Šta je novo?
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.693
Fantasia (1940)screen.png
Fantasia-1940-SF.png

info.png
dxivcpw7518.png

Fantazija (engl. Fantasia) američki je animirani film iz 1940. godine, snimljen u produkciji Volta Diznija i objavljen od strane studija Volt Dizni prodakšns. Sa pričom Džoa Granta i Dika Hiemera, i produkcijom koju je Ben Šarpstin nadzirao, ovo je treći Diznijev dugometražni animiran fim. Film se sastoji od osam animiranih segmenata koje određuju dela klasične muzike koja je dirigovao Leopold Stokovski, a sedam od njih izvodi Filadelfijski orkestar. Muzički kritičar i kompozitor Dims Tejlor imao je ulogu ceremonijara, pružajući igrani uvod u svaki od animiranih segmenata.

Dizni je prilagodio koncept filma tako da se u njemu pojavi i Čarobnjakov šegrt, kratki filmski segment serijala Luckasta simfonija stvoren kao povratna uloga za Mikija Mausa, čija je popularnost u to vreme znatno opala. Kako su produkcijski troškovi postali veći od pretpostavljene zarade filma, Dizni je odlučio da kratkometražni film uvrsti u dugometražne filmove, zajedno sa ostalim segmentima određenim klasičnom muzikom. Saundtrek je snimljen pomoću višestrukih audio kanala i reprodukovan je pomoću Fantasaunda, pionirskog sistema reprodukcije zvuka koji je ovaj film učinio prvim komercijalnim filmom prikazanim sa stereofoničnim zvukom.
screen.png
Fantasia-1940-720p-Br-Rip-x264-YIFY-mp4.jpg


Download.png
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.


 

Prilozi

  • Prevod-srp.zip
    7,1 KB · Pregleda: 2
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.693
Crtani film,kombinovan sa "igranim",uz koji su moje ćere Vanja i Sanja zavolele Flautu i Fagot....ima negde (1 sat i 11 minut),kako "slikovito"zvuče instrumenti,i od tad smo započeli naše putovanje kroz fantaziju klasične muzike,ljube vas Vanja,Sanja i Baki..........
 
Poslednja izmena:
Top