Šta je novo?

Facebook: Radiće metla i to virtuelna!

Član
Učlanjen(a)
25.11.2009
Poruka
255
Facebook: Radiće metla i to virtuelna!


Facewash je nova alatka koja će na osnovu vaših uputstava očistiti vaš Timeline od svih potencijalno kompromitujućih sadržaja.

v275678p0.jpgSvima nam se to desilo. Mama i baka su se upravo prikačile na Fejs, a u trenutku kada smo aplicirali za novi posao sadašnji šef nam šalje zahtev za prijateljstvo. Odjednom ste u problemu, jer gomila sadržaja koju imate na Timelinu nije “prilagođena” njima.

Imate rešenje - krenite od počpetka, od pristupa Fejsu i brišite sve što je neprikladno. Da, znamo, trebaće vam puno vremena, ali bi Facewash alatka mogla da vam pomogne.

Kako? Jednostavno! Ovu simpatičnu virtuelnu metlu za vaš profil podesite u četiri koraka (opisana su na sajtu) i pustite je da "pročisti" vaš Facebook profil od nedoličnih sadržaja i slika na koje danas, možda i niste baš ponosni, a zaboravili ste i da postoje.

Facewash je napravila grupa studenata Three Kent State univerzitera, zajedno sa opcijama pretraživanja uobičajenih "prljavih i nevaljalih" reči na osnovu kojih se briše sav nedoličan sadržaj ili mu se menja opcija privatnosti. Uz tu, omogućena je opcija pretrage linkova koje ste lajkovali, a ne bi trebali da budu vidljivi nikome osim vas. Korisnik sam može da pretražuje sadržaj na osnovu svojih upita, odnosno na svom jeziku, iako je podržan samo engleski. U tom slučaju naša slova treba zameniti sa ekvivalentima bez kukica i kvačica.


Portal Mashable prenosi da, kao i većina web aplikacija koje se koriste na Facebooku i Facewash će tražiti prristup vašim osnovnim informacijama na profilu, fotografijama i imejl adresi. Što se fotografija tiče, ukoliko ih niste potpisivali, ipak ćete morati ručno da ih uklanjate, jer alat nema opciju za vizuelno pretraživanje.

Hajde sada, virtuelnu metlu u ruke i čistite svoje profile. I ne brinite, svi se nekada opustimo malo više ;)

Izvor: Mondo
 
Poslednja izmena od urednika:
Top