eksterni hard disk se ne vidi u my computer

Član
Učlanjen(a)
13.04.2011
Poruka
695
Bas tako vidim ga u device manager kao eksterni hard disk ali ga nema u my computer formatiro sam ga sa nekim programom i veše ga ne vidim ....takodje sam ga upotrebljavo kao disk za snimanje na sbb resiveru ...

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.202
Bas tako vidim ga u device manager kao eksterni hard disk ali ga nema u my computer formatiro sam ga sa nekim programom i veše ga ne vidim ....takodje sam ga upotrebljavo kao disk za snimanje na sbb resiveru ...

Možda si ga formatirao sa HDD Low Level Format. Ako jesi onda ga moraš formatirati iz Windowsa....Desni klik na My Computer>>Manage>>Disk Management>>tu ga nađi, formatiraj i prijavi, odnosno klikni na Change Drive Letter and Paths i dodaj mu slovnu oznaku...

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
d3 resiver ---snimo sam na njemu pa sam posle formatiro na kompu ...e onda ga nisam vise video sad sam ga ponovo formatiro i sad se pojavio i u exploreru

To je normalno ako ga formatiras na kompu neces ga videti na risiveru i obrnuto!
Drugim recima ako ga formatiras na risiveru neces moci da ga koristis na kompu
nece ga videti!
To im je valjda neka vrsta sigurnosti!

Član
Učlanjen(a)
13.04.2011
Poruka
695
To je normalno ako ga formatiras na kompu neces ga videti na risiveru i obrnuto!
Drugim recima ako ga formatiras na risiveru neces moci da ga koristis na kompu
nece ga videti!
To im je valjda neka vrsta sigurnosti!
Znači treba da kupim još jedan ext hard disk samo za resiver ....ja sam ga jedno vreme koristio za snimanje na resiveru ...i onda mi dosadilo , pa sad hoću ponovo da ga koristim na kompu...e to je bio problem pa sam ga jedva formatiro jer ga nigde komp nevidi osim u menage pa sam ga odatle formatiro i preko jos nekog programa za wd hard disk usb

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Znači treba da kupim još jedan ext hard disk samo za resiver ....ja sam ga jedno vreme koristio za snimanje na resiveru ...i onda mi dosadilo , pa sad hoću ponovo da ga koristim na kompu...e to je bio problem pa sam ga jedva formatiro jer ga nigde komp nevidi osim u menage pa sam ga odatle formatiro i preko jos nekog programa za wd hard disk usb

Ja bih ti preporucio da kupis neku malo brzu flesku od 32gb i cepaj kad se napuni formatiras i snimas ponovo!U svakom slucaju proci ces jeftinije od kupovine eksternog harda(ali to je samo moje misljenje)!

Član
Učlanjen(a)
13.04.2011
Poruka
695
Pa u pravu si ...al mislim da je za resiver minimu 160gb ...tu ide snimanje u njihovom formatu i može samo da se kod njioh gleda ...ja sam pokusavao na računaru ...mučio se i batalio sve ...ne može...

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Pa u pravu si ...al mislim da je za resiver minimu 160gb ...tu ide snimanje u njihovom formatu i može samo da se kod njioh gleda ...ja sam pokusavao na računaru ...mučio se i batalio sve ...ne može...

Ja sam snimao na fleski od 8 gb i nikakvih problema nije bilo!
Pazi cak i bluray ripovan nema vise od 2 do 4 gb kako koji tako da nevidim zasto bi
velicina bila problem!
A mozes probati neku flesku od 4gb cisto da vidis kako ce da se ponasa npr snimis jedan film mada sve zavisi
koliko i sta snimas!

Natrag