Šta je novo?

Fabrika hrane za kućne ljubimce u Hrtkovcima

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Investicija francuskog "ATM Pet fuda"


Fabrika hrane za kućne ljubimce u Hrtkovcima
Tanjug | 18. 02. 2011. - 00:12h | Foto: Reuters-Ilustracija

NOVI SAD - Najmodernija fabrike hrane za kućne ljubimce, grinfild investicija vredna oko deset miliona evra, trebalo bi da u Hrtkovcima bude izgrađena za godinu dana, saopšteno je posle jučerašnjeg razgovora predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića i vlasnika francuske kompanije "ATM Pet fud" Eika Čarlsa.
59396_macka-hrana01-reuter-natalie-behring_f.jpg


Iz fabrika u Hrtkovcima, kako je istaknuto, više od 90 odsto proizvodnje biće namenjeno izvozu u zemlje članice CEFTA.

Ta francuska kompanija, zajedno sa domaćom firmom "Perfekt product", u tom mestu u opštini Ruma, gradi veliku i u ovom regionu tehnološki najmoderniju fabriku za proizvodnju hrane za kućne ljubimce, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za informacije.


  • U okviru zajedničke francusko-srpske fabrike biće sagrađen i regionalni distributivni centar, a kompanija "ATM Pet fud" namerava da investira u izgradnju još jedne nove fabrike, vredne do pet miliona evra, koja bi proizvodila mesno brašno, odnosno sirovinu za proizvodnju hrane za kućne ljubimce u Hrtkovcima.
"ATM Pet fud" je renomirani proizvođač brendova suve hrane za pse i mačke, s godišnjnjom proizvodnjom od oko 160.000 tona. Izgradnjom nove fabrike u Hrtkovcima, gotovo identične onoj u Francuskoj, investitori će u prvoj fazi zaposliti 60 radnika i u Srbiji proizvoditi godišnje 36.000 tona takve hrane.

Širenjem tržišta i povećanjem izvoza, planirano je da se proizvodnja poveća na 100.000 tona hrane za kućne ljubimce godišnje i da se zaposli više od 100 radnika.

Pajtić je pozdravio spremnost francuske kompanije da investira u izgradnju nove fabrike u Vojvodini, posebno naglasivši da su Hrtkovci i opština Ruma dobra lokacija za razvoj biznisa, s obzirom na blizinu kvalitetne saobraćajne infrastrukture i mogućnosti obezbeđivanja sirovina za proizvodnju hrane.


Uz zapošljavanje radnika iz te opštine, fabrika će otkupljivati i domaće poljoprivredne proizvode koji služe kao sirovina u proizvodnji te hrane, kao što su kukuruz, pšenica, soja i raž.


Pajtić je dodao da je Vojvodina kao i cela Srbija veoma atraktivna za investiranje, ne samo zbog poreskih i drugih uslova nego i zbog sporazuma o slobodnoj trgovini koji je naša zemlja potpisala sa Rusijom.
 
Top