajna u odnosu na ostale automobile iz Modene, nikada nije dostigao željenu slavu, pa ni popularnost.


3-ferrari-pick-up-truck-created-by-the-london-motor-museum-on-the-bishops-avenue-london_0_0.jpgNo, to ne znači da se za njim i dalje ne okreću glave prolaznika, naročito ukoliko „nalete“ na unikatni primerak koji je, verovali ili ne, prepravljen u pick-up vozilo! Izvesni Elo, bivši foto-model i aktuelni vlasnik londonskog muzeja automobila, sproveo je svoju ideju u delo, te je Ferrari 412 sada dobio mogućnost prevoza kabastog materijala u tovarnom prostoru pozadi.

4-yacht-inspired-teak-wood-rear-bed.jpg

Foto: Auto Express

Ovaj „poduhvat“ urađen je u saradnji sa ekipom britanske TV serije „Ultimate Wheels“, koja je poznata upravo po neobičnim konverzijama nekada poznatih automobila. Nakon „tretmana“, 412 Pick-up sada poseduje tovarni prostor dug gotovo metar, obložen tikovinom, a zadnji deo krova morao je biti skraćen, dok su B-stubovi veoma elegantno modifikovani, kao da je reč o serijskom modelu.

1-ferrari-pick-up-truck-created-by-the-london-motor-museum-on-the-bishops-avenue-london.jpg

Foto: Auto Express

Izvor: Auto Express
 
Učlanjen(a)
25.12.2011
Poruka
12
Ovaj bi bio odlican za lokalne pekare koji raznose hleb po manjim mestima...:)
 
Top