Šta je novo?

"Epl" objavio rat pušačima

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.643
"Epl" objavio rat pušačima

Kompanija "Epl" je prva u istoriji kompjuterske industrije počela da odbija da servisira pokvarenu opremu koja je korišćena u zadimljenim prostorijama.

apple-x.jpg


Sa neuobičajenim problemom prvi se suočio jedan žitelj američke savezne države Ajova, koji se, zbog pregrevanja svog "MekBuka" obratio servisnom centru proizvođača.
Nakon dijagnostike uređaja, odbijena je popravka, uz obrazloženje da se u prostoriji u kojoj se kompjuter koristi često puši, a zaposleni u servisu ne žele da ugrožavaju svoje zdravlje popravljajući kompjuter čije su komponente pokrivene slojem nikotina.
Pošto na žalbu koju je uputio upravi "Epla" nije dobio odgovor, vlasnik kompjutera, koji je bio pod garancijom još godinu dana, uspeo je sam da odstrani neispravnost.
Drugi oštećeni čiju je garanciju proizvođač poništio dobio je pismo s obrazloženjem da je unutrašnjost njegovog kompjutera pokrivena nikotinskom čađi, zbog čega je remont - opasan.
Pošto u tom slučaju garancija kompanije ne važi, rečeno mu je da popravi uređaj u bilo kom drugom servisu, gde će, naravno, za to morati da plati.

S obzirom da u garantnim obavezama "Epla" nije pronašao nikakvo upozorenje na nikotin ili pušenje, vlasnik "iMeka" se obratio kancelariji direktora "Epla" Stiva Džobsa, gde je takođe odbijen, ali ovog puta uz navođenje spiska po zdravlje opasnih materija, koji je sačinilo američko ministarstvo zdravlja.

Autor: Tanjug
 
Top