Šta je novo?

Feng šui za bolje učenje :)

Član
Učlanjen(a)
09.08.2009
Poruka
362
Zanimljiv tekst iz Lepota i Zdravlje

Za BISTRE misli i LAKO učenje...

Za one koji žele da poboljšaju ovaj segment svog života ili da svojoj deci omoguće napredak i uspeh na ovom polju, treba da energizuju stranu sveta koja je zadužena za ovaj segment, a to je severoistok. Ovaj segment govori upravo o uspehu u obrazovanju.
Na obrazovanje se uvek gleda kao na najbolji mogući način da se popnete na društvenoj lestvici, a dobro obrazovanje omogućava kasniju mnogo bolju uspešnost na bilo kojem polju delatnosti. Stoga je ovaj sektor veoma važan.
Najvažnije je da se radni sto postavi u sektor severoistoka, naravno, ukoliko je to moguće. Obratite pažnju na to da li se kupatilo nalazi u ovom sektoru jer to može ukazivati na vrlo lošu sreću po ovom pitanju. Naravno, ovde je potrebno ispoštovati osnovna pravila u feng šuiju koja se odnose na postavku stola što dalje od toaleta, ogledala ili ivica nekog nameštaja. Ne smete da sedite ispod tavanske grede ili kosine plafona, jer vas može dodatno opteretiti.

Radni sto
Kada sto postavite na pravo mesto, sledeće što treba uraditi je da sto okrenete u pravcu ličnog razvoja, što se određuje pomoću tabela, i za svakog ona je drugačija. Ovo je jedan od najboljih metoda da pomognete sebi ili svojoj deci dok uče ili studiraju.
Sledeća stvar koja je vrlo bitna jeste aktiviranje elementa severoistoka kristalom. Vladajući element ovog sektora je zemlja, pa je najidelnnije postaviti kvarcni kristal. Treba ga staviti na sto odmah ispod stone lampe, koja će pojačati energiju kristala.
Kristal je potrebno postavljati na sto uvek dok učite ili radite. Kada ste na predavanjima ili ako je vaše dete na času, ponesite ga sa sobom i takođe ga postavite u severoistočni ugao stola.

Stepenište
Osnovna zabrana koja mora da se poštuje a koja je vezana za decu jesu stepenice u kući. Sve ono što se nalazi ispod njih utiče na sledeće generacije, pa tako najlošije što možete imati je voda, fontana, akvarijum i sl. Takođe, nije povoljno ukoliko je prostor ispod stepeništa potpuno prazan. Možete napraviti malu ostavu ili držati knjige, što je odlično rešenje koje i vašim potomcima donosi vrlo stabilnu osnovu.
Možete pomoći sebi kada je ova oblast u pitanju tako što ćete u svoj dom ubaciti povoljne simbole, jedan od njih jesu tri planinska vrha. Tri vrha privlače uspeh u obrazovanju i čast i ugled deci u porodici. Uvek ih postavite iza sebe.
Možete aktivirati ovaj sektor i ukoliko ubacite biljku lotos u svoj dom, kroz slike, predmete, vaze ili pak pravi lotos koji će aktivirati ovaj sektor na najbolji mogući način.

MIRISI ZA BISTRIJE MISLI
Mirisi koji vam mogu pomoći tokom učenja jesu sledeći: ruzmarin pozitivno deluje na koncentraciju, mandarina podstiče kreativnost, pa ukoliko vam je ona neophodna, miris mandarine može da vam pomogne, bosiljak takođe pomaže u koncentraciji, posebno onda kada ste umorni i gubite motivaciju. Mirisi koji takođe mogu biti od koristi u ovom sektoru jesu iris, geranijum i sandal.
 
Top